|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zyciowa decyzja
Cześc dziewczyny. Przepraszam, ze tutaj ale nie bardzo wiedzialam gdzie umieścic moje pytanie,mam nadzieję że mi doradzicie. Otóż mam do wyboru studia w moim mieście(pedagogika) albo w innym(bliżej mojego chłopaka ponieważ nie studiuje " u nas" socjologia). I nie wiem co wybrac. Nie chce wybierac studiow tylko ze wzgledu na chłopaka,bo tu chodzi o przyszłośc i nie wiem co wybrac,wiadomo,jesli sie kochamy to zwiazek przetrwa rozłąke,z reszta bedziemy sie widywac co tydzien mimo wszystko . A z drugiej socjologia mnie interesuje i chcialabym stąd uciec. Niestety chyba zbytnio pracy po tym nie ma. I sama nie wiem co robic. Prosze doradzcie mi cos.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zyciowa decyzja
Ja bym zmieniła kierunek, ale jeśli musiałabym wybrać z tych dwóch to na 1000% politologia. Nie wiem czy po socjologii jest jakaś przyszłość. Kuzynka to skończyła i powiedziała mi że nawet do pracy w kiosku się nie nadaje
![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ktoś z pomysłem na siebie i po socjologii znajdzie pracę.
Popatrz sama na to, co napisałaś: chcesz się wyrwać ze swojego miasta, chcesz być bliżej chłopaka, socjologia bardziej cię interesuje - same "ZA". A pedagogika? Jakie jest "ZA"? Że przyszłosciowe? Po pedagogice równie ciężko o prace, bo może zawód masz konkretniejszy niż po socjologii, ale absolwentów chętnych do pracy jest bardzo dużo i trzeba się mocno o pracę postarać. Łatwiej bedzie ci się starać na kierunku, który lubisz, a nie na takim, na którym jesteś na siłę ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nie patrz na chłopa, tylko na siebie.
Sama zwróciłaś uwagę - to życiowa decyzja. Od tego, co wybierzesz teraz, będzie zależeć Twoja przyszłość. A kto wie, czy pisane jest, byś przeżyła ją właśnie z tym facetem. Kieruj się rozsądkiem. Zastanów się: Czy stać Twoich rodziców/opiekunów na to, byś mieszkała gdzie indziej, niż w domu? Czy jesteś gotowa uniezależnić się i rozpocząć nowe życie, w innym mieście? Czy socjologia interesuje Cię bardziej od pedagogiki? Czy nie będziesz pluć sobie w twarz, gdy wybierzesz studia tylko ze względu na chłopaka, okażą się niewypałem? Czy będziesz umiała poradzić sobie w innym mieście, gdy zawiodą przyjaciele?
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-07-17 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() Poradzic sobie bez przyjaciół? w moim otoczeniu przyjaciele sa wtedy kiedy cos potrzeba albo maja problem,wiec mysle ze się obejdę,wręcz mam nadzieję, że znajdę tam takich prawdziwych. Potworny dylemat mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
nic
już z dwojga złego wybrałabym tą pedagogikę. a w mieście Twojego TŻ-ta nie ma właśnie tego kierunku, jest tylko socjologia?
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jest ale za pozno sie zorientowałam i już nie mogłam zmienic deklaracji i zdawac jeszcze jakiegos przedmiotu co mnie udupiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
A jakie są jeszcze możliwości innych kierunków? I jakie masz zainteresowania? Jeśli mozna spytać oczywiście
![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Składałam jeszcze na politologie,jednak tez w moim miescie/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Narazie poczekaj na wyniki bo byc moze los zdecyduje za Ciebie
![]() Tu nie masz sie kirowac chlopakiem. Jesli chodzi o studia to nie patrz na to ze pedagogika jest pewniejsza, bo to kierunek bardzo popularny i absolwentów szukajacych pracy jest naprawde sporo. Nie odradzam ani tego, ani tego. Wazne zeby myslec o tym, czego sie chce i siebie realizowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
wybrałabym pedagogikę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,myslę i myslę i chyba pojde na ta socjologie. Zawsze to jednak lepsza uczelnia,czego wczesniej nie ujęłam w swoim watku. Mam nadzieje ze nie bede żalowac,chociaz dylemat wciąż jest. Żaluje ze nie umiem byc pewna..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja na Twoim miejscu też wybrałabym tą socjologię, skoro ona Cię bardziej interesuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.