|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co na obiad rodzinny - MENU???????
W itam !!!
Słuchajcie w niedzielę planuję obiad rodzinny.... będzie około 8-9 osób i kompletnie niewiem co podać ![]() ![]() ![]() Chcę by niebyly to skomplikowane potrawy myślałam by zrobić : kotlety mielone?? roladki z piersi kurczaka z serem i ananasem lub krokiety z pieczarkami , na przystawkę rolade miesno pieczarkową NIEWIEM ???? NIE MAM POJĘCIA??/ Nie chce tez stac przy garach całej soboty.... ![]() Proszę poradzcie coś???????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. podajcie ilość na tyle osób ( np ile sztuk kotletów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na obiad rodzinny - MENU???????
Moze lepiej jakas zapiekanke ktora bedzie gotowa po wyjeciu z piekarnika i do tego salatki. Nie bedziesz musiala siedziec w kuchni na smazeniu czy podgrzewaniu tylko spedzisz czas z goscmi. Albo pieczen wieprzowa nadziewana sliwkami i morelami albo dodatkowo w boczku i do tego znam bardzo fajny przepis na "pierogie casserole". To jest rodzaj zapiekanki ktora smakuje identycznie jak pierogi po rusku a pracy jest o wiele mniej i do wieprzowiny pasuje idealnie no i zawsze wszystkim smakuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Jak robisz taką pieczeń ????
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kaska20_2005 Czas edycji: 2012-02-24 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja bym kupiła schab bk rozcięła na ogromny płat i nadziała-szpinak(opcjonalnie)piecz arki, ser żółty bądź feta zwinąć, upiec i pokroić na plastry
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietaj zeby mieso ktore wkladasz do piekatnika nie bylo prosto z lodowki ale o temp pokojowej ![]() Pierogie Casserole Ziemniaki makaron cebula (okolo 3 duzych) maslo mleko ser (najlepszy cheddar ale niekoniecznie) Ziemniaki gotujesz i robisz puree (czili troche masla mleka) i mieszasz z 2/3 sera Makaron gotujesz cebule siekasz i smazysz na masle. I ukladasz w naczyniu wszystko po koleji makaron, cebula, ziemniaki. ja robie po dwie warstwy. Posypujesz papryka np makaron. Na wierzch posypujesz serem i do piekarnika (okolo 20-30 minut) zeby sie ser rozpuscil i podgrzalo. Oczywiscie dodaj sol i pieprz do ziemniakow ![]() Ta zapiekanke mozesz zrobic juz dzien wczesniej a podgrzac dopiero przed podaniem. Jest naprawde smaczne i goscie zawsze chwala. Kiedys jak zrobie to wstawie na Wizaz Kulinaria |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hmmm....
Pieczony kurczak z pieczonymi warzywami? Ja robię w miodzie i musztardzie ![]() Kurczaka możesz też nadziać na puszkę/butelkę z piwem! http://gotowaniecieszy.blox.pl/2010/...elce-piwa.html!! Chilli con carne, choć zależy to od upodobań gości ![]() ![]() http://www.wielkiezarcie.com/recipe24200.html - bardzo smaczne i sprawdza się, gdy przychodzą goście ![]() ![]() ![]() Samo zawiniątko możesz podzielić i rozłożyć gościom gotową porcję - do tego sałatka! Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-02-24 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Roladki z piersi z kurczaka rewelacja, ale trochę nad tym się napracujesz. Ja podałabym rosół, a na drugie danie jakieś mięso, pieczeń którą można zrobić w piekarniku, ziemniaczki i surówkę, do tego kompot lub sok. Myślę że to jest najszybsze rozwiązanie, jeśli chcesz coś lepszego niż frytki i mrożonki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Może piersi z kurczaka w cieście francuskim?
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=4241
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Pierś z kurczka w cieście francuskim ? niewiem ???
Na tym obiedzie będa raczej osoby w średnim wieku , któży nie przepadaja za nowościami. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Raczej nie bo robiłam juz kiedys a zaprosiłam osoby w średnim wieku co nieprzepadaja za nowościami ![]() I mam problem i pustkę w głowie.... dawno tak nie miałam... zero pomysłu i żadnej wizji menu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
W takim razie pozostań przy tradycyjnym menu
![]() Pieczenie wszelkiej maści - schab ze śliwką (nie wszyscy lubią morele), kurczak pieczony (jeśli nie będziesz robić rosołu), kaczka pieczona (potrzebuje dużo czasu na pieczenie), kotlet schabowy ![]() do tego np. pieczone ziemniaki i surówka. http://rogalik.blox.pl/2010/03/Schab...i-i-serem.html - ja robiłam coś takiego, z tym, że na wierzch położyłam cieniutkie plasterki wędzonego boczku, ponieważ schab lubi wysychać ![]() Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2012-02-24 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jestem ślepa
![]() Ja uwielbiam te cyce w cieście i cała moja rodzina tez ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
http://www.etonmess.com/2011/10/kotl...marchewki.html
Polecam! Przepyszne ![]() http://www.etonmess.com/2011/09/kotl...-kurczaka.html wygląda przepysznie a jeszcze lepiej smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ten 2 przepis!! ![]() zrobie na pewno w tym tygodniu, tylko musze kupic maszynke do mielenia miesa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.