Kontrolowanie partnera - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-29, 14:14   #1
ilkas
BAN stały

Kontrolowanie partnera

Ostatnio przeczytane artykuły zainspirowały mnie do utworzenia tego wątku.

Od dawna zdawałam sobie sprawę, że szpiegowanie partnera, przez chorobliwą zazdrość jest pewnie u niektórych na porządku dziennym. Nie krytykuję, nie oceniam tych ludzi bo nie o to mi chodzi.
Zastanowiło mnie jednak to, na jak ogromną skalę musi być problem skoro technologia poszła tak bardzo przodu i można znaleźć tyle zróżnicowanego sprzętu w necie do szpiegowania, podsłuchiwania etc.
I stąd pomysł na dyskusję. Co o tym myślicie? Czy są sytuacje w których posunęłybyście się do takiego czynu ? Do podsłuchiwania, szpiegowania itd ?
A co jeśli dowiedziałybyście się, że to Wy jesteście szpiegowane przez swoich facetów ?

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2011-10-29 o 14:15
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 14:32   #2
sandrina
Zadomowienie

Dot.: Kontrolowanie partnera

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Od dawna zdawałam sobie sprawę, że szpiegowanie partnera, przez chorobliwą zazdrość jest pewnie u niektórych na porządku dziennym. Nie krytykuję, nie oceniam tych ludzi bo nie o to mi chodzi.
Zastanowiło mnie jednak to, na jak ogromną skalę musi być problem skoro technologia poszła tak bardzo przodu i można znaleźć tyle zróżnicowanego sprzętu w necie do szpiegowania, podsłuchiwania etc.
I stąd pomysł na dyskusję. Co o tym myślicie? Czy są sytuacje w których posunęłybyście się do takiego czynu ? Do podsłuchiwania, szpiegowania itd ?
A co jeśli dowiedziałybyście się, że to Wy jesteście szpiegowane przez swoich facetów ?
Nie widzę potrzeby szpiegowania TŻta i nie zamierzam....Ufam mu i nic nie wskazuje żeby miało się to zmienić.
Zupełnie nie jestem w stanie zrozumieć jak można szpiegować na co dzień - przeglądać komórkę, archiwum gg, maile, kieszenie - wiem, że są takie osoby ale dla mnie to jest zupełnie chore.
Jakby mój TŻ robił coś takiego to bym go chyba za drzwi wykopała.

Ale jestem w stanie wyobrazić sobie taką sytuację gdy np: giną z domu wartościowe przedmioty, TŻ znika na całe dnie, ubywa pieniędzy z konta bez powodu a TŻ nie ma na to wytłumaczenia/nie chce wytłumaczyć. I może bym wtedy "szpiegowała" TŻ żeby zbadać czy nie ma jakichś poważnych problemów, bo znając go nic by mi o nich nie powiedział żeby mnie nie martwić.

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 14:38   #3
Madzialenka_21
Zadomowienie

Ja również nie należe do grona kontrolerów. Nie ma na to ani czasu ani ochoty. Mam zaufanie do swojego TŻ, nigdy nie zrobił nic co mogłoby dać mi jakikolwiek powód do podejrzeń i zawsze jest ze mną szczery. Gdybym jednak zauważyła, że coś jest nie tak: kręci coś na boku, nie odzywa się, nie chce wytłumaczyć swojego zachowania, to zamiast zakładać podsłuch, sprawdzać gg i komórkę, zakończyłabym związek. Raz, że gdybym się juz czegoś dowiedziała to i tak nie chciałabym dalej z nim być, a dwa nawet jesli nic by tam nie było, a jego zachowanie nadal by mnie denerwowało to nie chciałabym być z kimś kto ma przede mną jakieś tajemnice i nie mogę z nim szczerze porozmawiać.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 14:46   #4
bsia
Rozeznanie

ogólnie nie mam zaufania do ludzi, ale kontrolować faceta nie zamierzam. gdyby mnie oszukiwał to pewnie by się z tym nieźle kitrał, a gdyby nie oszukiwał to i tak wmówiłabym sobie, że mnie jednak oszukuje więc lepiej żyć w błogiej nieświadomości i dbać o związek coby to żadne z nas nie chciało szukać szczęścia gdzie indziej
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 14:48   #5
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
Nie widzę potrzeby szpiegowania TŻta i nie zamierzam....Ufam mu i nic nie wskazuje żeby miało się to zmienić.
Zupełnie nie jestem w stanie zrozumieć jak można szpiegować na co dzień - przeglądać komórkę, archiwum gg, maile, kieszenie - wiem, że są takie osoby ale dla mnie to jest zupełnie chore.
Jakby mój TŻ robił coś takiego to bym go chyba za drzwi wykopała.

