|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
cera naczynkowa
Witam,
Może ktoś doradzić, jaki krem kupić aby likwidować występujące zaczerwieniania (wystające żyłki-pajączki)?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: cera naczynkowa
Pękniętych naczynek kremami nie usuniesz,mozesz jedynie wzmocnic pozostale aby nie pęklo ich wiecej.
Jesli chcesz sie pozbyc tych ktore juz sa widoczne pozostaje laser bądz IPL. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zaczerwienienie ogólne skóry można kremem skorygowac. Mam na myśli takie wynikające z płytko położonych naczynek pod skórą a nie z popękanych naczynek.Ja całe życie walczę z naczynkami, kilka (tych pękniętych) zamknęłam laserem, ale na zaczerwienione policzki laser nie pomoże. Ostatnio używam kremu Iwostin z serii Capillin i zamierzam zostac z nim na jakis czas.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie mam wielu popękanych naczynek (mam jedno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jak wyżej, już pęknietych naczynek kremy nie usuną - pozostaje laser. Z kremów sama używam Ruboril (krem do skóry ze skłonnością do rumienia i z rozszerzonymi naczynkami) i mogę polecić. Zaczerwienienia pojawiają się teraz dużo rzadziej, nie zauważyłam też żadnych nowych pękniętych naczynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
O! A mi na przykład Ruboril zupełnie nie pomógł, wręcz twarz czerwieniła się częściej gdy go używałam, więc jak widzisz Autorko my możemy Ci różne rzeczy polecać ale zanim znajdziesz krem idealny musisz potestować na własnej skórze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o suplementach na naczynka, np. z belissy albo red blocker ? próbowałyście?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.