|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Palette,szampon koloryzujący do 24 myć,ciemna czekolada
zamierzam przefarbować włoski na ciemniejszy odcień,aktualnie mam taki średni brąz,jednak chcę troszkę ciemniejszy.Jaki jest ten odcień "ciemna czekolada"? dodam,że kiedyś farbowałam na "brąz"
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Palette,szampon koloryzujący do 24 myć,ciemna czekolada
Hej! Z palette używałam 3 odcieni brązów - raz ciemnej czekolady, 2 razy czekolady, a najczęściej brązu. Ciemna czekolada wychodzi naprawdę ciemna, raczej najmniej mi przypadła do gustu. Czekolada i brąz wychodzą ładniej, ale też są ciemne (u mnie szybko się jednak zmywały bo myję włosy codziennie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Smerfetko01- z tych dwóch polecam ciemną czekoladę
![]() Obecnie stosuję ciemny brąz z Wella, Wellaton Soft Color [ szampon kolor. do 20 myć]rewelacja! http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1765
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak myslicie ile musze zuzyc opakowan na dlugie wlosy, takie do pasa ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
justyna 79 napisał(a):
> Dziewczyny, a jak myslicie ile musze zuzyc opakowan na dlugie wlosy, takie do pasa ? na taką długość mi jedno stracza [ Palette jak i Welli], ale nakładam na wilgotne włosy ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ciemna czekolada jest śliczna jeśli chcesz być typową brunetką ale nie taką czarną z niebieskim pobłyskiem. POdobnie jak Nefretete stosowałam ją kiedyś namiętnie obecnie już nie, bo schodze do jaśniejszego kolorku, ale pamiętam, że była rewelacja. Dla porównania ,czekolada wychodziła u mnie nieco czerwonawo, abrąz nie miał tej "głębi"
![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
sprawdzałam w tym próbniku Palette odcienie na skrawkach włosów i brąz od ciemnej czekolady różni się zaledwie 1 tonem może 2, z tym że bardziej się błyszczy chyba...może się skuszę...ale ja nie chcę czarnego
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
?
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Oj, ja baaaardzo czesto robiłam ciemną czekoladką (-: z Palette!!! Z natury wloski mam ciemnobrązowe, a Pallette "ciemna czekolada" wychodzil mi prawie czarny. Powiem jednak, że ten kolorek bardzo mi sie podoba, bo nie jest to jednak typowy czarny, ma delikatny połysk brązu i widać, ze to jednak brąz. Potem zmywa się troszkę i jest już normalnym, ciemnym brązem. Dla mnie super jest ten odcień. Robilam też wloski "granatową czernią" z Palette. Cóż, kolorek super, ale jednak za czarny i za sztuczny. A poza tym odrosty są już po 3 tygodniach baaaardzo widoczne.
Teraz schodzę do brązu i ostatnio robiłam "jasnym brązem" z Palette, no, ale mam pozostalosci po tym czarnym jeszcze. Jednak chcialabym znowu zrobić wlsoki na tą "ceimną czekoladę", super odcień, naprawde polecam!!!
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Mi też ciemna czekolada bardzo przypadła do gustu. Ostatnio przeprosiłam sie z Palette i jestem zachwycona ich trwałymi farbami. Co do szamponu 24 mycia kolorki wychodziły mi takie jak na opakowaniu (mialam jakiś jasniejszy brąz i ciemną czekoladę wlaśnie), długo sie trzymały. Wtedy zniszczyły mi włosy ale myśle ze to była wina zaniedbań w pielęgnacji. Aha, dodam ze nietypowo na moich włosach wychodza kolory, zwykle ton lub dwa jaśniej, Palette pod tym wzgledem jest wyjatkiem, moge sie spodziewać takiego efektu jak na opakowaniu. Teraz mam na wlosach trwaly "ciemnozłoty brąz" - piękny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Aaa, co do wydajnosci - kiepsko. Jesli dobrze pamietam naklada sie na suche włosy i jedno opakowanie ledwo, ledwo wystarcza na włosy do łopatek (a mam wprawe w nakladaniu, inne farby zuzywam w 2/3 i nie mam co robic z resztkami)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
I jeszcze cos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
hair napisał(a):
> . Aha, dodam ze nietypowo na moich włosach wychodza kolory, zwykle ton lub dwa jaśniej, Palette pod tym wzgledem jest wyjatkiem, moge sie spodziewać takiego efektu jak na opakowaniu. Teraz mam na wlosach trwaly "ciemnozłoty brąz" - piękny ![]() Hair, ale masz fajnie z tymi kolorami...Mi zawsze wychodzą ciemniejsze o 2 tony... I w ogole mam takie wlosy, ze trudno mi schodzi kolor - szampon trzyma się tak dlugo, jak normlana farba!!!! A co do Paletty, to ja mam wloski prawie do pasa, starcza mi 1 opakowanie szamponu, ale nakladam na mokre wloski. No, ale kolorek i tak równomiernie nie "bierze"...Jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby było równiuteńko!!!
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
> Hair, ale masz fajnie z tymi kolorami...Mi zawsze wychodzą ciemniejsze o 2 tony... I w ogole mam takie wlosy, ze trudno mi schodzi kolor - szampon trzyma się tak dlugo, jak normlana farba!!!! Tez tak kiedys mialam, teraz po dwoch tygodniach ledwo moge sie pokazac ludziom na oczy (np z ciemnego kasztanu robi sie wyplowialy jasnorudy.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Aha, miałam włosy farbowane chne, ale mam juz spory odrost i tam farby wymywają sie równie szybko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raróg
|
A mi ten "szampon" Ciemna Czekolada w ogóle się nie zmył, trzyma jak farba
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Palette,szampon koloryzujący do 24 myć,ciemna czekolada
Ja też farbuję na ciemną czekoladę. Farba już kupiona, czeka na półce.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dot.: Palette,szampon koloryzujący do 24 myć,ciemna czekolada
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Palette,szampon koloryzujący do 24 myć,ciemna czekolada
Mój ulubiony kolor "ciemna czekolada". Kilka razy już go używałam i zawsze wychodził tak jak na zdjęciu na opakowaniu. Swoje naturalne włosy mam dość ciemne, ale czarny nigdy z tego nie wyszedł, więc myślę, że nie masz się czym martwić. Zwykle trzymam tyle, ile jest napisane w instrukcji. Osobiście palette polecam - chyba najtrwalszy z szamponów koloryzujących i na swoich włosach nie zauważyłam jakiegoś znacznego osłabienia ich kondycji, porównywalnie z innymi farbami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.