Ale jestem w stanie wyobrazić sobie taką sytuację gdy np: giną z domu wartościowe przedmioty, TŻ znika na całe dnie, ubywa pieniędzy z konta bez powodu a TŻ nie ma na to wytłumaczenia/nie chce wytłumaczyć. I może bym wtedy "szpiegowała" TŻ żeby zbadać czy nie ma jakichś poważnych problemów, bo znając go nic by mi o nich nie powiedział żeby mnie nie martwić.
tylko, że właśnie zakładając ten wątek nie miałam na myśli, szpiegowania typu: sprawdzanie archiwum gg, przeczytanie smsów. Chodziło mi o takie bardziej profesjonalne szpiegowanie gdzie używa się do tego profesjonalnego sprzętu typu: założenie podsłuchu w telefonie, takiego, że śledzimy na bieżąco od kogo np partner dostaje smsy, do kogo dzwoni; albo instalowanie mikrokamer w przeróżnych sprzętach (budzik, długopis itd). Pytanie właśnie, czy faktycznie można się posuwać do takich czynów?
i bardzo mnie cieszy że poruszyłaś w swojej odpowiedzi drugą stronę medalu...bo przecież szpiegować można nie tylko w sprawach podejrzenia o zdradę ale co jeśli np giną z domu pieniądze, jakieś rzeczy itd. czy wtedy szpiegowanie jest "rozgrzeszone" ?
Stary 2011-10-29, 14:56   #6
Paulinka675
Zakorzenienie

ja bym sie chyba pokusiła o sprawdzenie partnera przed ewentualnym ślubem - tak dla pewności, bo są ludzie na swiecie którzy potrafią mieć dwa życia i tak to ukrywać, że można tego nie zauważyć

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 15:01   #7
tarji
Zadomowienie

Cytat:

Ja nigdy bym się do czegoś takiego nie posunęła. Nigdy. Nie rozumiem jak tak można, przecież każdy ma prawo do prywatności. Gdyby mi TŻ taki numer wyciął, to przestałby nim już być i kropka. Istnieją granice, których się nie przekracza i istnieje coś takiego jak zaufanie.
Ten rozwój technologii mnie powoli przeraża, ostatnio tak samo czytałam artykuł Czy w wiadomościach widziałam, nie pamiętam... Ale było tam coś takiego, że można np. GPS w telefonie "ukochanej/ego" zamontować, albo w bransoletce - takie usługi pokazany sklep oferował. Już nie mówię o tych dziewczynach, które np. podszywają się pod jakieś inne i piszą do swoich TŻ-ów na gadu, aby tylko wyniuchać czy zdradzi. To tyle, taka jest moja opinia

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
-Florence Griffith Joyner-
tarji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 15:01   #8
sandrina
Zadomowienie

Cytat:
tylko, że właśnie zakładając ten wątek nie miałam na myśli, szpiegowania typu: sprawdzanie archiwum gg, przeczytanie smsów. Chodziło mi o takie bardziej profesjonalne szpiegowanie gdzie używa się do tego profesjonalnego sprzętu typu: założenie podsłuchu w telefonie, takiego, że śledzimy na bieżąco od kogo np partner dostaje smsy, do kogo dzwoni; albo instalowanie mikrokamer w przeróżnych sprzętach (budzik, długopis itd). Pytanie właśnie, czy faktycznie można się posuwać do takich czynów?
i bardzo mnie cieszy że poruszyłaś w swojej odpowiedzi drugą stronę medalu...bo przecież szpiegować można nie tylko w sprawach podejrzenia o zdradę ale co jeśli np giną z domu pieniądze, jakieś rzeczy itd. czy wtedy szpiegowanie jest "rozgrzeszone" ?
skoro dla mnie grzebanie w gg np jest chore to takie coś już się pod leczenie kwalifikuje - w kontekście mojej poprzedniej wypowiedzi

wiesz, zależy jak osoba szpiegująca do tego podchodzi dla mnie to ostateczna ostateczność i osobiście naprawdę nie wiem czy bym się do takiego czegoś posunęła, jaki poważny powód bym musiała mieć...

