![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Pierwsza, żeby się odezwać i ostatna, żeby wnieść coś ciekawego do rozmowy...
Pierwsza, żeby się odezwać i ostatna, żeby wnieść coś ciekawego do rozmowy...
To jakaś EPIDEMIA przemądrzałych rad na tym forum!!!!!!!!! Normalnie nie chce mi się czytać Wizażu, a co dopiero coś napisać. Co chwilę ktoś dodaje "mądry" wątek o tym, że to jest poprawne ortograficznie, stylistycznie i niewiadomo jak jeszcze. Wojujące polonistki wcinają się do cudzych wątków i poprawiają błędy. Cyniczne porady jak korzystać z wyszukiwarki, złośliwe posty gdy ktoś przez pomyłkę umieści wątek na złym forum (bo jest tu nowy lub się pomylił) itp. Zastanawiam się, czy Wy jak zaczynałyście przygodę z Wizażem też byłyście takie wszystko wiedzące??????????? Normalnie PARANOJA. A Moderatorzy nie zabierają w tej sprawie głosu. Jest REGULAMIN i on jest pisanym prawem na Wizażu. Samozwańczym obrońcom "blbe czegoś tam" radzę się zastanowić, bo może nie tylko mnie takie posty wydają się śmieszne. Może załóżcie sobie GRUPĘ ZAMKNIĘTĄ (podobno można zakładać grupy na Wizażu) dla osób o wysokim IQ, piszęcych poprawnie stylistycznie i ortograficznie. Stwórzcie sobie jakieś elitarne miejsce, a innym dajcie spokój!!! Każdy ma prawo tu pisać i ten po zawodówce i ten z doktoratem, ktoś kto ma dysleksję lub dysortografią i osoby z zagranicy które nie mają polskich liter. Na innych forach (na których jestem zalogowana) nie ma takich złośliwości (a są to między innymi fora naukowe - nikt się nie wyśmiewa z osób nie umiejących czegoś policzyć, nie znających jakiś regół fizycznych, chemicznych czy matematycznych, a często członkami takich forów są profesorowie, doktorzy jak również "zwykli zjadacze chleba"). Dodam tylko, że osoba inteligentna zrozumie o co chodzi w poście (nawet jak jest błąd ), a reszta niech poogląda sobie obrazki. W tej chwili jestem bardzo, bardzo zła na wszystkie takie osoby. Nie będę nikogo wymieniała z nika, bo bystry się domyśli o kogo chodzi, a reszta ...(patrz zdanie wyżej - ewentualnie zapyta się za chwilę w miom wątku czy to o nią chodzi). |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza, żeby się odezwać i ostatna, żeby wnieść coś ciekawego do rozmowy...
Aluzja pojęta.Staję się już nudna z pisaniem tego samego,ale powtórzę sie specjalnie dla Ciebie.Nie byłam od początku wszechwiedząca i nadal nie jestem.Przez kilka miesiecy nie zabierałam głosu.Obserwowalam i uczyłam się.Może dlatego nie dubluję wątków i nie sprzedaję bluzek na Moich Makijażach. Jesli kogoś uraziłam-przepraszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Mrs Mrau
|
Dot.: Pierwsza, żeby się odezwać i ostatna, żeby wnieść coś ciekawego do rozmowy...
no cóż fakt EPIDEMIA dopadła wizaż.Mi to już wisi i powiewa szczere mówiąc,nie chce sie tym przejmować nawet.Wiem jedno-skoro to się zaczeło to już raczej nie ma szans na szybki koniec,bo 'podatny' Wizaż stał sie takim miejscem w którym widocznie upodobano sobie zagrywki tego pokroju.....
Betta -> ![]() ps.sama bez bicia sie przyznam,ze dwa razy zwróciłam uwagę osobom: a)ze wzgledu na język b)ostre czepianie sie nowej wizażnki więcej grzechów nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie co Wam powiem - ucieklam z grupy dyskusyjnej pl.rec.uroda wlasnie dlatego ze tak sie tam dzialo jak pisze Betta - ucieklam na wizaz bo wydawal mi sie spokojnym miejscem ....
Nie, nie widze ze jest az tak zle, aczkolwiek pare razy bylam potraktowana zgola dziwnie... tak jak na p.r.u - byli rowni i rowniejsi..... Postanowilam kompletnie nie zwracac uwagi, pomyslalam sobie ze jezeli tak ma byc ze zanim o cos zapytam to powinnam szukac w archiwum albo w googlach to moze lepiej zamkac forum bo w ten sposob ono umrze. Kazdy bedzie tylko szukal arhciwum, wiec po co mamy rozmawiac? Swiat sie zmienia, realia sie zmieniaja, wiec czasami pytanie zadane dzisiaj bedzie mialo inna odpowiedz niz zadane 2 tygodnie temu. Z drugiej strony kompletnie nie rozumiem tego po co Betta napisala to co napisala publicznie??? Mozna bylo zrobic to na priv... a takie epatowanie swoim poczuciem krzywdy jest raczej zalosne niz coskolwiek dobrego zrobi. Niestey - w takich miesjach gdzie jest tyle osob ZAWSZE będa klotnie i niesnaski.... kwestia tylko tego zebysmy sami umieli przyznawac sie do winy, odpuszczac kiedy klotnia kompletnie wymyka sie spod kontroli a wtedy moderatorzy nie beda wzywani jako ostateczna bron.... Ehhh... wiecej usmiechu, wyrazomialosci, tolerancji i przedewszystkim MNIEJ ZACIETOSCI. Lubmy sie to naprawde ulatwia zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Betto masz prawo czuć się urażona jeżeli ktoś Cię potraktował paskudnie ale wszystkie na wizażu staramy się w sposób kulturalny zwracać uwagę i tym samym uczyć na przyszłość. Niektórzy przychodzą tylko po poradę nie dziękują nawet i tyle ich było więcej, niektórzy zostają i po pewnym czasie sami dochodzą do wniosku, że faktycznie jest natłok wątków - jeżeli nikt nie korzystałby z wyszukiwarki to jestem pewna , że sama założyłabys wątek o tematyce szukaj zanim napiszesz , czy coś w tym stylu. Jesteś po prostu świadkiem dbania o pożądek
![]() Nie nerwuj się tak i postaraj się zrozumieć innych ![]() Pozdrawiam i życzę udanego weekendu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Regulami forów z poradami: Serdecznie prosimy o zamieszczanie tutaj pytań i odpowiedzi o charakterze porad. Przykładowo pytanie: Czy ktoś używał produktu XYZ lub Gdzie mogę kupić produkt ABC nie jest pytaniem do specjalisty! Takie wątki prosimy bardzo zamieszczać na forum plotkowym ![]() Dobrym zwyczajem jest również skorzystanie z wyszukiwarki zanim zada się pytanie. Fora z poradami zawierają kilkaset tysięcy postów i wiele pytań zostało już zadanych... ![]() ![]() Czyli wg tego co napisałaś to nie znasz regulaminu,bo wg niego należy korzystać z Wyszukiwarki.Wątki na złych forach-po to jest wyszukiwarka,by z niej korzystać.Chce poszukać czegoś o minispódniczkach to od razu zaznaczam opcję szukaj w Moda.Jeżeli jakiś wątek na ten temat jest na fryzjerce to na niego nie trafię. Wątek polonistyczny-zabawa.Kto wchodzi ten wchodzi,jak ktoś nie chce-nikogo nie zmuszamy. My chcemy,by Wizażanki wreszcie zauważył,że cos takiego jak Regulami istnieje.Jest tylko kilka punktów,a i tak tego prawie nikt nie czyta.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Hmmm..po pierwsze,wątek o pisaniu poprawnie ortograficznie i stylistycznie powstał chyba po to,żeby pomóc Wizażankim,i to nie chodzi o "wojujące polonistki" ale o to,żeby wypowiedzi byly jasne,klarowne,wtedy latwiej jest zrozumiec i w razie czego pomóc.
Po drugie,porady odnośnie korzystania z wyszukiwarki stały sie troche zlośliwe,bo do tej pory nikt sobie z nich nic nie robił,zakladając po raz setny ten sam watek,jest to denerwujace o tyle,ze w gąszczu tych wszystkich powtarzajacych sie watkow czesto ciężko jest znależc te naprawde istotne,z reszta,tyle jest waznych i ciekawych tematów,po co w kółko wałkowac to samo? Ja na początku tez nie wszystko wiedzialam,ale przez pewien czas niewiele sie odzywalam,probowalam "nauczyc sie" tego forum,no i pewne rzeczy(jak sprzedawanie ubran wlasnie na targowisku ![]() Swoja droga nikt tu nic nie wspominal o inteligencjii czy wykształceniu Wizazanek,nie widzialam nigdy zadnej dyskryminacji czy złośliwosci pod tym adresem. Nam tylko chodzi o to,zeby to Forum nie bylo zaśmiecane,zeby bylo prowadzone zgodnie z regulaminem,tak,zeby wszystkim bylo latwiej,Czy tak trudno to zrozumiec? PS.Swoją drogą proponuje sie uspokoicnikt tu nie chce żle,z reszta,to przeciez ciągle "tylko" forum.. |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
co do błędów ortograficznych to po częśći zgadzam się z Bettą,kazdemu może się zdarzyć. nie spotkałam się jednak z publicznnym ich wytykaniem danej osobie! jezeli już jest jakiś wątek to jest on napisany ogólnie do wszystkich. nikt nikomu nic nie wytyka.
