|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
oszust/allegro
Mam pytanie, czy allegro oddaje pieniadze, jesli sie trafi na oszusta? Zakupilam torebke za 99zł. Wpłacilam pieniadze. Brak towaru, gosciu nie odbiera ode mnie telefonu ( na poczatku krecil, teraz w ogole milczy). Czekam juz ponad 2 tygodnie. Dalam spór, ale to trwa miesiac. Jest szansa ze odzyskam kase, skoro placilam przez płace z allegro? Zaznaczam, ze gosciu cały czas sie loguje na allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: oszust/allegro
Cytat:
http://allegro.pl/country_pages/1/0/...dex.php?page=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam mp3, tego samego dnia wpłaciłam pieniądze. Czekałam miesiąc na wysyłkę, pisałam maile, dzwoniłam - zero kontaktu. Któregoś dnia napisałam, że idę na policję to od razu się odezwał i zwrócił mi kasę, nawet więcej niż trzeba było. Napisz mu takiego maila albo wyślij pocztą (za potwierdzeniem odbioru) wezwanie by oddał Ci pieniądze, bo jeśli tego nie zrobi to idziesz na policję. Jeśli się nie odezwie idź na policję z potwierdzeniem odbioru i z kopią listu, będziesz miała dowód. Złóż zawiadomienie o oszustwie. On dostanie grzywnę a Tobie zwrócą pieniądze.
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2011-11-04 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
na Allegro jest pok , musisz miec tylko potwierdzenie wszczęscia postepowania z policji, allegro zwróci Ci kasę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, ja tak ostatnio zrobiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ale jestem wsciekla. Napisalam o policji, jakos sie tym chyba nie przejal. Czuje, ze stracilam kase. A bylam pewna, ze gdy płace z allegro, to jest to forma jakas zabezpieczajaca, ze mi oddaja kase jesli bedzie cos nie tak.
Zastanawiam sie jak na policji by zareagowali. Bo to tylko 90 zł pewnie dla nich, wiec moze nawet sie tym nie zajma. Kurde, no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja bym na Twoim miejscu jednak złożyła doniesienie na niego, nawet gdyby chodziło o 50 zł. Jeśli facet oszuka więcej osób i każdy lub większość z nich pójdzie na policję, to wówczas na pewno się nim zajmą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Witaj,
Ja na Twoim miejscu po 1. od razu napisałabym do ALLEGRO, z dokładnym opisem zaistniałej sytuacji, krok po kroku, nr aukcji, etc. Allegro musi w jakiś sposób zareagować, bo przecież istnieje PROGRAM OCHRONY KUPUJĄCYCH (czy coś takiego). Jeżeli Allegro nie będzie w stanie pomóc, to wtedy, tak jak dziewczyny wyżej podpowiadały zgłoś sprawę na policję, bo to przestępstwo. Dobrze, że zapłaciłaś przez "płacę z allegro", bo masz dowody na to, że transkacja z Twojej strony była uczciwa. Oszustwo trzeba tępić! Nie daj się! 3mam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim przypadku pieniędzy od Allegro nie odebrałam, bo sprzedawca sam oddał pieniądze po tym jak mu napisałam, że sprawa już została zgłoszona na policji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama miałam przemiłą sytuację z allegrowiczem. Kupiłam u niego suknię na poprawiny mojego wesela. Odesłałam ją od razu po odebraniu z uwagi na niewłaściwie przesłany rozmiar. I zdaniem allegrowicza suknia nie dotarła. Na pare dni przed ślubem kupiłam nową u tego samego pana. I znowu przysłał mi zły rozmiar. Wyjaśnieniem sprawy zajęłam się po miesiącu miodowym. Allegrowicz oczywiście nie odpisywał na moje maile a jego telefon był głuchy. Zainteresował się dopiero wówczas, gdy przesłałam mu skan pisma z dochodzenia pocztowego, w którym widniało jego nazwisko przy odbiorze paczki i moja sugestia, że któraś ze stron padła ofiarą przestępstwa oszustwa i moim obowiązkiem jest powiadomienie najbliższej jednostki policji celem wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Zwrot pieniędzy otrzymałam w dniu wysłania wiadomości. A jednak suknia się znalazła ... Dziewczyny walczcie z internetowymi oszustami!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Przekonałyscie. Pojde, co mi szkodzi? Moge tylko zyskac. A 90zł drogą nie chodzi. Nie odpuszcze mu.
dzieki dziewczyny. Bez wizażu ani rusz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.