Łysienie.. Proszę o pomoc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 20:02   #1
olena1919
Przyczajenie

Łysienie.. Proszę o pomoc

Witam. Nie wiem czy pisze w dobrym dziale. Mój chłopak 2 miesiące temu poszedł do fryzjera aby zrobić irokeza. Fryzjerka mu zrobiła a potem musiał nakładać żel. Robił to kilka razy a potem mu się znudziło. 3 tygodnie temu znowu zrobił sobie irokeza u tej samej fryzjerki. Również kilka razy nakładał żel a potem już nie. Zauważyłam w tamtym tygodniu że tam gdzie jest tzw "gniazdo" ma po prostu plac! Dzisiaj rano obudził się i na poduszce było dużo włosów a w tamtym miejscu jeszcze większy plac... Załączam zdjęcia jak to wygląda. Mój chłopak ma dopiero 18 lat i tak już mu się dzieje. Proszę jeśli wiecie co z tym zrobić to bardzo proszę o jakieś rady. Będę wdzięczna

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5c42b1871.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...425ff2162.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4fa5e9236.html
olena1919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 20:49   #2
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Dot.: Łysienie.. Proszę o pomoc

Cytat:
Napisane przez olena1919 Pokaż wiadomość
Witam. Nie wiem czy pisze w dobrym dziale. Mój chłopak 2 miesiące temu poszedł do fryzjera aby zrobić irokeza. Fryzjerka mu zrobiła a potem musiał nakładać żel. Robił to kilka razy a potem mu się znudziło. 3 tygodnie temu znowu zrobił sobie irokeza u tej samej fryzjerki. Również kilka razy nakładał żel a potem już nie. Zauważyłam w tamtym tygodniu że tam gdzie jest tzw "gniazdo" ma po prostu plac! Dzisiaj rano obudził się i na poduszce było dużo włosów a w tamtym miejscu jeszcze większy plac... Załączam zdjęcia jak to wygląda. Mój chłopak ma dopiero 18 lat i tak już mu się dzieje. Proszę jeśli wiecie co z tym zrobić to bardzo proszę o jakieś rady. Będę wdzięczna

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5c42b1871.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...425ff2162.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4fa5e9236.html

niedobrze... sprawa wyglada zle, jestem w szoku bo dawno czegos takiego nie widzialam, radzilabym jak najszybciej udac sie do dermatologa!!!
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 22:11   #3
karen_walker
Raczkowanie

Matko Boska, i to w tak krótkim czasie mu tyle wypadło? Może to reakcja alergiczna na jakiś kosmetyk albo żel?
Popieram poprzedniczkę, to jest ewidentnie jakieś agresywne i gwałtowne wypadanie, ale ja obstawiam łysienie plackowate. Czym prędzej do dermatologa, póki jest to takie małe, bo się może powiększyć!

Ja również nie widziałam dawno czegoś takiego. Musi koniecznie Twój chłopak iść do dermatologa, bo jak tak dalej pójdzie to będzie cały łysy!
karen_walker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 23:33   #4
malwka
Raczkowanie

O rany!!!! aż się wystraszyłam jak to zobaczyłam!! wyobrażałam sobie, że może generalnie ma włosy cienkie i mało ich i to będzie tak tylko trochę widoczne... a tu taki szok - normalnie dziura.
Tak jak poprzedniczki mówię MARSZ DO DERMATOLOGA!!!!!
Stary 2011-03-25, 23:56   #5
AnikZgr
Wtajemniczenie

Fajnie, że fryzjerka nic nie widziała :|
Ale dobrze, że zauwazyłaś.
Mam nadzieję, że dermatolog pomoże, powodzenia!

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-26, 11:36   #6
partytura
Zadomowienie

Oby odrosły mu włoski na tym placyku Niech stosuje delikatny, a nie agresywny szampon, póki dermatolog nie zajmie się nim. Oby nie było kolejek. Wydaje się mieć na zdjęciu normalne włoski, a nie jakieś rzadkie i słabe, więc bądźmy dobrej myśli, że się odbudują cebulki i kłaczki
partytura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-26, 11:42   #7
olena1919
Przyczajenie

Dziękuje Wam bardzo za pomoc Dzisiaj rano jak się obudził ma jeszcze większe Strasznie szybko mu wypadają.. Miał jechać w poniedziałek do dermatologa ale co raz bardziej mu wypadają i dzisiaj ma jechać bo do poniedziałku to będzie plac wielkości denka od słoika
Stary 2011-03-26, 12:37   #8
partytura
Zadomowienie

Kurde serio szokująca historia
Żeby tak alergicznie zareagował skalp, masakra. Bo to tak się kojarzy jakby to jakaś reakcja na któryś składnik chemiczny była.. Trzymam kciuki na los skalpu Twego chłopaka
partytura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-27, 21:36   #9
Kashaya
Zakorzenienie

Wygląda na łysienie plackowate. Ten rodzaj łysienia może przebiegać tak szybko. Lekarz niezbędny.
Kashaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 13:37   #10
majreg
Wtajemniczenie

Czasami takie łysienie pojawia się na skutek silnych przeżyć.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 07:14   #11
moniczka_90
Zakorzenienie

Zgadam się z poprzedniczkami, nie ma na co czekać i trzeba jaknajszybciej wybrać się do dermatologa ! Tylko pytanie czy jak fryzjerka strzygła Twojego chłopaka to cos skomentowała ?!
Moja koleżanka ma łycienie plackowate tylko, ze ma taki własnie placek jak Twój chłopak tylko, ze na potylicy... no tylko, ze jej się to tak szybko nie powiększa... jej się to w ogóle nie powieksza ale byla u dermatologa i przepisał jej różne rzeczy także bądźcie dobrej myśli !
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 21:03   #12
molasses disaster
Raczkowanie

To faktycznie może być łysienie plackowate - ja niegdyś w ciągu jednej nocy zgubiłam obszar o średnicy 6 cm . Ale wszystko ładnie mi odrosło potem, także nie martwcie się oboje na zapas .

Co ważne dla chłopaka (to uświadomiła mi moja pani dermatolog) - wiem, że to niemożliwe, ale niech postara się nie myśleć obsesyjnie o powiększeniu łysego obszaru. Jak człowiek to robi, to jakby ... nastawiał się, że coś tam będzie się działo dalej i wtedy faktycznie jest co raz to gorzej. Jakkolwiek to brzmi idiotycznie - panika i nerwy jedynie "nakręcają" nasilenie łysienia. Psychika ma ogromną moc.
molasses disaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 20:04   #13
jnkana
Przyczajenie

Olena1919,
daj znać co powiedział lekarz.
Powodzenia i głowa do góry!!!
jnkana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 15:40   #14
olena1919
Przyczajenie

dziękuje wszystkim za słowa otuchy chłopak był u lekarza. zrobił badania i wczoraj odebrał wyniki ale mówił że nie są dobre łysina na razie się nie powiększa ale też nie widać na niej zbyt dużo odrastających włosów. nie mieszkam z chłopakiem więc nie widziałam tych wyników. jak coś już będę wiedziała co było przyczyną tego łysienia to dam znać
pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje
Stary 2011-04-14, 21:15   #15
jnkana
Przyczajenie

olena 1919,
czy wiesz juz może cos wiecej w sprawie swojego chlopaka? co było powodem dolegliwosci, co teraz sie z nim dzieje i wogole pisz cokolwiek wiesz!!!
jnkana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości