![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
(nie)spanie z dzieckiem...
Jest wątek o tym, czy spanie z dzieckiem/dziećmi jest fajne czy nie, dlaczego tak a nie inaczej...
A ja się chciałam tylko pożalić ![]() ![]() Drogie mamy, zanim kategorycznie odrzucicie pomysł sypiania z potomstwem pomyślcie, że może przyjść taki czas, że dziecię z wami nie, ale samo też nie bardzo, i macie problem ![]() Człowiek uczy się na błędach, jak ja bym teraz chciała, by młoda potrafiła z nami spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: (nie)spanie z dzieckiem...
Szajajaba, u nas było tak, że córa od urodzenia głównie spała z nami. Ale jak miała okres, że spanie było ogólnie na nie (gdzieś 16-18 miesięcy - najcięższy w tym temacie dla nas czas), to ani tu ani tu. Jak u Was. I nie miało znaczenia, że wcześniej robiła coś. Wydaje mi się, że to przejdzie. Dzieciaki mają takie bunty spaniowe (nawet w środku nocy - teraz tak mi się to lekko pisze, ale byłam wrakiem człowieka
![]() ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2011-10-22 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Starsza córka spała w swoim łóżeczku, teraz - w chwilach "słabości" - lubi pospać z nami nad ranem
![]() Syn od początku woli nasze łóżko, do tej pory dostrzegałam same plusy. Ale ponieważ zaczęły mnie wkurzać nocne maratony przy piersi to odstawiamy jedzenie w nocy. No i spanie się pochrzaniło ehh wiec jakoś szczególnie nie pomogę, ale łączę się w bólu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
kobieta za ladą
|
moja spała sama dopóki była w łóżeczku,z wyjątkiem ja wiem z 5 nocy (bolesne ząbkowanie ) gdzie spała z nami
w grudniu ub roku(2,5 roku) łóżeczko zamienione zostało na sofkę i tu schody ![]() w tej chwili panna ma ponad 3 lata i ja wędruje bo młode przychodzi po mnie i mnie wyciąga do siebie ![]() ![]() nie wiem szaja ja już przywykłam że nieraz pół nocy śpie z chłopem ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30097448]Jest wątek o tym, czy spanie z dzieckiem/dziećmi jest fajne czy nie, dlaczego tak a nie inaczej...
A ja się chciałam tylko pożalić ![]() ![]() Drogie mamy, zanim kategorycznie odrzucicie pomysł sypiania z potomstwem pomyślcie, że może przyjść taki czas, że dziecię z wami nie, ale samo też nie bardzo, i macie problem ![]() Człowiek uczy się na błędach, jak ja bym teraz chciała, by młoda potrafiła z nami spać ![]() szjajaba, nie martw się - mój syn śpi ze mną i tez sie wybudza i płacze, są takie okresy, ze po kilka razy w nocy, ida zeby, jakieś emocje. Spanie z dzieckiem nie gwarantuje spokoju w nocy ![]() Ja spałam z jednym i drugim trochę z lenistwa (bo nei chciało mi sie wstawac w nocy ), a trochę ze zwykłych chęci no i troche szkoda mi było dzieci, jakieś takie biedne mi sie wydają same w łóżeczku. Dla starszej nawet łóżeczka nie miałam, wyniosła sie z łózka do swojego jak miałą 5 lat. Mi to nie przeszkadzało i fajnie nam sie razem spało. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2011-10-23 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30097448]Jest wątek o tym, czy spanie z dzieckiem/dziećmi jest fajne czy nie, dlaczego tak a nie inaczej...
