Gilad's Fat Burning! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 18:22   #1
29March
Raczkowanie

Gilad's Fat Burning!

Witam Was wszystkie
Założyłam ten wątek, ponieważ nie znalazłam w innych wątkach o podobnej tematyce lub z wątkiem Gilada odpowiedzi na moje pytania. Chciałabym dowiedzieć się, czy ktoś z Was ćwiczył ten program Fat Burning Workout lub inne tego sympatycznego Pana, jak Bodies in Motion, Lord of Abs etc?
Byłabym bardzo wdzięczna, ponieważ jestem zainteresowana treningami z nim, ponieważ zwyczajnie inne (jak Chodakowska, Mel B czy Tiffany) mi się znudziły. Mało tego, mam dziwne wrażenie, że w ostatnim miesiącu połączenie Melanie Brown i Ewy Chodakowskiej wpłynęło na rozbudowę mięśni, zwłaszcza nóg a nie na ich wysmuklenie. Poza tym waga poszła w górę i to już zupełnie mnie załamało. Czekam z niecierpliwością na jakiekolwiek odpowiedzi, pozdrawiam 29March ")
29March jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 19:03   #2
dorotek88
Raczkowanie

Dot.: Gilad's Fat Burning!

Cytat:
Napisane przez 29March Pokaż wiadomość
Byłabym bardzo wdzięczna, ponieważ jestem zainteresowana treningami z nim, ponieważ zwyczajnie inne (jak Chodakowska, Mel B czy Tiffany) mi się znudziły. Mało tego, mam dziwne wrażenie, że w ostatnim miesiącu połączenie Melanie Brown i Ewy Chodakowskiej wpłynęło na rozbudowę mięśni, zwłaszcza nóg a nie na ich wysmuklenie. Poza tym waga poszła w górę i to już zupełnie mnie załamało. Czekam z niecierpliwością na jakiekolwiek odpowiedzi, pozdrawiam 29March ")
A co z dietą? Ćwiczenia są b. ważne, ale na redukcji to dieta jest najważniejsza - jeżeli nie masz ujemnego bilansu to nie zredukujesz tkanki tłuszczowej i nie schudniesz.
dorotek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 19:55   #3
29March
Raczkowanie

Oczywiście, że dieta jest najważniejsza. Ze względu na refluks i inne dolegliwości utrzymuję zdrową dietę od dłuższego czasu. Słodycze i fastfoody nie mają racji bytu, ponadto od czasu kiedy z 58 wskoczyłam na 60staram się ograniczać węglowodany, obecnie (176cm) staram się jeść max. do 120g na dzień.
Potrzebuję zmiany ćwiczeń, o dietach i innych cudach wiem już sporo
Stary 2013-04-08, 08:05   #4
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jak wygląda dokładnie kaloryczność tego co jesz? A rozkład białka/tłuszczu/węgli?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 10:23   #5
29March
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jak wygląda dokładnie kaloryczność tego co jesz? A rozkład białka/tłuszczu/węgli?
Z reguły kalorii szczegółowo nie liczę, odeszłam od tego, gdy to stało się obsesją i nic nie zjadłam bez uprzedniego przeanalizowania pod tym kątem, ale staram się mieścić w 1300. Dziennie jadam 90-120g białka (choć nigdy nie osiągnęłam górnej wartości), węgli jak pisałam staram się zamknąć rownież w 120g, generalnie tłuszcz do 90g.
Stary 2013-04-08, 11:13   #6
wooow12
Raczkowanie

