|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Alterra z TwojąKokainą ;)Witam wszystkie Wizażanki zaglądające tutaj.
Przypadł mi zaszczyt testowania produktów marki Alterra, dlatego też zakładam ten wątek. Będę dzielić się z Wami moimi opiniami, doznaniami i wszelkimi odczuciami na ich temat. Zapraszam oczywiście do dyskusji i gratuluję pozostałym zakwalifikowanym do testowania Wizażankom. ![]() Edytowane przez TwojaKokaina Czas edycji: 2012-03-16 o 22:37 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Alterra z TwojąKokainą ;)
Dziś odebrałam w Rossmannie kosmetyki do testowania.
![]() W skład zestawu wchodziły:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu przetestowałam 2 produkty - pomadkę oraz krem do rąk, i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona.
![]() Pomadka ma bardzo przyjemny, delikatny zapach i co najważniejsze - nie pozostawia na ustach uczucia 'ciężaru' jak niektóre pomadki czy błyszczyki. Jeśli chodzi o krem to także miłe zaskoczenie. Delikatna konsystencja, dobrze się rozprowadza i nie pozostawia uczucia tłustych rąk. Szybko się wchłania, więc nie przeszkadza przy drobnych pracach. Dziś będę mieć okazję przetestować jeszcze maseczkę i szampon. Przyznam, że bardzo się cieszę, że mam okazję testować kosmetyki marki Alterra, ponieważ są to kosmetyki naturalne. Obecnie zapuszczam swoje naturalne włosy, schodzę z farby i zależy mi na tym, aby szampon nie zawierał silikonów. Szampon Alterry właśnie taki jest, dlatego liczę na pozytywne zaskoczenie. Edytowane przez TwojaKokaina Czas edycji: 2012-03-20 o 11:54 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Po męczącym dniu idealna pora na maseczkę. nie podoba mi się trochę jej konsystencja, ale rozprowadza się dobrze i jest wydajna. Po zmyciu miałam uczucie świeżości na twarzy, cera była delikatniejsza, także na plus.
![]() Hitem jest dla mnie szampon.
Edytowane przez TwojaKokaina Czas edycji: 2012-03-21 o 15:21 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nadeszła pora na peeling. Nigdy nie stosowałam peelingów do ciała, dlatego używam go do twarzy i jest całkiem ok. Ma przyjemny zapach, konsystencję i dobrze się zmywa, chociaż ma dużo małych drobinek. Cera po użyciu go wygląda na świeżą.
Wracając do pomadki i kremu do rąk (stosuję już kilka dni) muszę przyznać, że dobrze się sprawują. Przyzwyczaiłam się już nawet do drażniącego zapachu kremu. Usta nie pękają, dłonie są delikatne. Codziennie spisuję uwagi na temat danych kosmetyków podczas stosowania i na koniec zrobię podsumowanie.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowałam się zastosować peeling na nogi, aby zetrzeć martwy naskórek przed goleniem i jestem pozytywnie zaskoczona. O wiele łatwiej mi się goliło nogi, no i są przyjemnie gładkie.
Po kąpieli postanowiłam nałożyć znowu maseczkę i szok! Nigdy więcej. Przy pierwszym użyciu było wszystko ładnie i pięknie, a dziś cała czerwona twarz! |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() peeling delikatny jest, jak na początek w sam raz, myślę też, że gliceryna daje taki fajny poślizg przy zmywaniu
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-03-21 o 23:14 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
szampon co racja i krem do rąk - rewelacja. a maseczkę boję się "stestować" bo mam wrażliwą skórę podatną na trądzik
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Nadszedł czas na podsumowanie całości, a więc zamieszczam swoje opinie na temat poszczególnych produktów po tygodniu testowania.
![]() POMADKA +miły, delikatny zapach +dobrze się rozprowadza +nie pozostawia na ustach uczucia 'ciężaru' KREM DO RĄK +dobra konsystencja +nie pozostawia efektu tłustych rąk +szybko się wchłania +ręce są miękkie +wydajny -nieprzyjemny zapach SZAMPON +nie zawiera silikonów +włosy są błyszczące, miękkie i ładnie się układają +włosy się łatwo rozczesują -mało wydajny (trzeba dużo nabrać, zeby się pienił) ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- KREM DO TWARZY -trudno się rozprowadza -widać suche skórki -nie pokrywa niedoskonałości -zapycha pory -ma nieprzyjemny zapach MASECZKA -po nałożeniu uczucie pieczenia -po zmyciu miałam czerwoną twarz PEELING +bardzo dobrze ściera martwy naskórek +pozostawia uczucie gładkości |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę przyznać, że po testowaniu pozostanę z Alterrą na dłużej. Szczególnie z produktami do włosów bez silikonów i innych szkodliwych substancji.
Dziś zaopatrzyłam się w odzywkę tej marki i jak zwykle jestem pozytywnie zaskoczona. ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.