| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-09-04, 13:51 | #1 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2011-09 
				 | Zazdrość i brak pewności siebie

Hej Dziewczyny... Piszę tutaj bo chyba potrzebuję wsparcia psychicznego... Jestem ze swoim TŻ od ponad pół roku. Rok mieszkałam we Włoszech i on stamtąd pochodzi. Teraz wróciłam do Polski. Przez miesiąc mój TŻ był u mnie, ale wrócił do siebie. Wiem, że mnie kocha. Czuję to i widzę. Ale często, myślę że przez brak pewności siebie i kompleksy, świruję i obwiniam go. Wymyślam sobie historie o zdradach i kłamstwach. Najczęściej duszę je w sobie. Ale to jest jeszcze gorsze, bo przez to nie potrafię cieszyć się w pełni naszym związkiem. Nie wiem co mam robić. Z jednej strony boję się, że może to intuicja, a nie chore wymysły. Z drugiej nie chcę niczego zniszczyć przez brak pewności siebie... Znacie może jakieś książki bądź filmy które pomagają uwierzyć w siebie? Macie może podobnie? Dzielą Was tysiące kilometrów? Jesteście zbyt zazdrosne? A może wiecie jak poznać że facet nas okłamuje? ... | 
|     |   | 
|  2011-09-04, 14:01 | #2 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Dot.: Zazdrość i brak pewności siebie

Ja byłam zazdrosna niemiłosiernie. Wymyślałam setki historii, na kazdym kroku widziałam zdradę. Ale przekonałam się, że w ten sposób Go od siebie oddalę, zniechęcę. Do tego dochodzi kwestia zaufania. Jeżeli ufasz i jesteś pewna, że facet Cię nie zdradzi, to automatycznie się uspokajasz. Pomijam sytuacje, w których przeczucia się sprawdzają. Ale to jest chyba rzadsze i nie warto sobie i drugiej osobie zatruwać życia. | 
|     |   | 
|  2011-09-04, 14:01 | #3 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: z kupy gruzu 
				 | 

Cytat: 
 Psycholog. Chyba, że chcesz zakonczyc ten związek- bo nikt długo z kimś zachowującym sie jak Ty nie wytrzyma   
				__________________ Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ | |
|     |   | 
|  2011-09-04, 14:01 | #4 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Ani książki, ani filmy, ani komplementy - nic Ci nie da pewności siebie, to się bierze ze środka samej siebie.  Zastanów się dlaczego mu nie ufasz, czy to jego zachowanie, czy coś z Twojej przeszłości i pracuj nad sobą, pracuj z TŻem, a jeśli to nic nie da, to idź do psychologa. | 
|     |   | 
|  2011-09-04, 15:10 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Z Ziemi 
				 | 

Psycholog przez duże P. Jeśli teraz nie zaczniesz podnosić swojego ego, dojdzie do takiej sytuacji, że chłopak nie wytrzyma, rzuci Cię z powodu tej chorobliwej zazdrości, a Ty tłumaczyć to sobie będziesz swoim domniemanym brakiem wartości. I uwierz mi, zrujnujesz sobie zdrowie psychiczne. Abstrahując nawet od możliwych konsekwencji, spójrz jak jest dzisiaj. Jak się z tym źle czujesz, jak Cię to niszczy od środka... Po co się męczyć? Powalcz trochę o siebie.   
				__________________ You ask me to enter but then you make me crawl... | 
|     |   | 
|  2011-09-04, 18:37 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Thessaloniki! Greece 
				 | 

Jak dla mnie po prostu odpuwsc myslenie... w kwestii faceta oczywiscie,a nie wogole     nie mysl co kiedy i jak.. bo sie zameczysz  . Jezeli ktoś Cię zdradza to prawie ewidentnie to widac... naprawde to zauwazysz,a na razie nie mysl o zdradach i wogole najlepiej omijaj ten temat.. raczej zmien go na co bedziecie robic jak on przyjedzie itd   
				__________________ > and I'm like... and I'm like... and I'm like... 'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. ! <3 | 
|     |   | 
|  2011-09-04, 20:22 | #7 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

zdecydowanie doradzałabym psychologa, samej ciężko sobie poradzić z tak dużym problemem 

| 
|     |   | 
|  2011-09-05, 01:56 | #8 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

dzięki dziewczyny. dziś rozmawialam z przyjaciolka. wg niej nakrecamy sie z TŻ wzajemnie. ja wiem ze to jest chore i dlatego tak mnie to boli bo ja nigdy sie tak nie zachowywalam ...

| 
|     |   | 
|  2011-09-08, 12:52 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

ja mam podobnie, od wielu, wielu lat... dziś mam 27 lat i super chłopaka od 3 lat, którego nie chciałabym stracić. Doskonale Cię rozumiem - w swoim poprzednim związku dzień w dzień zamęczałam się chorymi - bo to są chore - myślami, co robi, gdzie jest itp. po 4 latach związek się rozpadł, tak poprostu... Z obecnym chłopakiem jest mi bardzo dobrze, aczkolwiek zaczynają się czasami pojawiać myśli, a jedna nakręca kolejną... wyobrażam sobie niestworzone historie, którymi karmię samą siebie... jeśli zobaczę u niego jakiegoś smsa, maila czy cokolwiek odrazu sobie wyobrażam niewiadomo co, a tak naprawdę nie dał mi nigdy powodu... Uważam, że zazdrość w naszym przypadku spowodowana jest tylko i wyłącznie osłabioną pewnością siebie, tym, że nie lubimy siebie, nie jesteśmy zadowolone z naszego wyglądu, zachowania itp. Trzeba nad tym pracować!!! Bo szkoda stracić kogoś na kim nam zależy przez takie chore, do niczego nie prowadzące myśli, a dodatkowo po co sobie samej robić problemy... Jak to się pięknie mówi: TWORZYSZ SWÓJ WSZECHŚWIAT KAŻDEGO DNIA trzymaj się i nie daj się!!!! buziaki   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Intymnie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.