|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Uniwersytet Wrocławski - angielski (poziom B2)
Witam wszystkie Wizażanki.
Mam takie pytanie... Dzisiaj dostałam list z uniwersytetu, że zostałam przyjęta, papiery wszystkie dostarczyłam etc. I dodatkowo przyszła informacja, że studenci socjologii, na którą się dostałam, są zobowiązani do znajomości języka angielskiego przynajmniej na poziomie B2. No i we wrześniu będzie test sprawdzający znajomość języka, który niestety mnie przeraża... Z angielskiego jestem słaba, o poziomie B2 nie ma u mnie mowy. I co się stanie, jeśli nie zdam tego testu we wrześniu?
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Wrocławski - angielski (poziom B2)
ten test sprawdza Twoją znajomość języka, żeby wiedzieli do jakiej grupy Cię zapisać na lektorat
po lektoracie będzie egzamin i tam musisz umieć na b2, jeśli teraz nie umiesz to będziesz się go uczyć spokojnie, od razu na wejściu nie będą wołać od Ciebie takiego poziomu znajomości angielskiego ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, kocham Cię
![]() Wiedziałam, że coś jest nie tak, no bo przecież nie każdy musiał uczyć się angielskiego w liceum jako głównego języka etc. Ale ta notatka z uniwersytetu była dość niejednoznaczna. Czyli ten poziom B2 ma być dopiero po tych trzech latach studiów opanowany?
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
dostaniesz 4 semestry darmowego lektoratu z języka obcego i w ciągu tych 4 semestrów musisz opanować angielski na b2, jesli trafisz np. do grupy b1 to bedziesz mieć tylko 2 semestry angielskiego, a pozostałe 2 możesz wykorzystać na naukę innego języka jeśli będziesz chciała
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja tez dostałam taką informację. Jestem także na uwr na wydziale nauk społecznych. Ale zostało to tak dziwnie napisane, że sama byłam zdziwiona i myślałam do teraz, że jak nie zdam na b2 to sru i jadę do domu;-)
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
2 lata temu nie było lepiej
![]() dostaliśmy info o testach z języków itd ale wszyscy myśleliśmy że musimy iść na test z angielskiego i 2 języka bo na stronie instytutu było napisane że będziemy się uczyć dwóch języków obcych, ludzie czekali po kilka godzin na drugi test zeby dowiedzieć się że na wns obowiązkowy jest tylko angielski a informacje na stronie są nieaktualne ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.