|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zniszczone włosy... nie wiadomo czym?
Witajcie. Moje włosy, a szczególnie końce są tragicznie zniszczone, a do tego wypadaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zniszczone włosy... nie wiadomo czym?
użyj jedwabiu do włosów "joanna" ;p nie kosztuje więcej niż 15 zł ale jest naprawdę świetny!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Stosuj szampony regenerujące, maskę WAX bo jest świetna i co 3 miesiace podcinaj chociaż 2 czy 3 cm włosów. Tez mam takie włosy, jak poszłam do fryzjera w wieku 12 lat, gdzie nie myślałam nawet o takim czymś jak farbowanie czy prostowanie, to fryzjerka była zdziwiona, bo włosy miałam zniszczone bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
-za mało dbasz o włosy,
-stosujesz złe produkty, - może masz włosy do ramion i dlatego tak się niszczą - trzesz je ręcznikiem, -używasz zbyt zimnej lub zbyt ciepłej wody do mycia jeżeli nic z powyższego nie robisz to idź do lekarza, zrób sobie ogólne badania, TSH itp. no i nie musiałaś zakładać nowego wątku, jest takich pełno na wizażu, wystarczy ruszyć tyłeczek i poszukać ![]() a i nie stosuj tych olejów na skalp i nie dawaj ich zbyt dużo na włosy. może zauważysz poprawę
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy oleje ci pomoga,ja po nich miałam szorstkie włosy niestety
![]() -stosuj łagodny szampon alterra na przykład z granatem mi bardzo słuzy. -maski,np.wax,biovax,ziaja maska -odzywki np.garnier taka żółta z karite -zero lakierów suszarek i prostownic,nie trzyj recznikiem włosów bo to niszczy szczególnie jak włos jest delikatny,nie szarop grzebieniem,zanim naniesiesz szmapon ''rozciencz'' go z woda na dłoni i dopiero na włosy ![]() -odzywka joanna z lnem bez spłukiwania ![]() no i jakies suplemeny,witaminy bierz.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Może postaw na odżywianie wewnętrzne - pij pokrzywę.
Dodatkowo polecam wcierki np. Joanna Rzepa i Jantar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Możesz podać jakich konkretnie produktów do włosów używasz, chodzi mi o szampon, maski, odżywki i czy stosujesz jakieś środki do stylizacji?
Może w czymś co stosujesz jest alkohol, który tak wpływa na Twoje włosy? Ja jakiś czas temu miałam podobny problem z końcówkami i okazało się, że jedna z moich odżywek ma alkohol w składzie, który wysuszał mi włosy. No i czy zabezpieczasz czymś końce po myciu? Jak tak to czym? Niektóre produkty na końcówki również zawierają alkohol. Nie będę na razie niczego polecać, dopiero jak napiszesz co obecnie stosujesz, będzie można stwierdzić co można wykluczyć z pielęgnacji, a co dodać ![]() No i opisz troszkę Twoje włoski, czy są proste, czy kręcone, przetłuszczające czy nie, wtedy będzie można coś dobrać odpowiednio do nich ![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może akurat te oleje ci nie służą, spróbuj innych. Może olejowanie skalpu nie jest dla ciebie i przez to możesz nieźle przerzedzić włosy. Może włosami trzesz o sweter albo tak źle znoszą czapki => związuj je. od zbyt zimnej mogą się rozdwajać? napiszesz coś więcej? ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
od zbyt zimnej wody, czyli po prostu zbyt niskiej temperatury też włosy mogą się niszczyć
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja bym tez poszukala przyczyny z innej strony tez. Czy dostarczasz organizmowi wystarczajaca ilosc witamin i mineralow? Zwroc uwage na swoje odzywianie.
Co do rozdwajania - polecam sciecie wlosow 4cm powyzej rozdwojonymi koncowkami, najlepiej na prosto i nie cieniowac (do cieniowania uzywane sa techniki, ktore sprzyjaja rozdwajaniu sie wlosow). Polecam tez ciecie goracymi nozycami (niektore salony maja takie urzadzenie w ofercie). Po obcieciu wlosow zaopatrz sie w olej jojoba i zabezpieczaj koncowki tym olejem, oczywiscie nie nakladaj takiej ilosci, zeby byly tluste ![]() ![]() ![]() Do nawilzenia - maski, oleje (musisz probowac, ja na przyklad lubie olej z wiesiolka, z orzechow wloskich, a uwielbiam maslo shea. Olej jojoba/kokosowy na koncowki sprawdza sie u mnie rewelacyjnie. Narazie 3 miesiace bez obcinania, a mam koncowki cale i zdrowe, tez mi sie strasznie rozdwajaly wczesniej). Wewnetrznie mozesz sprobowac drozdzy, pokrzywy, czy innych rzeczy, ktore pija nasze wizazowe dziewczyny ![]() Tak jak juz ktos zauwazyl wczesniej - uwazaj na uszkodzenia mechaniczne. Rozpuszczone wlosy lubia sie rozdwajac zwlaszcza zima, kiedy ocieraja sie na przyklad o szaliki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.