dziewczyny z Kanady piszcie, ja jestem w BC - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-11-30, 21:53   #1
Caterin17
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 321
GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

dziewczyny z Kanady piszcie, ja jestem w BC

nie za duzo tu dziewczyn z kanady ale jesli sa to piszcie smialo w tym watku nie mam tu duzo znajoimych chetnie pogadam, jak wam sie zyje w kanadzie
Caterin17 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-12-02, 14:15   #2
aniya
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 31
Dot.: dziewczyny z Kanady piszcie, ja jestem w BC

W Kanadzie mieszkam ju¿ ponad trzy lata, albo jak kto woli "dopiero". Na czas studiow przebywam w Nowym Brunszwiku we Fredericton, ale w nastêpnym roku znowu wracam do Misssissaugi, której zreszt± nie cierpiê, bo jako¶ nie potrafiê siê znale¼c w tym brzydkim i du¿ym mie¶cie.

A Ty co porabiasz w BC?
Stary 2006-12-02, 18:16   #3
Caterin17
Zakorzenienie

Nowy brunszwik ciekawiem musi byc tam ladnie zreszta w bc tez jest pieknie, co do missisaugi to mieszkalam i wiesz powiem ci mi sie nawet podobalo, czasem lubie tez atmosfere duzego miasta, wiecej mozliwosci, wiecej miejsc gdzie mozna pojsc itp a tutaj mieszkam sobie ze swym chlopakiem i pracuje jako niania,a ty masz obywatelstwo czy jak?
Stary 2006-12-03, 00:04   #4
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 415

Melduje sie Quebec
Zauwazylyscie ze duzo wiecej jest Wizazanek z Usa niz Kanady? A przeciez Polonia u nas tez jest niczego sobie.
Ale wracajac do tematu. Podobnie jak aniya jestem w Krainie Niedzwiedzi ponad trzy latka. Szybko zlecialo. W miedzyczasie troche pozwiedzialam, troche popracowalam. Teraz chodze na intensyny kurs franc (do tej pory jakos udawalo mi sie funkcjonowac bez niego), troche pracuje wieczorami i chce zaczac tu studia, ktore przerwalam w Polsce.
Lubie Montreal, wspaniale miasto multikulturalne, duzo sie dzieje. Zdaje sobie sprawe ze zycie byloby latwiejsze gdyby byla to ang prowincja, ale jak juz wspomnialam lubie tutejszy klimacik.
Stary 2006-12-03, 01:19   #5
Caterin17
Zakorzenienie

no wlasnie a jak ty sie znalazlas w kanadzie masz rodzinie? jak to jest z twoja wiza? montreal poki co widzialam na zdjeciach wyglada na fajny
Stary 2006-12-04, 16:36   #6
aniya
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 31

Mieszkam tutaj z mê¿em, który jest Polakiem i z którym przyja¼ni³am siê jeszcze przed jego wyjazdem do Kanady (10 lat temu). Pó¼niej dorastali¶my i pojawi³a siê mi³o¶c

Gdyby nie on to na pewno nie zosta³abym tutaj na sta³e, bo jednak w Polsce ¿y³o mi siê ca³kiem przyjemnie. Mam sta³y pobyt i w³a¶ciwie mog³abym ju¿ sk³adac papiery na obywatelstwo, co pewnie zrobiê w nastêpnym roku. Zauwa¿y³am, ¿e z kanadyjskim paszportem podró¿uje siê niestety lepiej (inaczej traktuj±, przede wszystkim na lotnisku w Polsce).

Przyznam, ¿e pocz±tek tutaj by³ dla mnie ciê¿ki, ale zaczê³am studiowac geodezjê i jest coraz lepiej. Tu³aj±c siê po róznych pracach, które mnie wykañcza³y psychicznie i fizycznie w koñcu odnalaz³am siebie i coraz bardziej dostrzegam plusy mieszkania tutaj.

Mississauga faktycznie ma w sobie potencja³ jako, ¿e to bardzo du¿e miasto, ale brakuje mi w niej klimatu. Mo¿e to kwestia tego, ¿e przywyk³am do mojego malutkiego Fredericton. Tutaj, w Nowym Brunszwiku cz³owiek czuje, ¿e ¿yje. Nikt nie pêdzi, jest bardzo spokojnie i praktycznie zapomina siê o stresie. Poza tym jest bardzo piêknie. Bêdê têsknic za tym miejscem bardzo

To tak w skrócie o mnie. Pozdrawiam
Stary 2006-12-05, 20:46   #7
Caterin17
Zakorzenienie

pobyt staly to jest wlasnie lepiej,no masz meza napewno cie wspiera.Wlasnie najtrudniejsze to te poczatki,czyli to co ja mam teraz,nielatwo sie odnalesc to jednak inny swiat,ludzie,do tego dochodzi tesknota.Geodezja ciekawy kierunek, ja myslalam moze o pielegniarstwie cos w ta strone.A missisauga jakie rejony? i czemu wlasciwe musisz tam jechac?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 16:14   #8
LoveMessages
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 309

od¶wie¿am!

W±tek stary, ale mo¿e znalaz³y siê jakie¶ wiza¿ystki co s± w Kanadzie b±d¼ chc± tutaj byæ.
LoveMessages jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-06-24, 21:22   #9
hales
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Ja intensywnie zastanawiam siê nad wyjazdem. Przera¿a mnie jêzyk, za³atwianie pozwolenia na prace itp.

hales jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-06-25, 07:30   #10
Caterin17
Zakorzenienie

a jakiej pracy myslisz?

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.