|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pytanie o hormony i dojrzewanie
Witam Was
![]() Mam do Was taką sprawę. Chciałabym, żebyście mi powiedziały coś w pewnej sprawie. Więc do rzeczy. Napiszę od razu na początku, że mam 17 lat. Już od jakiegoś czasu mam taką potrzebę i myśli, że chciałabym mieć faceta (nie jakieś tam zauroczenie na 2 dni, tylko takiego na dłużej - nie mówię, że na całe życie). No i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że jednocześnie sobie myślę, że jeszcze nie jestem na to gotowa. Nie wyobrażam sobie często tego jak to by miało wyglądać. Dodam, że jestem nieśmiałą osobą, w swoim towarzystwie jestem bardzo otwarta jednak do nowych osób zachowuję duży dystans. I dlatego chciałam prosić Was o to, żebyście mi pomogły, powiedziały czy to normalne i dlaczego tak się dzieje... Nie myślcie sobie, że jestem jakąś głupią nastolatką co nie ma co robić, potraktujcie moją sprawę w miarę poważnie ![]() Czekam na rady ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie o hormony i dojrzewanie
No ale w czym problem? Chciałabyś mieć chłopaka - ok. Ale ciężko myśleć poważnie o hipotetycznym chłopaku, poznasz jakiegoś realnego to poczujesz czy jesteś gotowa czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ale to tak nie działa, że chcesz i masz, tj może tak działać, ale wtedy nie oczekuj, że będzie to wielka miłość. Poczekaj spokojnie
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Pytanie jest (mimo, że dziwnie zabrzmi) - po co Ty tak myślisz nad tym? Nie ma sensu szukać na siłę, chłopak na pewno się pojawi i wtedy nie będą Cię już dręczyć myśli o tym jak to ma wyglądać? co teraz będzie? Skończ z tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.
|
Cytat:
![]() to normalne, ze w pewnym wieku mysli sie o zwiazkach... jak znajdzie sie odpowiedni to bedziesz wiedziala, jak postepowac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To może ja jako rówieśniczka odpowiem
![]() Wiem, co czujesz i prawdę mówiąc jest to chyba absolutnie normalne w tym wieku. Dojrzewasz, stajesz się coraz bardziej gotowa na związek, pragniesz bliskości drugiego człowieka, uwagi, czegoś więcej niż tylko spotkania ze znajomymi i tak dalej. Prawdę mówiąc w Twojej sytuacji nie można nic poradzić ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sal Czas edycji: 2011-07-26 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z przedmówczyniami, to przyjdzie naturalnie. Moja rada: jeśli poczujesz miętę, przełam się i nie uciekaj, daj sobie szansę na przeżycie tej relacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.