|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Rozjaśniacz...
muszę rozjaśnić włosy....
co mi wyjdzie po nałożeniu rozjaśniacza na ciemno brazowe wlosy (farbowane)?? i czy moge od razu PO nalozyc farbę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozjaśniacz...
Hmm może wyjśc ci żółty kolor i pomarańczowy, nie wiem czy jakaś blond farba to pokryje. Ja z takim eksperymentowaniem udała bym się do fryzjerki. Kosztowne czasem, ale nie niszczy się włosów tak jak drogeryjnymi produktami i później nie bedziesz musiała wykladac kasy na odrzywki, żeby uratowac resztke włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wyjdzie ci rudy albo miedziany brąz co najwyżej w zależności od tego jak bardzo ciemny masz ten brąz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
radze nie robic tego samodzielnie. z autopsji wiem, ze lepiej wydac troche wiecej kasy i isc do fryzjera, niz zrobic to samemu i wydac wiecej pieniedzy na odzywki regenerujace. co do koloru- pewnie zolty Ci wyjdzie, a to najgorszy kolor jaki moze byc
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja rozjaśniałam czarny i wyszedł mi blond lekko żółtawy, ale nie dużo, dało sie tak chodzić a jak poprawiłam farbą to było ok...
5 dni temu rozjaśniałam ciemny brąz i wyszedł mi platynowo-biały gdzieniegdzie w małej ilości miejsc lekko cieplej ale tak jak piszą lepiej iśc do fryzjera bo ja już 1000 razy sprawdzałam jak u innych i zawsze mi wychodzi wszystko bez zniszczen i w jakim kolorze chcę przez co po pokazaniu efektu na wizażu zarzucano mi kłamstwo ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ha,no wlasnie chcialam do rudego wrocic i sie udalo
![]() ![]() Cieszę się,że się udało i dzięki za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Najprawdopodobniej wyjdzie Ci coś z koloru rudego. Ale idz do fryzjera niz potem żałować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
rozjaśniacza, od czasu działania mieszanki, wody z którą połączysz proszek rozjaśniający oraz od włosów: ile razy były farbowane, czy są naturalne itp W przypadku naturalnych włosów da się uzyskać blond ale radziłabym się udać do fryzjera Jeśli włosy były farbowane kilkukrotnie to wyjdzie rudy, żółty, łososiowy, czerwonawo-rudo-żółty. Przy nasadzie włosy będą bardziej żółte a konce bardziej rude bo były farbowane więcej razy niż nasady. Tak, oczywiscie, ale jeśli włosy rozjaśnisz do rudego czy żółtego nie licz, że farba jasny blond to zniweluje, jeśli nałożysz ciemny blond jest szansa, że to 'przykryje' te rudości. Radziłabym się udać do fryzjera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam, tez mam problem z włosami... Mianowicie.. Od kilku lat farbuję pasemka rozjaśniaczem (naturalny kolor to mysi blond) ale raz nałożyłam farbę "orzechowy brąz" kolor nie wyszedł za ciekawy;/ ciemny w pomieszaniu z moim jasnym blondem powstał lekko siwy. Nałożyłam po 2 tygodniach rozjaśniacz i kolor mi wyszedł dosłownie żółty jak u kaczuszki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Fryzjer bo łysa zostaniesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Próbuję wszelakimi sposobami zmyć ten ciemny brąz i nawet po troszeczku schodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Najlepiej troszkę poczekaj z nakladaniem kolejnej warstwy chemii na włosy niech odpoczną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
hmm z kazdym dniem kolor robi sie co raz bardziej zielony;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Rozjaśniacz? Pytanie do...kogokolwiek :)
Witajcie
![]() Ostatnio zdecydowałam się na koloryzację włosów. (dla ciekawskich - pierwszy raz ![]() ![]() ![]() Pytanie jest - czy przy moich włosach, przed koloryzacją musiałabym użyć rozjaśniacza? Bardzo dziękuje za odpowiedź!