A ja się chciałam tylko pożalić ![]() ![]() Drogie mamy, zanim kategorycznie odrzucicie pomysł sypiania z potomstwem pomyślcie, że może przyjść taki czas, że dziecię z wami nie, ale samo też nie bardzo, i macie problem ![]() Człowiek uczy się na błędach, jak ja bym teraz chciała, by młoda potrafiła z nami spać ![]() mój syn jest miesiąc młodszy od Agatki i teraz nasze noce też nie wyglądają za ciekawie ![]() ![]() ![]() ps. dziewczyny trochę mnie podniosłyście na duchu mówiąc, że u was w tym czasie też był okres buntu spaniowego ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Szaja to i ja się trochę połączę w bólu ,co prawda spi ze mną chetnie,,ale juz woli czasem przetaczac się na macie we wszytskie strony niz tulic do mnie
![]() Za szybko te dzieci dorastają ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A my tak śpimy pół-na-pół. Mała zasypia na naszym łóżku, przenosimy ją do łóżeczka (co by nam nie spadła, bo ona przez sen to takie akrobacje wyczynia, że szok). Nad ranem jak córka głodnieje to się nam budzi i płacze, wtedy biorę ją do łóżka, mąż ją tuli, ja robię jedzenie i potem jeszcze sobie dosypiamy, a dzisiaj mój śpioch obudził się po 8 rano... niestety musiałam wcześniej wyjść do pracy i info mam tylko od babci. Nie wiem co tego mojego dziecia tak wzięło na spanie, może dlatego, że pogoda jest dziś parszywa...
Ale przyznaję, że ja lubię spać z dzieckiem, lubię jak się ten mały ludzik do mnie w nocy przytula, nawet jak mnie przy tym czasem uszkodzi ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Moja córa (1,5 roku) ogólnie śpi sama w łóżeczku ale teraz kiedy przez 2 tyg jestem u teściowej i śpię z nią to niestety ale tak się przyzwyczaiła, że teraz tylko się ruszę to się budzi i patrzy czy tylko nigdzie nie poszłam, więc to nie jest też takie idealne rozwiązanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
moze jakas maskotka czy poduszeczka jej pomoze???
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wynika ze tego, ze moj syn jest "dwufunkcyjny", bo od zawsze spi sam i nigdy nie bylo z tym problemu a teraz - ma 2 latka - czasami, kiedy obudzi sie wczesniej bierzemy go do lozka i jesli ma ochote to zasypia i dobrze mu sie spi, tylko - co ciekawe
![]() ![]() A i jak mial kolo poltora roczku to bylismy na swietach u dziadkow i przez kilka nocy tez spal z nami - znaczy sie - z Tata... ![]() Taki niespokojny sen jest normalny dla dzieci w tym wieku i - patrzac na doswiadczenia kolezanek - niewazne czy maluch spi sam czy z rodzicami i tak ma taka "faze" na ciezki sen...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-10-24 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
U mnie jest tak, że córka od zawsze spała w swoim łóżeczku, jakoś nigdy nie było z tym problemów, a mnie to odpowiadało. Spałam z nią tylko parę razy jak miała jakieś 2-3 mies. w ciągu dnia, jak chciałam się zdrzemnąć, a ona spała wtedy dużo i gdziekolwiek. Dziś śpi ładnie w nocy, czasem się obudzi, coś pokwęka ale wystarczy podejść, pogłaskać i śpi dalej. Mam wrażenie że sprawdza czy jestem w pobliżu. Zresztą to wybudzanie pojawiło się wraz z przybyciem rodzeństwa, dlatego sadzę że to z emocji, choć głowy nie dam.
Syn też śpi w sowim łóżeczku, ale nad ranem po ostatnim nocnym karmieniu biorę go do siebie i ogromnie to lubię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja byłam bardzo anty spaniu z dzieckiem przy 1 dziecku i jak zaczęliśmy w końcu spać razem
![]() ![]() ![]() ![]() maluch śpi pół nocy w łóżeczku a potem już go biorę, bo ledwo żyję ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Spanie z dziećmi...