Z drugiej strony, gdybyśmy mieli z TŻ dzieci a miałabym jakieś podejrzenia, że coś jest nie tak to kto wie...Jeżeli miałabym podstawy żeby podejrzewać jego nielojalność wobec rodziny a on by milczał w tym temacie, może i posuneła bym się tak daleko....
Nie tak łatwo jest odejść od męża gdy ma się dzieci i brak dowodów na jego niewierność czy jakiś inny występek, a same podejrzenia....
chociaż masło maślane mi z tego wyszło.....bo po co miałabym być z kimś komu nie ufam

Edytowane przez sandrina
Czas edycji: 2011-10-29 o 15:03
sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 15:05   #9
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
ja bym sie chyba pokusiła o sprawdzenie partnera przed ewentualnym ślubem - tak dla pewności, bo są ludzie na swiecie którzy potrafią mieć dwa życia i tak to ukrywać, że można tego nie zauważyć
a w takim razie jeśli byś się posunęła do tego to w jaki sposób chciałabyś go sprawdzić ?

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
Z drugiej strony, gdybyśmy mieli z TŻ dzieci a miałabym jakieś podejrzenia, że coś jest nie tak to kto wie...Jeżeli miałabym podstawy żeby podejrzewać jego nielojalność wobec rodziny a on by milczał w tym temacie, może i posuneła bym się tak daleko....
Nie tak łatwo jest odejść od męża gdy ma się dzieci i brak dowodów na jego niewierność czy jakiś inny występek, a same podejrzenia....
chociaż masło maślane mi z tego wyszło.....bo po co miałabym być z kimś komu nie ufam
no właśnie...w tej kwestii się z Tobą zgadzam w 100%.
dlatego pytanie, czy takie artykuły pomagają i są dobre, czy jednak więcej jest argumentów na nie
Stary 2011-10-29, 15:07   #10
rnm
Wtajemniczenie

nigdy tż nie kontrolowałam. w zasadzie nie wyobrażam sobie szpiegować kogokolwiek... mimo, że generalnie jestem nieufną osobą.
Gdybym się dowiedziała, że to on mnie szpieguje (jakieś kamery, podsłuchy, zastawianie jakichś "haków" ), to pewnie byłby koniec związku.

inna sprawa - my gramy w otwarte karty. mamy swobodny dostęp do naszych telefonów, skrzynek mailowych itp. Nie polega to na tym, że każdego wieczoru loguję się na pocztę tż i robię sobie lekturę z jego codziennej korespondencji. Raczej opiera się o używanie wspólnych komputerów, zapamiętanie haseł itp.
Gdyby chciał mnie oszukać, to pewnie bardzo by się pilnował. Nie wiem, czy by mu się chciało knuć jakieś złożone intrygi i vice versa...

Ogólnie gdybym się dowiedziała, że ktoś mnie ukradkiem filmuje/nagrywa, to nieźle bym się na taką osobę "zdenerwowała".
takie rzeczy nie są dla mnie...

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 15:09   #11
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tarji Pokaż wiadomość
Ten rozwój technologii mnie powoli przeraża, ostatnio tak samo czytałam artykuł Czy w wiadomościach widziałam, nie pamiętam... Ale było tam coś takiego, że można np. GPS w telefonie "ukochanej/ego" zamontować, albo w bransoletce - takie usługi pokazany sklep oferował.
hehe chyba czytałyśmy ten sam artykuł :P
no właśnie...mnie też to zaczęło przerażać, stąd pomysł na wątek.
a już w ogóle moim ostatnim hitem który znalazłam jest to http://www.spy-shop.pl/semenspy-delu...-uv-p-140.html
przeczytajcie jak się używa, i przeglądnijcie fotki.
Stary 2011-10-29, 15:22   #12
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Czy są sytuacje w których posunęłybyście się do takiego czynu ? Do podsłuchiwania, szpiegowania itd ?
Tak, gdybym miała powody, aby uważać, że mój partner nie jest ze mną szczery. Wtedy bym sprawdziła go w taki sposób i - w zależności od skali kłamstwa - albo przestawiła mu dowody i jeszcze próbowała rozmowy, albo już tylko zbierała dowody dla sądu, aby przeprowadzić rozwód z jego wyłącznej winy i uzyskać korzystne alimenty.

