|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dot znieczulenia w trakcie tatuowania
mam pytanie Panie doktorze...slyszałam ze podczas robienia tatuażu niektórzy korzystają ze znieczulenia domiejscowego. tylko jakie to znieczulenie, ktore nie działa na tusz i jak je zdobyć? moze pan ma jakies środki przez które można sie tego dowiedzieć, bo w salonach panowie nie maja pojęcia wiem ze klient robi to na własną rękę, jeśli ma np znajomego lekarza pielęgniarza itp
![]() słyszałam ze lidokaina moze źle działac na tusze, ale diprinan, tiopental, midanium czy propofol to nie am bladego pojęcia. proszę o pocmoc i pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dot znieczulenia w trakcie tatuowania
moja kolezanka miala robiony tattoo ze znieczuleniem masc Emla chyba sie nazywała pol godziny miala optarunek nalozony wczesniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
i co ?? bolało ją ?? czy moze to było tylko lekkie zamrożenie jak przy piercingah... bo mi zalezy na najlepszym i najbardziej znieczulającym środku, ponieważ tatuaż ma byc dość duży... Brook jakbys mogła sie dowiedzieć czy faktycznie nic nie czuła będę wdzięczna
pozdraiwam goraco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
po co ci znieczulenie ? nie ma co panikować sama mam trzy tatuaże i żaden z nich nie bolał uczucie może jest i mało przyjemne ale do zniesienia ( ja osobiście wolałabym obdźiargać sobie całe plecy niż iść do dentysty ) więcej strach niż to wszystko warte
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
andzia 76
![]() ![]() tylko nie jestem zdecywdowana na wzór, myśle nad tym usilnie, od dłuuuugiego czasu, ale... no zobaczymy... dzięki za odp pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kol.mowila ze to takie tylko nieprzyjemnie szczypanie ,napewno bez tej masci byloby bardziej nieprzyjemne ale tez pewnie do zniesienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
fafi jeśli nie jesteś zdecydowana na jakiś wzór i w 100% pewna to nie rób jeszcze tatuażu to musi być decyzja w pełni przemyślana, ja niestety pierwszy tatuaż zrobiłam w wieku 18 lat i bez przemyślenia czego teraz żałuje, tzn nie tatuażu tylko wzoru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
powiedzmy tak! to czy zrobic tatuaż przemyślałam w 100% albo i nawet więcej, nie mam do tego takiego podejścia ze np bedę załować i za wszelkącenę starać sie go usunac. Jak podejmuję dezcyzję to musze licztyć sie ze skutkami, i nie ma że boli!
![]() ![]() szukałam w necie róznych fajnych wzorów, chociaż coś z czego moznaby zaczerpnąc fantazję... osoba która bedzie to wykonywać ma na prawdę fajną rekę z tego co widziałam i słyszałam do znajomych, nie używa kalki, a tatoosy wychodzą 1 klasa ![]() ![]() ![]() pozdrawiam papa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
z wzorkiem Ci niestety nie pomogę w necie są raczej mało orginalne i ciekawe a gazet też nie znam najlepiej wymyśl coś sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mam tatuaż i to dośc spory w dolnej partii pleców, na początku nie powiem troche bolało jednak nie aż tak żeby sie nie dało wytrzymać.. a po jakimś czasie i tak ciało lekko "puchnie" ( chodzi mi o opuchlizne taką jak przy powstaniu innych ran) i tak lekko tracisz czucie - idzie wytrzymac.A POZA TYM TWARDYM TRZEBA BYĆ
![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
no trzeba być twardym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.