co do podobnych watków to im dłużej jestem na wizażu tym bardziej mnie one wkurzają. czasami nie trzeba nawet używać wyszukiwarki, wystarczy tylko spojrzeć na doł strony lub na stronę numer 2 albo 3 i znajduje się wyczerpującą odpowiedź ![]() ![]() ![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli nasza autorka mówi o błędzach to ja ostatnio poprawiałam pewną Wizażankę,że my nie jesteśmy WIZAŻYSTKAMI tylko WIZAŻANKAMI,a to ogromna różnica zanczeniowa.Ona jednak tego nie zrozumiała o co mo chodzi.
BTW-nie uważam siebie za osobę,która nie wnosi nic ciekawego do rozmowy.Jeżeli ty tak uważasz to daj ignora na moje wypowiedzi i będzie po bólu
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czytanie ze zrozumieniem i rozroznianie wyrazow w necie nie ma duzego poparcia... niestety |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a złosliwosc ma swoje przyczyny.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a mnie zastanawiam tytuł watku
![]()
#13 |
Zakorzenienie
|
Betta wywołujesz burzę. NIe potrzebnie, bo już dość wytykania w koło błędów. Dogadywania sobie, wytykania i pokazywania, nakazów i zakazów. ROzumiem natomiast Twoje rozgniewanie, bo poniekąd sama mam dość takiej sytacji, która się nie kończy. A w której nieustannie ktoś komu coś "nakazuje", sugeruje...Ja mówię PAS!
Myślę, że Twoj wątek nie odniesie takiego skutku jaki sobie zamierzyłaś! ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Nikt mnie nie potraktoweł źle na Wizażu (przynajniej od 3 miesięcy), za długo tu jestem, ale denerwuje mnie szykanowanie i obśmiewnie osób dzięki którym Wizaż "żyje".
Nie piszę takich rzeczy na priva, bo po pierwsze musiałabym wysałć dość dużo tych privów. Po drugie nie wstydzę się tego co powiedziałam, a nie będę kogoś "obszczekiwaś" za jego plecami tylko napiszę jawnie. Po trzecie jak znajdę błąd w swojej wypowiedzi to zawsze staram się go poprawić (literówka czy ortograficzny). Może rzadko się wypowiadam, ale czytam Wizaż już jakiś czas i muszę powiedzieć, że zmienia się naiestety na gorsze (i nie mam tu na muśli wyglądu strony). Ludzie są złośliwi i okrutni w realu, a co dopiero na forum internetowym. Pisząc ten wątek nie czekałam na poklask, raczej spodziewałam się publicznego linczu. Ja już wiele na Wizaż widziałam i mnie to JUŻ TERAZ nie boli, gdy ktoś zwróci mi złośliwą uwagę, ale nowe osoby mogą czuć się zaszczute przez "stare" Wizanki. Nie wiem czy dobrze myślę, ale BRAK WIZANEK TO UPADEK WIZAŻU. |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez sie zastanawiam: autorka to o sobie czy to taka szerzej pojeta sugestia o czym tresc traktuje... ![]() mysle ze my tu wszytsko zabyt powaznie bierzemy i wiecej dystansu i usmiechu odrazu rozwialoby ta ciezka atmosfere ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio już była tu wojna pt.Czy to źle,że Wizaż się zmienił? I zarówno Złoś jak i AgaZ powiedzieli,że nas jest poprostu więcej.Wizaż jest większy i trolli mamy więcej.
Kilka dni temu na kosmetyczce był wątek odnośnie balsamu brązującego J&J.Taki sam wątek był u dołu tej strony.Po co został założony nowy?
#19 |
BAN stały
|
Chyba jednek odniósł taki skutek jak się spodziewałam.
Niewiele osób coś zrozumiało, ale wiedza, wykształcenie i inteligencja to trzy różne rzeczy. Dla Natii4 1)zawsze czytam regulamin forum na który się rejestruję i znam regulamin Wizażu; 2)wiem do czego służy wyszukiwarka; 3)najwięcej bałaganu robią wątki samozwańczych "naprawicielek" Wizażu (dla tych mniej bystrych - słowa w " " są specjalnie niepoprawne gramatycznie, a chyba kilka osób zrozumiało o kogo chodzi) 4)jak zwykle moderator i administrator nie zabrali głosu w dydkusji; Czy mnie coś jeszcze dziwi na Wizażu ????????????????? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Jeśli adinistrator uzna mnie z trolla to przed usunięciem mojego konta proszę o wykasowanie WSZYSTKICH moich postów (bo po co Wizankom porady głupiego Trolla), zresztą nie jest ich zbyt dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak nasi moderatorzy mają się odezwać skoro są offline? Kilka dni temu poprosiłam pewną nową Wizażankę o poprawienie recenzji.Odpowiedziała mi,że nie zdążyła przeczytać kodeksu pudernicy.Jeżeli chodzi o regulamin forów to ok.860 razy był czytany na wszystkich forach.Chodzi nam to,żeby wiecej osób zauważyło,że coś takiego tam jest i by to czytał.Jest nas tu z tego co wiem ok.2000.Jeżeli przez miesiąc na wszystkich forach przeczytano ten regulamin zaledwie 800 razy to na pewno nie wszystkie miały z nim styczność.Chodzi nam o to,żeby go przeczytać i stosować w życiu,a nie o to,by olewać to o co moderatorzy proszą.