Gdyby facet mnie szpiegował to zapytałabym co mu odwaliło i pewnie nieźle się z tego uśmiała. I w zależności od skali tego szpiegowania, jego zachowania, odpowiedzi podjęła decyzję o tym, czy chcę z nim być, czy też już nie.

Szpiegowanie dla samej zasady, nie mając realnych podejrzeń, jest dla mnie chore.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-10-29 o 15:27
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 15:26   #13
tarji
Zadomowienie

Cytat:
hehe chyba czytałyśmy ten sam artykuł :P
no właśnie...mnie też to zaczęło przerażać, stąd pomysł na wątek.
a już w ogóle moim ostatnim hitem który znalazłam jest to http://www.spy-shop.pl/semenspy-delu...-uv-p-140.html
przeczytajcie jak się używa, i przeglądnijcie fotki.
Możliwe Już zerkam na stronę!

...

Matko. Prześwietlanie majteczek... Dla mnie to jest już psychopatyczne zachowanie! Nigdy bym nie została w związku z takim facetem! Generalnie strach teraz wiązać się z facetami, niewiadomo co strzeli do głowy... Ale z drugiej strony, dziewczyny też nie są takie niewinne.

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
Stary 2011-10-29, 16:00   #14
Paszczurek666
Zakorzenienie

Dziewczyny... nie bijcie, ale ja kontrolowałam swojego eksa. Może bez użycia takich specjalnych wykrywaczy Ale internet, telefon. Jak stara wariatka. Co prawda miałam peeewne powody, ale od początku powinnam być mądrą dziewczynką i rzucić go w cholerę. Cóż, mądry Polak po szkodzie. W życiu bym nikomu czegoś takiego już nie zrobiła.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 16:10   #15
ilkas
BAN stały

bić nie będziemy, bo każda opinia cenna od tego jest dyskusja

myślę, że takie sprawdzenie telefonu wielu osobom się zdarzało, tylko, że nie wszyscy chcą się przyznawać :P

no a co dopiero się przyznać do używania specjalistycznego sprzętu
ale jeśli ktoś używał to zapraszam do dzielenia się wrażeniami odważnych
bo głównie o tym właśnie wątek
Stary 2011-10-29, 16:25   #16
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
a w takim razie jeśli byś się posunęła do tego to w jaki sposób chciałabyś go sprawdzić ?
wynajęłabym detektywa, ewentualnie wynajęłabym auto i sama bym się za nim pokręciła po mieście

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2011-10-29, 16:33   #17
chwast
Zakorzenienie

Ja przyznam, że parokrotnie sprawdziłam komórkę. Ale to było tak, że miałam podstawy (nie, nie zdrada lecz coś groźniejszego). Zrobiłam to w sumie po to, aby się upewnić bo i tak domyslałam się wszystkiego.
Teraz wychodzę z założenia, że im mniej się wie tym lepiej się śpi Póki jest wszystko dobrze ni ema co wymyślac sobie powodów i sprawdzać konta internetowe, telefony itd. Jeśli partner będzie chciał coś zrobić to po prostu to zrobi.
On raz też przyznał się, że sprawdził mi mejla bo zostawiłam otwartego. (uważał, że zdradzam go z moim przyjacielem) Teraz twierdzi, że to było niepotrzebne i zachował się jak psychol.:d

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2011-10-29 o 16:35
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 16:36   #18
tarji
Zadomowienie

Ja rozumiem mieć dostęp do różnego typu rzeczy, tak jak rnm napisała, zapisane hasła na komputerze, swobodnie leżący telefon itd., ale jakoś nigdy nie przyszło mi na myśl, że mogłabym sobie tak bezceremonialnie wziąć czyiś (TŻa ) telefon i sobie czytać. Rozumiem, związek itd., niby nie potrzeba mieć przed sobą tajemnic, ale ja również bym nie chciała, by ktokolwiek czytał moje wiadomości lub sprawdzał @. To są moje prywatne sprawy, o czym piszę z koleżankami... O, przytoczę taką sytuację Pisałaby mi koleżanka o swoim problemie np. z chłopakiem czy coś i później by mój TŻ to czytał. Dziwne I by o wszystkim wiedział, a przecież ta druga strona (w tym wypadku koleżanka) może nie ma ochoty dzielić się tym z postronną osobą.
Ostatnio właśnie w moim gronie ("kółeczko adoracyjne" ) jedna koleżanka obraziła się na drugą, bo tamta wszystko gadała swojemu TŻtowi, nawet jak nie musiała, bo to były sprawy prywatne. I później tej drugiej TŻ pisał do tej koleżanki, mimo że znają się tylko "cześć, to mój chłopak X, a to moja koleżanka Y".
(Taki offtopik maluteńki, ale musiałam )

Edytowane przez tarji
Czas edycji: 2011-10-29 o 16:37
Stary 2011-10-29, 16:38   #19
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Już raz popełnilam ten błąd i nigdy więcej
Nie mam zamiaru faceta szpiegować, bo i po co? miałabym non stop sprawadzać, gdzie jest i czy na pewno mówi mi prawdę? przecież to można czegoś dostać...jakiegoś "świra" czy coś w tym stylu
A odnośnie mojego błądu, to faktycznie: facet kłamał, tyle że ja potem miałam problem, jak mu powiedzieć o tym, co odkryłam, tak żeby nie wyszło na jaw, że go szpieguję I powiedziałam sobie, że już nigdy więcej, bo kłamstwo i tak prędzej czy później wyjdzie na jaw
A poza tym, takim zachowaniem można w mig rozwalić związek, bo nikt nie zniesie ciągłej kontroli
Stary 2011-10-29, 17:01   #20
RubyFaelivrin
Rozeznanie

Nie rozumiem jak można obsesyjnie szpiegować drugą osobę. Sprawdzać wszystko, począwszy od koszuli, przez komórkę, laptopa i śledzenie w drodze do pracy, na pościeli czy tapicerce w samochodzie skończywszy. Nie wiem, co powoduje takie zachowanie, zazdrość, kompleksy, problem z psychiką, chęć zamknięcia TŻ w złotej klatce, strach przed samotnością, a tym samym pragnienie zatrzymania partnera za wszelką cenę? Dla mnie to niepojęte. Może zwykła ciekawość? Nikogo tu nie atakuję. Też jestem osobą nieufną, ale do głowy by mi nie wpadły takie akcje.
Inaczej sprawa wygląda, gdy mamy uzasadnione podejrzenie, że coś się dzieje. Przez kontrolę możemy zyskać dowody, że np. on czy ona ma romans, drugą rodzinę bądź chce nas oskubać, a potem odpowiednio zadziałać. Technologia rozwinęła się i rozwija bardzo szybko. Mikrofony, kamery można ukryć wszędzie, są maleńkie, ale czułe. Z jednej strony to dobrze, bo nie zwracają uwagi, ale z drugiej, ta niewiedza, że ktoś słucha w każdym miejscu, nawet łazience albo wiedza, że byliśmy podsłuchiwani...
Jeśli o mnie chodzi, to nie posunęłabym się do takiego kroku, chyba że, co wytłuściłam wcześniej, miałabym naprawdę ważne powody. Jak bym się poczuła, gdybym dowiedziała się, że to ja byłam nagrywana? Krótko mówiąc, paskudnie. Przekonałabym się, że bliska osoba mi nie ufa.

Edytowane przez RubyFaelivrin
Czas edycji: 2011-10-29 o 17:04 Powód: dopisek
RubyFaelivrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 17:46   #21
Paulinka675
Zakorzenienie

jestem ciekawa czy te wizażanki które są przeciwne szpiegowaniu, zostały kiedyś zdradzone?

ja niestety tak i wolałabym być pewna, że mój następny facet nie będzie mnie robił w konia

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2011-10-29, 17:59   #22
tarji
Zadomowienie

Cytat:
jestem ciekawa czy te wizażanki które są przeciwne szpiegowaniu, zostały kiedyś zdradzone?

ja niestety tak i wolałabym być pewna, że mój następny facet nie będzie mnie robił w konia
To tak samo, jak "ciekawy, czy Was dziewczyny kiedyś zostawił chłopak?" i odpowiedź "mnie tak, dlatego zostanę bluszczem" - a przecież przez to chłopak właśnie może zostawić, a nie wręcz przeciwnie. I przez szpiegostwo tak samo. W żadnym wypadku, Paulinko, nie chciałam być złośliwa, ale takie myślenie jest błędne.