![]() ![]() Bardzo lubię spać z dzieciakami ale biorę je do łóżka jak nie ma tatusia (poszedł do pracy). Oczywiście nie odmówię dzieciom przytulania podczas burzy... ale w pokoju dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Karolino, no wiesz, u nas i tak trzeba kombinować, bo mamy 1 pokój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mój syn śpi w nocy w łóżeczku ale nie zawsze tak było wcześniej spał z nami a jeszcze wcześniej w łóżeczku.W każdym razie wyeksmitowałam go z łóżka ,bo moje noce już przypominały koszmary ,małemu wyłaziły wtedy chyba trójki i nic to nie dawało że spał z nami budził się obijał dostawałam co rusz z bańki w nos ,rano ledwo na nogach stałam. W końcu powiedziałam dość tego i przełożyłam go do łóżeczka ,psychicznie się nastawiłam na budzenie a tu nic cisza z wrazenia chyba do 1 nie spałam bo ciągle czekałam aż się będzie budził a on spał do rana może mu też było nie wygodnie?
Tak jest dobrze. W dzień się czasem razem z nim kładę to sobie pospimy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
dokładnie kto nie wie tego dużo traci ... przyjemności a meble jaką mają historię potem;0
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czas..jesli w ogole jest ,to vhyba wszystko jedno,w sypialni czy poza nią. Ale to juz bylo przerabiane 1000 razy w innych watkach. Nie mam zamiaru nikogo do niczego namawiac czy przekonywać,to kwestia chęci,jak ze wszystkim.
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię z dzieckiem,
mała ma 6 miesięcy. Nie sadzę, żeby problemy ze spaniem (związane czy to z ząbkowaniem czy nadmiarem emocji czy skokami) nie pojawiały się, kiedy dziecko śpi z rodzicami w jednym łóżku ![]() Zresztą powyżej wypowiedziały się mamy. I właśnie ostatnio po raz pierwszy miała problemy ze snem, 3 noce z rzędu ![]() jak się okazało wczoraj zaczęła pełzać, więc chyba słynny "skok" ![]() Już się boję raczkowania i chodzenia ![]() Niestety ja też nie mam na razie pokoju dla małej i śpi z nami w sypialni.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-10-25 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
ALe to nawet nie o brak problemów chodzi a o to, że łatwiej uciszyć, uspokoić, nie trzeba wstawać do tulenia czy podania smoka, no i moja córa np. wstaje w łóżeczku, wyje i trzeba ją brać na rączki bo chce naszej bliskości. I widzę, że chce iść do nas, ale z drugiej strony nie potrafi z nami... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30146312]ALe to nawet nie o brak problemów chodzi a o to, że łatwiej uciszyć, uspokoić, nie trzeba wstawać do tulenia czy podania smoka, no i moja córa np. wstaje w łóżeczku, wyje i trzeba ją brać na rączki bo chce naszej bliskości. I widzę, że chce iść do nas, ale z drugiej strony nie potrafi z nami... :/[/QUOTE]
to zależy czy dla kogoś wygodniejsze jest wstawanie czy spanie razem moja śpi z nami czasami, bo jeszcze budzi się na mleko koło 5 i wetdy czasami nie chce mi się już tyłka ruszyć, tylko butlę odkładam na stolik i śpię, i tak śpimy do 7-8 kiedyś do 9 więc chyba umie z nami spać, ale jak teraz miała tą dziwną jazdę w nocy, to tulić się chciała, ale tylko być na rączkach a nie leżeć obok mnie ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30146312]ALe to nawet nie o brak problemów chodzi a o to, że łatwiej uciszyć, uspokoić, nie trzeba wstawać do tulenia czy podania smoka, no i moja córa np. wstaje w łóżeczku, wyje i trzeba ją brać na rączki bo chce naszej bliskości. I widzę, że chce iść do nas, ale z drugiej strony nie potrafi z nami... :/[/QUOTE]
a dałoby radę odkrecic jedne bok lozeczka i przystawic je tym bokiem do waszego łóżka? Miałaby was na wyciagniecie reki ,ale była "u siebie" ![]()
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Nie, nie ma takiej możliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moja córcia jak każde dziecko potrzebuje bliskości, jednak od początku przyzwyczajałam ją do spania w łóżeczku, ale teraz mam problem bo od 3 tyg śpi mała ze mną u tesciowej i teraz aby tylko się ruszę to moja córcia zaczyna płakać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zauważyłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.