|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
rozdwojone końcówki !!! POMOCY
yle czytałam jak dbać o włosy i o coraz to nowszych kosmetykach.
Chciałabym się was zapytać o sprawdzone przez was sposoby na zdrowe włosy, jakieś sprawdzone kosmetyki w szczególności na rozdwajające się końcówki. Wiem ze już rozdwojone nadają się do ścięcia lecz jak temu zapobiegać??? Dotychczas stosuję: -Kupiłam sobie suszarkę z zimnym nawiewem z jonizacja - od czasu do czasu prostuje lecz dostosowuje temperaturę na 160stopni lub 130 zależy - farbuje włosy jak najrzadziej ( raz na 2 miesiące) farbą wellaton - ta najmniej niszczy mi wlosy - stosowałam olejek recytynowy, - naftę kosmetyczna, - maseczkę wax, - odzywkę loreala elseve. również jedwab nie pomaga |
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: rozdwojone końcówki !!! POMOCY
![]() Jest mnóstwo wątków dot. pielęgnacji włosów, rozdwojonych końcówek i sposobie zapobiegania temu !
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam Ci wyszukiwarkę, to naprawdę kopalnia wiedzy. Ten temat jest bardzo często poruszany. Możesz zmieniać kryteria wyszukiwania na konkretny dział forum, lub (dla mnie to bardzo przydatne) szukać tylko w tytułach wątków.A jeśli po wpisaniu interesującego Cie zagadnienia wyskoczy masa tematów - wchodź w takie najbardziej pasujące i studiuj Świetna sprawa, ale uwaga ! uzależnia i skutecznie odciąga od nauki ![]() Od siebie polecam ten wątek -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e+ko%F1c%F3wki Pozdrawiam! Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-01-25 o 18:22 |
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dbaj o nie dalej, też mam ten problem
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Ja na rozdwajające się końcówki polecam żółtego Gliss Kura. W sumie jedyna rzecz, która u mnie działa na ten problem (inna sprawa, że mi po tym szamponie i balsamach/odżywkach strasznie włosy lecą).
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Sama miałam strasznie rozdwojone końcówki i musiałam na początku stycznia ściąć jakieś 8 cm, bo już nie mogłam na nie patrzeć :/ I teraz dmucham i chucham w moje końcówki, po każdym myciu kilka kropelek oleju, dbam o nie naprawdę i póki co nie widzę po rozdwajanych końcówek
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Też mam ten problem. Przed każdym myciem nakładam oliwę/naftę/maseczkę z oleju rycynowego,jajka itp. na całą długość włosów i tak sobie chodzę jak najdłużej. Po umyciu waxa, albo maskę z ziaji. I myślę, że ich stan nie pogarsza się, a jest na pewno lepiej, mimo że prostuję włosy ;D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.