|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Brak pewności siebie
Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłam w dział, jeśli nie to z góry prosze o wybaczenie.
W skrócie. Tak samo jak inni w moim otoczeniu, widze i czuję mój własny brak pewności siebie która niestety w mojej obecnej pracy jest bardzo potrzebna. Moja praca opiera sie na ciągłych kontaktach z ludźmi wszelkiego rodzaju, większość z nich to zwykli, mili ludzie, czasem neutralni, ale jednak trafią sie takie wredne kwasy które sądzą że pozjadały wszystkie rozumy. Problem w tym że nie potrafie sobie poradzić przykładowo właśnie z takimi ludźmi, kiedy ktoś reaguje agresywnie (nie to że sie rzuca z pięściami ale wyraźnie okazuje mi swoje negatywne emocje) od razu się wycofuje, denerwuje sie i nie potrafie się postawić i przygadać takiej osobie. Jak sobie z tym radzić? Słyszałam o różnych książkach motywacyjnych i pomagających nabrać penwości siebie. Zdaje sobie sprawę że to nie będzie żadna magiczna różdżka która bum, od razu da mi to czego pragnę, ale poszukuje jakiśch nie wiem, dobrych poradników, czego kolwiek co i wam pomogło i co moglibyście mi polecić. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brak pewności siebie
Owszem, wiedza teoretyczna, "książkowa", może się przydać, ale najważniejsza jest praktyka - w sytuacjach stresowych staraj się zachować zimną krew, skupiaj się na tym, że to z tą agresywną osobą jest coś nie tak, a nie z tobą; potem na zimno analizuj swoje zachowanie i po pewnym czasie sama będziesz wiedziała, jak powinnaś reagować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brak pewności siebie
nie tylko Ty masz ten problem, także wiem o czym mówisz. Niektórzy pewność siebie nabywają przez całe życie i im się udaje innym nie. Warto jest zdać sobie sprawę z tego, że dopóki nie będziesz pewna siebie mało w życiu osiągniesz. To podstawa także dużo pracy przed nami ale uda się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.