![]() |
#22 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#23 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najtrudniej poprawawiac swoje bledy, wiem to z autopsji, tak samo jak wiem ze robie paskudne literowki i licze zawsze na wyrozmialosc, ja sie nie czepiam i oczekuje zeby mnie sie nie czepiano. Moze by taka zasade zasiac miedzy wizazankami? Cytat:
smutne. Cytat:
![]() czasmi moge sie nauczyc, popatrzec na 'problem' innymi 'oczami' - to duzo daje... poklask jest wtedy kiedy nie mamy wlasnego zdania, lincz wtedy kiedy kierujemy sie emocjami - a jak wygasna bywa ze zaluujemy tylko zapozno na cofniecie uczynkow... Jedno jest pewne: prowadzac polemike trzeba pamietac o szacunku dla rozmowcy i trakotwac kazdego na rowni z soba Cytat:
ale z drugiej strony wizaz jest dla nas, wiec czemu go same 'psujemy'? czemu nie dbamy o dobry klimat i mily nastroj, czemu szkalujemy innych a sami wymagamy zeby bylo fajnie bo tak chcemy? My budujemy wizaz - dobajmu o to zeby nam tu bylo dobrze ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() "Kurnik zadziornych kur,które w końcu zamkniete w pomieszczeniu przez gospodarza 'radzą sobie same' " ![]() ![]() pzdr.cattt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
e przesadzilas... nie wkladaj az tyle emocji i wlasnego ego w ten temat ![]() Nie jestes Trollem. jestes wizazanka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Czytając dalsze wypowiedzi zauważyłam , że masz jakiś żal do moderatorów i admina
![]() ![]() Ja też kiedyś byłam potraktowana jak Ty napisałam co o tym myślę i nie wypowiadałam się więcej , wszystko ucichło-fakt było mi przykro przez jakiś czas ale takie jest życie ![]() Jeżeli chcesz zniknąć z www.wizaż.pl to możez zrobić to sama-bo każdy sam podejmuje decyzje nikt tu nikomu nic nie narzuca. A druga sprawa sama wiesz na pewno , że inaczej brzmi słowo pisane niż mówione i to chyba głównie z tego powodu powstają jakies takie nijakie pogadanki ![]() Proponuje nie rozwijać dalej tego wątku ponieważ popsuje on tylko Twój nastrój a w efekcie końcowym zostanie zamknięty ![]() Sposób w jaki przedstawiłaś swoje niezadowolenie to raczej brzmi jak pretensja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Skoro niektóre Wizanki uważają mnie za Trolla to wydaje mi się, że administrator ma prawo (wręcz oboowiązek, skoro taka jestwola większości) mnie stąd wyrzucić.
Jeżeli administrator lub moderator usunie wątk to również ich sprawa. Napisałam co myślę i nie będę z to przepraszać. Policzcie same, ile jest wątków, takich jak wymieniłam, na pierwszej stronie. I dlaczego mam pisać wszystko na priva??? Piszę publicznie, każdy może zabrać głos (w swojej obronie lub napisać, że mu się mój wątek lub moja osoba nie podoba). Na priva to wysyłam tylko życzenia (urodzinowe itp.). |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że ten wątek powstał m.in. pod wpływem mojego apelu o używanie wyszukiwarki. Jeśli zwraca się uwagę grzecznie, bez personalnych wycieczek i wytykania palcami, to komu to szkodzi? Ja też nie lubię wypominania innym błędów ort., nigdy tego nie robię- ale przypomnienie o wyszukiwarce było na dawnym wizażu, na nowym forum zniknęło i niestety, zalewa nas ostatnio fala dubli. Co zaś do obgadywania za plecami- myślę, że takie zakładanie wątków w stylu 'domyśl sie, o kogo chodzi' jest nie w porządku. Sam tytuł wątku też jest krzywdzący.
A z resztą, nie róbmy z igły wideł, bo się znowu telenowela zrobi.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.