Nawet jakbym była zdradzona, to starałabym się nie przenosić tego na nowego partnera, bo to nie jego wina, że tamten zdradził i trzeba zacząć od nowa. Wiem, łatwo powiedziec, ale trzeba się starać, a nie kontrolować.

Stary 2011-10-29, 19:43   #23
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarji Pokaż wiadomość
To tak samo, jak "ciekawy, czy Was dziewczyny kiedyś zostawił chłopak?" i odpowiedź "mnie tak, dlatego zostanę bluszczem" - a przecież przez to chłopak właśnie może zostawić, a nie wręcz przeciwnie. I przez szpiegostwo tak samo. W żadnym wypadku, Paulinko, nie chciałam być złośliwa, ale takie myślenie jest błędne.

Nawet jakbym była zdradzona, to starałabym się nie przenosić tego na nowego partnera, bo to nie jego wina, że tamten zdradził i trzeba zacząć od nowa. Wiem, łatwo powiedziec, ale trzeba się starać, a nie kontrolować.
a ja nie mówię o jakimś obsesyjnym kontrolowaniu delikatnie raz na jakiś czas podejrzeć można telefon lub fejsbuka czy czegoś tam nie ma

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2011-10-29, 20:03   #24
tarji
Zadomowienie

Cytat:
a ja nie mówię o jakimś obsesyjnym kontrolowaniu delikatnie raz na jakiś czas podejrzeć można telefon lub fejsbuka czy czegoś tam nie ma
Ale wiesz, w gronie przyjaciół czasem różne bzdury się pisze, a co jak taka bzdurka namąci Ci w głowie? Jak już ktoś tu napisał "im mniej się wie, tym lepiej się śpi"

Stary 2011-10-29, 20:39   #25
piankowa
Wtajemniczenie

też nie posunęłabym się do tego aby sprawdzać cokolwiek. Mimo, że mój TŻ trzyma telefon na wierzchu albo nawet daje mi do torebki żebym go ponosiła i często mam go w rękach to nie sprawdzam go nigdy. Nie czytam smsów chyba,że prosi, bo jest czymś akurat zajęty.
Myślę, że ważne jest właśnie zaufanie.
A z drugiej strony ile czasu na to można zmarnować. Sama wymieniam dziennie sporo wiadomości. Przeczytanie jednej rozmowy zajęłoby jakoś z 20 minut minimum. Mając trzy takie konwersacje dziennie wychodzi godzina. (a jest ich więcej). Dokładając do tego telefony też coś koło tego. Tak więc osoba sprawdzająca mnie miała by dużo roboty. :P nudnej roboty...
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 21:24   #26
niewyspana91
Raczkowanie

Cytat:

Ja byłam zdradzana ponad połowę 1,5 rocznego związku. Dowiedziałam się o tym już po zakończeniu go, chociaż parę miesięcy wcześniej widziałam na nk jego wiadomości do innych lasek... Uwierzyłam w głupie tłumaczenia, szczerze nawet mi do głowy nie przyszło, że mnie na prawdę zdradzał. Ale rozstaliśmy się z innych powodów, dupek, który mnie nie szanował.
Teraz jestem w nowym związku, znam hasło do facebooka i innych kont, mam dostęp do jego telefonu, ale totalnie nie mam potrzeby tam zaglądać. Wiem, że pisze z koleżankami, przyjaciółką, których nie znam. Pomimo wcześniejszych doświadczeń ufam mu. Nawet gdy tylko się spotykaliśmy nie dał mi żadnego powodu, żebym myślała, że może mnie oszukać czy miała jakiekolwiek wątpliwości co do jego szczerości.
Kontroli bez powodu, jakiś poważnych podejrzeń et,c mówię NIE. I nie życzę sobie aby partner czytał moje rozmowy ze znajomymi, chyba że np. przy nim coś napiszę.
*szukam motywacji coby popracować nad ciałem
niewyspana91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-29, 21:34   #27
angelynn
Raczkowanie