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozjaśniacz? Pytanie do...kogokolwiek :)
dziewczyna z fotki ma jasny miodowy blond czyli 8.3 A ty masz naturalne 5/6 To jakies3 tony w gore. Farba rozjasniajaca powinna dac rade.
tak na marginesie, jesli nie pytałas tej dziewczyny o zgode na uzycie fotki, to jest to kradziez praw autorskich. chciałabys, by ktos szuflował Twoimi? lepiej zasłon jej buzie i ponownie wklej zdjecie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
To moje zdjęcie i nie mam zamiaru zabijać za to panny, spokojnie.
![]() Mogę powiedzieć jak sama uzyskałam taki kolor. Miałam rudy, ciemny, sprany, wpadający w brąz, który się znudził. Może wrzucę zdjęcie, o. ![]() Chciałam uzyskać coś miodowego, jasnego, ładnego i udało mi się sprać lekko rudość. Sama byłam zdziwiona, bo to był totalny spontan i nie użyłam żadnego rozjaśniacza, ani nadzwyczajnie drogiej i dobrej farby, a to co znalazłam w pobliskim sklepie, czyli jakąś tanią Joannę w odcieniu piaskowego blondu, o ile mnie pamięć nie zawodzi. Z racji, że chciałam coś zmienić, a farba tania - wzięłam dwie i nałożyłam z pomocą mamy na włosy. ![]() Wyszło mi to coś niezwykle jasne, co mnie ogromnie cieszy. Chcę uzyskać nieco jaśniejszy jeszcze kolor, mniej rudy, a bardziej złoty i wiem, że jak dobrze dobiorę odcień farby za dwa-trzy tygodnie, to będzie dobrze. ![]() Macie jeszcze zdjęcie z końcowym efektem, które jest lepszej jakości : ![]() Pozdrawiam ! ![]() Edytowane przez angieto Czas edycji: 2011-04-05 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() bardzo fajny efekt ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Z tym kolorem niezłe eksperymenty - bałam się, że :
1) nie wyjdzie 2) zatęsknię za pomarańczą na głowie 3) będę wyglądać jak debil... Ale chyba nie jest tak źle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Uznałam, ze jeśli wkleiłaś zdjecie na fbl to znałaś konsekwencje tego, ze fotka będzie (może bedzie) krążyła po necie
![]() Co prawda mam ciemniejsze włosy od ciebie, ale jak wyjdzie trochę ciemniejszy kolor to nie ma sprawy, będzie uroczy śliczny miodowy kolor ![]() Właśnie myślałam sobie, ze jak na obrazku zobacze miodowy to, to bedzie za ciemny dla mnie i tylko się trochę rozjaśnią i uzyskam jasny brąz, a nie miodowy. Moja mama używa Joanny i jest zadowolona, moze rzeczywiście kupię taką samą jaką ty kupiłaś, lub jaśniejszą (mam ciemniejsze włosy od ciebie) PS. Masz włosy takie jak na tej fotce co ja wkleiłam czy na tej drugiej co ty wkleiłaś? Chyba wolałabym taki kolor na fotce jaką ja wkleiłam, nie aż taki mocny rudy..
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Pixuella Czas edycji: 2011-04-07 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jejku!
Chciałam zejść z mojego rudego do takiego naturalnie blondorudego koloru. Odwlekałam tę decyzję ze względu na to, że myślałam, że będę musiała rozjaśniać/dekoloryzować włosy. Teraz wiem, że nie musze rozjaśniać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ile ja bym dala za rude włosy
![]() ![]() PS. Ja też zapuszczam kłaki, ciekawe ile wytrzymam bez obcinania ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja już obcięłam włosy
![]() ![]() ![]() To z tymi rudymi to było do mnie? Jeśli tak to ja farbowana. I piegów ani nic ni mom ![]() BTW. mi też się piegi podobają, chciałam mieć takie jak moja siostra ale coś nie wyszło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Cóż, wywnioskowałam to ze stopki w poście, szkoda że obcięłaś
![]() Nawet jesli farbowana to cudownie, ja się chyba nie zdecyduje promieniować pomarańczowo marchewkową głową ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.