|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Benefity w uk
witam kochane aktualne i przyszłe mamusie na wyspach
![]() Mam pytanie odnośnie housing benefit w UK. Obecnie wynajmujemy one bed flata za ktorego płacimy 560 funtów +103 funty council tax. Moje pytanie brzmi,czy po narodzinach naszego dziecka chcąc się starać właśnie o ten benefit musimy zmienić mieszkanie na 2 bed flata?Czy możemy zostać w tym aktualnym.Jeżeli dostalibyśmy benefit na to mieszkanie wolelibyśmy nie zmieniać tego mieszkania ponieważ jest nowe i dosyć duże ale nie wiem jak z ich przepisami tutaj czy czasem dziecko nie musi mieć swojego osobnego pokoju. Z góry dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Benefity w uk
Z tego co wiem, zeby otrzymac ten benefit, jedno z was, Ty lub tz musicie miec przepracowany rok. niczego nie trzeba zmieniac, jesli mieszkanie wam pasuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tu jest cały osobny wątek o tym "Rodzina, dziecko w UK"
Możesz też poszukać na plotkowym, na emigrantkach jest mnóstwo wątków i dziewczyn mieszkających w UK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Po pierwsze dlaczego uwazasz ze trzeba zmienic mieszkanie na wieksze? Wlasnie gorzej by bylo gdybyscie mieli lepsze warunki, wtedy dostalibyscie mniejsze dofinansowanie albo wogole. Teraz mozecie sie tarac o housing benefit oraz radze zlozyc podanie o mieszkanie z counsila, czeka sie roznie, czasem miesiac a czasem 3 lata. A prawo w Anglii jest takie, ze dziecko i rodzice musza miec osobne pokoje czyli macie pierwszenstwo przed tymi ktorzy mieszkaja w 2bed flat. My niedawno mieszkalismy w wynajetym pokoju z dzieckiem i placilismy 450L a dostawalismy 400L housing benefit. Teraz sie przeprowadzamy do 1bed flat ale nie przysluguje nam housing bo mamy za duze dochody miesieczne, ale o mieszkanie z counsilu bedziemy sie starac. Jezeli potrzebujesz informacji na temat jak sie starac o housing benefit to znajdziesz je w swoim lokalnym job center plus. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
wielkie dzieki,za odpowiedz a powiedz mi jakie macie dochody ze nie przysluguje wam benefit na one bed flata?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.