|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy wypełniasz ankiety badań naukowych w internecie? Czy odpowiadasz szczerze? | |||
Nie biorę udziału w ankietach |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,08% |
Biorę udział w ankietach. Szczerość odpowiedzi zależy od tematu i mojego nastroju |
3 | 6,12% |
Biorę udział ankietach, staram się odpowiadać szczerze |
44 | 89,80% |
Biorę udział w ankietach, nie przywiązuję wagi do szczerości swoich odpowiedzi |
0 | 0% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
ankiety przez internet: prawda czy fałsz?
Coraz częściej osoby piszące pracę magisterską czy licencjacką szukają swoich respondentów w internecie.
Czy wypełniacie takie ankiety? Czy staracie się pisać uczciwie, czy nie przywiązujecie wielkiej wagi do tego, by odpowiedź była dokładna i szczera?
![]() |
#2 |
Zakorzeniona
|
Dot.: ankiety przez internet: prawda czy fałsz?
Jak już wypełniam, to odpowiadam szczerze. W innym wypadku nie ma to przecież sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wypelniam, uczciwie
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
ma zielone pojęcie
|
Jak mnie temat ankiety ciekawi, to wypełniam ankietę. Jak nie ciekawi mnie, to sobie odpuszczam zazwyczaj.
Irytują mnie tylko ankiety, które gdzieś na różnych stronach wyskakują. Bo najpierw trzeba w nich podać różne dane - wiek, miejsce zamieszkania, zarobki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Wypełniam tylko wtedy, kiedy widzę, że pytania maja sens. Gdy napotykam jakieś braki, tudzież głupotę autora ankiety, daję sobie spokój. Odpowiadam na pytania oczywiści zgodnie z prawdą.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Co prawda przy mojej pracy nie trzeba było uciekać się do ankiet, ale wiem po znajomych, że ciężko znaleźć chętnych do wypełniania ich. Dlatego gdy widzę ankietę to ją wypełniam, a jak już to robię to staram się być szczera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
To widac, kiedy ankieta jest do pracy na studiach a kiedy do pracy zarobkowej. Na wizazu pelno jest ankiet, ktore prowadza firmy marketingowe klamiac, ze to do pracy naukowej. Mozna je pozna po tym, z zwykle sa pytania o rozpoznawalnosc marek, o to jakie media do nas trafiaja najbardziej, gdzie widzimy jaka reklame. Trzeba byc idiota, zeby sie nie zorientowac, ze to firma reklamowa sie zastanawia, gdzie najlepiej zaplacic za reklame a nie zadna praca naukowa. Ale pelno wizazanek daje sie nabrac i pomaga komus zarabiac na nas pieniadze.
Dlatego ja patrze na te pytania, jak widze ze nie sa o marketingu i rozpoznawalnosci danej marki to wypelniam, chetnie pomagam dyplomantom, odpowiadam wtedy szczerze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wypełniam raczej tylko ankiety znajomych. Kiedyś wypełniałam też innych osób, jak pytania są krótki, ankieta jasna i zwięzła to odpowiadam szczerze, jak rozlazła, długa i nudna, to na odwal
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wypełniam często, ale tylko jeżeli ankieta mnie ciekawi.
Odpowiadam szczerze, nie wypełniam ankiet, które mnie nie dotyczą - np. ankieta dla rodziców, ankieta dla gimnazjalistów itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeśli wypełniam to odpowiadam szczerze. Bywa, że jak zaczynają się głupawe pytania to przerywam w połowie. Najlepsze są takie, które na początku mówia czego dotyczy. W takich o rozpoznawalność marki, jeżeli nie uprzedzili na poczatku , że o to chodzi, tozdareza sie, że robie sobie jaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się,że takie ankiety anonimowe w internecie są najbardziej prawdomówne.
Jakiś tam mały odsetek może odpowiadać nieszczerze,ale wydaje mi się ,że jak już się ktoś bierze za taką ankietę,to odpowiedzi są prawdziwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wypełniam ankiety jeśli mnie dotyczą i staram się szczerze odpowiadać.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Zdarza mi się wypełniać ankiety - wtedy jestem szczera w odpowiedziach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.