Cytat:
Z reguły kalorii szczegółowo nie liczę, odeszłam od tego, gdy to stało się obsesją i nic nie zjadłam bez uprzedniego przeanalizowania pod tym kątem, ale staram się mieścić w 1300. Dziennie jadam 90-120g białka (choć nigdy nie osiągnęłam górnej wartości), węgli jak pisałam staram się zamknąć rownież w 120g, generalnie tłuszcz do 90g.
Tymczasem Twoje zapotrzebowanie dzienne przy średniej aktywności fiz wynosi ok 2200 (do wyliczenia tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=34). Na redukcji od tego odejmujesz 10-15%. 1300 to zdecydowanie za mało, to jest nawet poniżej twojego BMR. Rozwalasz sobie metabolizm.
wooow12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 11:19   #7
29March
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wooow12 Pokaż wiadomość
Tymczasem Twoje zapotrzebowanie dzienne przy średniej aktywności fiz wynosi ok 2200 (do wyliczenia tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=34). Na redukcji od tego odejmujesz 10-15%. 1300 to zdecydowanie za mało, to jest nawet poniżej twojego BMR. Rozwalasz sobie metabolizm.
Zdaję sobie z tego sprawę, ale dziennie zazwyczaj nie jestem w stanie zjeść więcej, to wynika samo z siebie. Dlatego też przestałam liczyć te kalorie, ponieważ nie chciałam doprowadzić do spowolnienia pracy metabolizmu, a tak by pewnie było, bo jak liczę to zawsze wydaje mi się za dużo. Policzyłam kilka razy w pewnych odstępach i średnio jest to 1300. Liczyłam już zapotrzebowanie nawet biorąc pod uwagę swoją dość dużą ostatnimi czasy aktywność i wiem, że powinno być to więcej...
Stary 2013-04-08, 19:46   #8
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Faktycznie o dietach wiesz sporo
Przy takiej kaloryczności niemożliwe, żeby Ci się mięśnie rozbudowały, co najwyżej napuchły.
Rozwalasz sobie metabolizm. Gratulacje.

Agatka jest już z nami
Stary 2013-04-08, 21:02   #9
29March
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Faktycznie o dietach wiesz sporo
Przy takiej kaloryczności niemożliwe, żeby Ci się mięśnie rozbudowały, co najwyżej napuchły.
Rozwalasz sobie metabolizm. Gratulacje.
A Pani powinna obrażać mnie w ten sarkastyczny sposób, ponieważ nie potrafię jeść więcej tylko dlatego by zapełnić cyfry? Poza tym, tytuł wątku, który ściśle jest określony pyta o ćwiczenia Gilad'a, a nie o to, w jakim stanie jest mój metabolizm. Zupełnie na niego nie narzekam, nie daje mi ku temu powodów. Jeśli Pani nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie zawarte w pierwszym poście, to nie widzę sensu wyrażania opinii na temat kaloryczności moich posiłków. Nie sądzę by wiedza o dietach opierała się na przeliczaniu w gotowych kalkulatorach zapotrzebowania dziennego i wyszukiwania diet w internecie. Stosuję diety odpowiednie do mojego stanu zdrowia, ułożone przez lekarza i dietetyka, a to, że przypadkiem kilka razy policzyłam kaloryczność z całego dnia o niczym nie świadczy.
Stary 2013-04-08, 21:20   #10
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
A Pani powinna obrażać mnie w ten sarkastyczny sposób, ponieważ nie potrafię jeść więcej tylko dlatego by zapełnić cyfry? Poza tym, tytuł wątku, który ściśle jest określony pyta o ćwiczenia Gilad'a, a nie o to, w jakim stanie jest mój metabolizm. Zupełnie na niego nie narzekam, nie daje mi ku temu powodów. Jeśli Pani nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie zawarte w pierwszym poście, to nie widzę sensu wyrażania opinii na temat kaloryczności moich posiłków. Nie sądzę by wiedza o dietach opierała się na przeliczaniu w gotowych kalkulatorach zapotrzebowania dziennego i wyszukiwania diet w internecie. Stosuję diety odpowiednie do mojego stanu zdrowia, ułożone przez lekarza i dietetyka, a to, że przypadkiem kilka razy policzyłam kaloryczność z całego dnia o niczym nie świadczy.
Pani życie, Pani zdrowie, Pani sprawa

Agatka jest już z nami
Stary 2013-04-10, 14:08   #11
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
w jakim stanie jest mój metabolizm. Zupełnie na niego nie narzekam, nie daje mi ku temu powodów.
Ależ właśnie tycie zamiast chudnięcia na kaloryczności poniżej BMR to objaw spowolnionego metabolizmu.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości