![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() nie wiem jak mam to odebrać-dać tej znajomości czas?czy lepiej odpuścić?
Postaram się opisać całą sytuację jasno,składnie i krótko
![]() Zostaliśmy sobie przedstawieni na domówce u jednej z moich dobrych znajomych końcem marca (leczyłam wtedy złamane serce po moim ostatnim "związku",terapia polegała na tym by w weekendy nie zawalać się pracą a wychodzić z domu-z perspektywy czasu wyszło mi to na dobre) X choć roztaczał wokół siebie urok osobisty,nie miał parcia na bycie "gwiazdą imprezy".Spokojnie sączył sobie piwo,troszkę z boku w męskim gronie ![]() Sytuacja wyglądała następująco:Ja z drinkiem w ręku,ślepo prowadzona przez koleżankę (organizatorkę domówki) a do tego już lekko podchmielona,stoję i czekam aż On wraz z grupką,odpowiedzą na pytanie gospodyni ile piw im brakuję.I tutaj szablonowa sytuacja "znacie się?","nie","achaa,no to się poznajcie!to jest...." itp. ![]() Pod koniec imprezy,sam podszedł do mnie z piwem,by "stuknąć się na ostatnie przed wyjściem-zdrowie",zaczęliśmy na luzie,całkiem przyjemną rozmowę.Po dłuższej chwili,zaczęłam się powoli zbierać,bo chciałam zdążyć na nocny autobus,widząc to zapytał jak mam na nazwisko i czy mam facebooka,kiwnęłam głową twierdząco,uśmiechnęłam się po czym wyszłam z mieszkania. Nie zastanawiałam się nad tym czy napiszę,czy nie bo w mojej głowie wciąż tkwił mój ex ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pewnego razu,wychodząc z pracy zobaczyłam Go na rowerze,byłam zaskoczona! a pytając co tutaj robi,odparł że jechał akurat tą trasą ![]() Wszystko znów wróciło do tego samego stanu,co na samym początku.On pisał rzadko,mało treściwie.Zdarzało się,że nie odpisywał po kilka dni.Wtedy postanowiłam przerwać ciszę i zagadać sama,zadając pytanie czy wybiera się na premierę filmu o którym kiedyś rozmawialiśmy i na luzie zaproponowałam,że jeśli nie miałby z kim iść to ja jestem chętna,bo z ciekawości chciałabym się przekonać czy ten film rzeczywiście był wart tylu dobrych opinii za granicą.Odpisał tylko - "będę to mieć na uwadze ![]() ![]() Nie pisałam do Niego więcej bo nie chciałabym wyjść na nachalną kobietę,albo jakąś desperatkę szukającą towarzystwa.Po prostu bardzo polubiłam Go a może i zauroczyłam się w Nim! w Jego towarzystwie zapomniałam o swoim ex na dobre,a wspólne rozmowy sprawiały mi radość.Ciężko mi go rozgryźć,bo cała sytuacja wygląda jakby raz stawiał kroki na przód a potem o kilka się cofał,by znów postawić kilka na przód i znów się cofnąć,co w rezultacie daje stanie w miejscu tej znajomości.Nie chciałabym zepsuć tej relacji ![]() Dziękuje,za każdą sugestie,radę ![]() ![]() Edytowane przez noooka Czas edycji: 2011-06-29 o 20:12 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nie wiem jak mam to odebrać-dać tej znajomości czas?czy lepiej odpuścić?
Cóż, z twojego opisu wynika, że facet traktuje to jako luźną znajomość. Jeśli i ty masz takie podejście to możesz się czasem niezobowiązująco odezwać, jeśli liczysz na coś więcej dałabym sobie spokój. Zastanów się czy nie zauroczył cię tak bardzo, dlatego że jako pierwszy zwrócił na Ciebie uwagę po rozstaniu z Ex'em i nie traktujesz go jako pocieszenia po nieudanym związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czasami miałam myśli typu:"Może z takiej dłuższej znajomości,"coś" wyjdzie?może powinnam podejść do tego na luzie?dać czas?" a z drugiej strony dopadało mnie "Ale czy warto?czy jest sens nastawiać się non stop pozytywnie,licząc na coś?" Edytowane przez noooka Czas edycji: 2011-06-29 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Daj sobie na razie spokój. Jak napisze, odpisz miło jak on, ale nie ekscytuj się, bądź taka jak on. Nie pisz do niego pierwsza, już dwa razy ty wykonałaś ruch, niech on teraz zrobi cokolwiek w Twoim kierunku. Jeśli nie odezwie się, masz odpowiedź-nie interesujesz go.
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Tez uważam ze powinnaś dac mu czas, moze dobrze mu sie pisało rozmawiało ale nie w 4 oczy, czsami to bardziej fascynujące niz samo spotkanie danej osoby, a moze tylko na takim luznym kontakcie mu zalezało i podczas spotkania zauważył jakieś symptomy wiekszej sympatii od Ciebie i chce Cie troszke odsunąć
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mają rację - nie pisz do niego więcej. Jeśli on sam tego nie zrobi będziesz miała jasną odpowiedź - nie jest zainteresowany bliższą znajomością.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez noooka Czas edycji: 2011-06-30 o 08:39 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Masz bardzo zdrowe podejscie w tym momencie, tak trzymaj
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]() w tym cały ambaras, żeby dwoje chciało na raz ![]() nic na siłe. Może on też boi się, że Cię wystraszy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Bo jest to z jednej strony intrygujące a z drugiej irytujące,bo jakby nie patrzeć raz daję odczuć,że jest zainteresowany a nagle potem się wycofuję,poprzez swoje nieodzywanie
![]() w Jego towarzystwie zachowywałam się zawsze naturalnie,nie opowiadałam o swoich związkach ani też nie poruszałam tematu że kogoś szukam ![]() Ech,Ci mężczyźni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Od jakiś dobrych 5-6h jest dostępny.Nie odezwał się,nie ukrywam że mi przykro
![]() Edytowane przez noooka Czas edycji: 2011-06-30 o 23:46 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
I Ty też się nie odzywaj.Jeśli jest Tobą zainteresowany to napewno się odezwie ,jeśli nie ...no cóż ...trudno...jak nie ten to z czasem inny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moze ktos inny wpadł mu w oko i stad jego wycofanie sie?
![]() Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera ![]() Edytowane przez nurazuki Czas edycji: 2011-07-01 o 06:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja bym się odezwała i spytała go po prostu, dlaczego zmienił swój stosunek do mnie, bo lubię jasne sytyacje.
Ale z tego, co widzę, to po prostu stracił zainteresowanie....hmm... może kogoś poznał, albo po prostu jednak nie przypadłaś mu do gustu. Tak czy inaczej powinien Ci szczerze powiedzieć o co mu chodzi, a on zachowuje się jak gówniarz. I pewnie po prostu tak jak ktoś już wspomniał tą Waszą znajomość traktował po prostu luźno, a teraz już mu się znudziło ![]() Nie martw się, niepotrzebny Ci taki facet, któremu nie będziesz mogła zaufać, w obawie, że pewnego dnia mu się odmieni. Nie ten, to będzie inny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony jeżeli się nie odezwiesz to on może uznać, że to Tobie już przestało zależeć i dlatego się nie odzywasz a z drugiej może dziewczyny maja rację, że z jego strony się coś zmieniło... Ja bym chyba poszukała jakiegoś pretekstu, żeby zapytać się o coś konkretnego np. pamiętasz na jakiej ulicy jest jakiś tam sklep albo coś w tym stylu i poczekała na odpowiedz. jeżeli potem podejmie rozmowę to wszystko jest dobrze, ale jeżeli tylko odpowie (albo i nie) i na tym koniec no to trzeba chyba dać sobie spokój ![]() trochę to dziecinne ale kiedyś to wypróbowałam i zadziałało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja bym zastosowała najprostsze rozwiązanie a mianowicie żadnego odzewu-teraz jego kolej żeby się odezwać, musi być jakiś zdrowy podział.
Na ta chwilę wyłącz gadu na weekend, zajmij się czymś innym, niech on zaprząta sobie głowę co robisz i czemu Cie nie ma skoro przeważnie siedzisz o tej czy o tamtej porze na gadu. Jeśli mu zależy na tej znajomości to się odezwie. Czekaj na jego reakcje, nie pisz żadnych pierdół a co porabiasz?a czemu się nie odzywasz?będziemy razem?- nic z tych rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze-Dziękuje dziewczyny za Wasze opinie w tej kwestii
![]() ![]() ![]() Po weekendzie,zdam relację jak się to skończyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
czekamy
![]()
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego tak jest nie jestem w stanie powiedzieć w prostych słowach , to mogą być drobiazgi dla kobiet absolutnie nielogiczne i nie dyskredytujące a dla faceta mogą mieć znaczenie duże . Jednym z takich elementów to może być fakt że przełamał pewną barierę do Ciebie , my to wyczuwamy z łatwością kiedy nasze starania przynoszą "efekty" ![]() te teksty , milczenie to typowe jak facet przestaje się interesować w sensie obiektu uczuć a nie chce urazić kobiety , może być też tak że ma kogoś innego na oku . Ewidentnie Cię zbywa , trzyma w "rezerwie" , poznał Cię lepiej i zobaczył że może to nie to , może się okazać że zacznie znowu się o Ciebie starać , bo mu nie wyjdzie z inną o której Ci nie powie , albo będzie traktował jak traktuje , z grzeczności możesz mu napisac coś na "rozpęd" , może się nawet umówi , ale może być tak że po 1 , 2 spotkaniach Cię po prostu oleje , więc musisz się sama zastanowić czy warto |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Grzegorz napisal dosc ciekawie. Ciekaewe czy w mojej sprawie byla by ta sama odpowiedz
![]() W każdym razie może poczekaj z tym napisaniem do niego , daj mu troszke wiecej czasu. Wiem że ciężko bo też wlasnie mam podobne etapy jak Ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
pisz dziewczę co po weekendzie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
myślę, że już pisać nie powinnaś
![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ale się porobiło,aj
![]() Dostałam wiele rad,za co dziękuję! ![]() Obiecałam sobie-nie odezwę się,poczekam.W poniedziałek,coś mi "odbiło" w pracy i od tak,napisałam do Niego sms-a "Hej!puszczają już w kinach "...." idziemy,dziś albo w środę? ![]() ![]() ![]() Szczerze?nie spodziewałam się,że w ogóle odpiszę,a jeśli już to z łaski i z odpowiedzią typu "wiesz no,chętnie ale...nie mam czasu" ![]() Wybrałam kino,zaproponowałam godzinę,poprosiłam żeby podjechał pod moją pracę bo będę akurat wtedy kończyć,odpisał ok oraz że zajmie się rezerwacją i że będzie na miejscu o umówionej porze. W środę pochłonęłam się pracą,więc nie miałam myśli typu "a jak to będzie?a jak się zachować?jak mam to wszystko odbierać?" itp. ![]() ![]() I co? i cisza! ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]() ![]() Edytowane przez noooka Czas edycji: 2011-07-07 o 23:47 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Sadze ze jest zajety przygotowaniami do wyprawy i tak go nie bedzie miesiac, a wiec narazie daj sobie z nim spokoj, po powrocie jak sie odezwie pierwszy to super jak nie to bym sobie darowała
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ach,wiem dziewczyny że nie powinnam tego tak roztrząsać,ale może:
-ten typ tak ma-siedzi i czeka,aż kobieta zrobi kilka kroków,by on mógł upewnić się,że warto ![]() -ma poukładane życie:dobra paczka kolegów,praca oraz ciekawie,aktywnie spędzany czas wolny-po co mu więc,znajomość ze mną?no chyba że,nie widzi sensu tego bardziej ciągnąć tylko ze względu na Jego wyjazdy... -kawa na wynos,połączona z spacerem to dla Niego jakiś rodzaj randki,gdzie dla mnie to normalny wypad w miłym towarzystwie,drugiej osoby ![]() -wysłać chociaż w dniu Jego wyjazdu,krótkiego i miłego sms-a?życząc mu niezapomnianych wrażeń i powrotu w jednym kawałku ![]() Edytowane przez noooka Czas edycji: 2011-07-08 o 09:58 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
po drugiej stronie szafy
|
Zaiste, nie powinnaś.
Bo: "Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. Więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić "
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Święte słowa! Nie zależy mu na Tobie. Jesteś dla niego jedynie koleżanką. Przechodziłam (i pewnie nie tylko ja) przez to kiedyś. Im wcześniej przestaniesz się łudzić tym lepiej dla Ciebie. Pomyśl o plusach tej sytuacji: dzięki X-owi zapomniałaś o EX-ie ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, jeśli KONIECZNIE chcesz , to napisz do niego, zaproponuj kawę, wyślij smsa. Tylko nastaw się na to, że znowu będzie milutko, a potem znowu będzie cisza z jego strony, a Ty znowu będziesz się zastanawiała czy on przypadkiem nie czeka na jakiś znak z Twojej strony...
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem kobietą spontaniczną,towarzyską o wesołym usposobieniu,dlatego też serce podpowiada mi-Spróbuj,w końcu wyjeżdża na miesiąc i jeśli to spotkanie nic mu nie da do myślenia w czasie trwania wyjazdu jak i po nim,to tępo Twojego życia w ciągu miesiąca sprawi,iż zapomnisz o Nim jako materiale na fajną znajomość,a tak to będziesz żałować,że czegoś nie zrobiłaś i będzie bajzel w głowie! a zaraz po tym rozum-Dziewczyny Ci jasno dały do zrozumienia,jak powinna wyglądać Jego postawa w stosunku do Ciebie-nie odwzajemnia Jej,zapomnij i nie poniżaj się!z resztą,przecież nie chcesz wyjść na nachalną,czy nie daj Boże zdesperowaną,bo nie jesteś taka! Totalny mętlik... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.