moim zdaniem zwiazek powinien byc oparty m.in. na szczerosci i wznajemnym zaufaniu. Bez tego ani rusz. Nie ma zaufania - nie ma zwiazku. A jak juz jest zwiazek i sobie ufamy to nie mamy potrzeby sprawdzac sie nawzajem, tudziez SZPIEGOWAC - okropne slowo swoja droga, wpadlabym w szal, gdybym sie dowiedziala, ze moj facet mnie SZPIEGUJE...
Stary 2011-10-29, 22:37   #28
Rena
Zakorzenienie

Cytat:

moj eks instalowal swego czasu program do czytania mojego gg, takze temat nie jest mi obcy.

Ja sama nie kontroluje facetow, zdaje sie na intuicje i jak cos jest na rzeczy to zawsze idzie to wyczuc, wisi w powietrzu czy cos - intuicja mnie jeszcze nie zawiodla, faceci owszem. Nowoczesne technologie mi nie sa potrzebne.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 00:38   #29
yka
Raczkowanie

tak samej z siebie to nie przyszłoby mi do głowy aby sprawdzać jego kieszenie czy pocztę, o profesjonalnym szpiegowaniu nie wspominając

jednak niepokoi mnie jedna rzecz - on najchętniej zamknąłby telefon w sejfie, nie pozwala go nawet wziąć do ręki. jak chcę zobaczyć jakieś zdjęcie, nawet przy nim to nie, on pokaże cały czas trzymając komórkę w ręce. podobnie z pocztą - przy mnie jej nie włączy*. mówi, ze dzieje się tak, bo on nie cierpi jak ktoś rusza jego telefon (chociaż wiem, że jakieś 3 lata temu jego znajomy widział co ja do niego pisałam. ale wtedy to była dziwna relacja). sama nie wiem co mam o tym myśleć, po co miałby tak pilnować telefonu gdyby nie miał nic do ukrycia nie podoba mi się to, wątpię, że mnie zdradza, po prostu zabrakłoby mu czasu. chociaż diabeł wie czy na noc nie wraca do jakiejś kobiety a nie do domu rodziców

związek króciutki, 5 miesięcy, raczej wiemy o sobie wszystko...
----
*- to w sumie mogło się wziąć z tego, że kiedyś też mu nie pozwoliłam nawet spojrzeć na swoją pocztę - miałam maile w sprawie prezentu dla niego, co zostało wyjaśnione

Edytowane przez yka
Czas edycji: 2011-10-30 o 00:41
yka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 01:16   #30
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yka Pokaż wiadomość
tak samej z siebie to nie przyszłoby mi do głowy aby sprawdzać jego kieszenie czy pocztę, o profesjonalnym szpiegowaniu nie wspominając

jednak niepokoi mnie jedna rzecz - on najchętniej zamknąłby telefon w sejfie, nie pozwala go nawet wziąć do ręki. jak chcę zobaczyć jakieś zdjęcie, nawet przy nim to nie, on pokaże cały czas trzymając komórkę w ręce. podobnie z pocztą - przy mnie jej nie włączy*. mówi, ze dzieje się tak, bo on nie cierpi jak ktoś rusza jego telefon (chociaż wiem, że jakieś 3 lata temu jego znajomy widział co ja do niego pisałam. ale wtedy to była dziwna relacja). sama nie wiem co mam o tym myśleć, po co miałby tak pilnować telefonu gdyby nie miał nic do ukrycia nie podoba mi się to, wątpię, że mnie zdradza, po prostu zabrakłoby mu czasu. chociaż diabeł wie czy na noc nie wraca do jakiejś kobiety a nie do domu rodziców

związek króciutki, 5 miesięcy, raczej wiemy o sobie wszystko...
----
*- to w sumie mogło się wziąć z tego, że kiedyś też mu nie pozwoliłam nawet spojrzeć na swoją pocztę - miałam maile w sprawie prezentu dla niego, co zostało wyjaśnione
to to jest bardzo dziwne

ja też tak myślałam, że mój były nie mialby czasu, tymczasem zamiast do pracy chodził do innej

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości