|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Depilator a depilacja woskiem
Dziewczyny mam pytanko...
od zawsze bałam się depitalora i wosku, ale przez ostatnie dwa miesiace koleżanka robiła mi wosk i jestem zachwycona ![]() Niestety teraz już nie będe mogłą chodzić do koleżanki, bo zrezygnowałam tam z pracy i nie chce żeby miała jeszcze przeze mnie problemy. Zastanawiam się nad kupnem depilatora... czy efekty po depilatorze będą takie same jak po wosku? Czy może np. będe mieć dłużej podrażnione nogi? Może być tak że moje nogi nie polubią depilatora? Jaki byście mi depilator poleciły? Jakiś taki najlepszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Nutka nie gryzie!
|
![]()
Ja woskiem też jestem zachwycona ale funduję sobie nogi i bikini tylko latem bo to jednak kosztuje ..tak poza tym gole się maszynką.
Depilator używalam namiętnie przez kilka lat, nabawiłam się tak wrastających włosów że mialam cale nogo w pryszczach ! Leczyłam się z tego rok!! NIe polecam i szczerze odradzam depilator!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Depilator a depilacja woskiem
to może kupie sobie rzeczy do depilacji woskiem?
![]() tyle samo kaski wydam p.s. mi koleżanka wosk robiła za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam Braun Silkepil - jeden z pierwszych modeli i jestem zadowolona. W tych nowszych nie mam rozeznania. A woskiem sama nie potrafię - nigdy na zerwanym plastrze nie miałam więcej niż 4 wyrwane włoski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja bym odradzała samodzielną depilację woskiem.Bardzo ważne jest sposób zrywania,musi być pod odpowiednim kątem,by pozbyć się włoskó z cebulkami.Ja mam depilator i jestem bardzo zadowolona,wiadomo,że teoretycznie mówi się,że depilacja depilatorem starcza na kilka tygodni,ale w rzeczywistości przecież niektóre włoski są długie,inne tak krótkie,że nie da się ich chwycić,a jeszcze inne wcale nie wyszły,więc trzeba depilację powtarzać częściej.
Myślę,że depilator to jest jedna z rzeczy,bez której nie wyobrażam sobie funkcjonowania ![]()
![]() |
#6 | ||
Nutka nie gryzie!
|
możesz kupić sprzęt a koleżanka Ci zrobi...w domu
![]() dziewczyny też mialam dobre depilatory i uważałam że jest wspaniale a potem nagle wysyp pryszczy na nogach i to wydlubywanie włosów spod skóry ![]() ![]() Ale może Dolly podpasuje ,ja juz do depiulatora nigdy nie wrócę wolę golić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dolly, ja bym ci osobiscie radzila, jesli zastanawiasz sie nad zakupem albo depilatora elektrycznego, albo maszynki do podgrzewania wosku i wypelniaczy kupic wosk...
Po pierwsze wosk mniej boli, mozna nauczyc sie robic go sobie samemu, przede wszystkim na nogach gdzie wyrywanie mniej boli (chociaz ja go sobie robie tez w okolicy bikini, ale czasem reka w instynkcie samozachowawczym z lekka mi sie spowalnia). To naprawde nic trudnego wyrywac wloski woskiem, trzeba tylko pamietac o kierunku przeciwnym do ich wzrostu. Mozna tez nogi przypudrowac talkiem przed depilacja, szczegolnie latem. Wloski wydepilowane woskiem depiluje sie dokladniej, nawet najmniejsze wloski przyklejaja sie do wosku, szybciej, efekt utrzymuje sie na dluzej - pod wplywem ciepla otwiera sie cebulka wlosa. No wiec, jesli tylko masz mozliwosc zakupu maszynki i wosku radze wybrac te mozliwosc depilacji. ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja również nie polecam depilatora... bardzo żałuję ze wogóle kupiłam (Brown Silkepil). Po jakims czasie zaczeły włosy wrasatac i robią sie krostki na nogach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
koleżanka to kosmetyczka, więc by mnie nauczyła obsługi woskiem
![]() będe musiała chyab z nią pogadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ile kosztowało cię woskowanie bikini??? pytam bo też chcę sobie fundnąć, ale się boje ceny i bólu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o depilację nóg to polecam BRAUN Silkepil Super Soft EE1170SD. Jest naprawdę rewelacyjny i niedrogi 99zł. Jest gwarancja 2 letnia. Tylko ciutko boli, ale w porównaniu z innymi które używałam to niema porównania.
Wcześniej miałam Philipsa za 200zł i tak bolało że niemogłam wytrzymać (miał masarz i jakieś jeszcze bajery) polecam Brauna!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja swoj depilator oddalam, nie moge uzywac bo tak jak Nutka mialam problemyu i megawractajace wlosy
![]() ![]() Kupilam sobie taki wosk z rolka do aplikacji, teoretycznie do podgrzewacza ale mozna tez uzywac garnka tylko troche to trwa. Sama woskuje bikini i zawsze mecze sie przeokrótnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dolly, ja także depilator odradzam. Moje nogi są po nim w fatalnym stanie :/ Ale to chyba wszystko zależy od indywiduwalnych "sklonnosci" do wrastajacych włosków. Zaznaczam, że zabiegi typu czeste peelingi, nawilżanie skóry nóg nie pomagaja wcale. Nie dziwię się zreszta- jak maja pomagać, skoro włoski wrastaja naprawdę głeboko, a nie na powierzchni skóry? Ale z drugiej strony sa dziewczyny których ta przypadłość sie nie ima- może należysz do takowych, szczęściaro?
![]() Ehs, mimo wszystko czasem ulegam i depiluję się depilatorem. Mam spokój na 2 tygodnie, dopóki włoski nie zaczynają odrastać.. :/ Życze udanego wyboru. Jeśli kupisz jakiś fajny wosk na ciepło- podziel sie koniecznie wrażeniami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Skoro mówimy już o wosku na ciepło to czy któraś z was zna jakiś produkt na ciepło oprócz badziewnego Veet'a, bo zapaćkałam prawie cały dywan :P, więc szukam alternatywy
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja to już bym kupowała zestawik takie jakie są w salonach kosmetycznych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Najprostrzy podgrzewacz do wosku na wkłady kosztuje ok 100zł a pojedyńcze wkłady do niego to koszt 6-8zł. Więc wydaje mi się że waro zainwestować, do tego 20cm najzwyklejszego płotna dobrze by było zaopatrzyć się w preparat przed depilacją (który przygotowuje skórę do depilacji, przedewszystkim ją odtłuszcza przez co depilacja jest skuteczniejsza) i preparat po depilacji który usunie resztki wosku ze skóry, złagodzi podrażnienia i spowolni odrost włosków.
Niestety depilatory maja ta wadę że często urywają włoski, nie wyrywając ich z cebulką, włosek taki gdy zostaje urwany "zwija" się w spiralkę i wraca do mieszka włosowego. Gdy taki "zakręcony" włosek odrasta siłąrzeczy wrasta nam się w skórę i funduje nam stan zapalny mieszków włosowych, krostki, przebarwienia, które nie wyglądają estetycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o wrastanie włosków to niesa jakieś skłonności indywidualne. Każda z nas to może spotkać jak zbyt długo depiluje nogi. Włoski stają się coraz słabsze i niesa w stanie przebić skóry. Ja mam sposób:
W lecie depiluję nogi żeby codziennie niemusieć ich golić maszynką, a zimą wiadomo nóg niepokazujemy tak czesto to używam maszynki - jednorazówki - nawet takiej dla facetów. Włoski grubieją , stają się silniejsze. Taki cykl powtaram co raku i jestem zadowolona. Nie mam żadnych problemów z wrastającymi włoskami, choć na poczatku miałam to samo. Nie wolno za długo używać depilatora - trzeba go na jakiś czas odstawić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dolly, a mogłabyś podać namiary na tą koleżankę? I może koszt depilacji nóg, jeśli się orientujesz. Właśnie przymierzam się do tego zabiegu, ale wolałabym wypróbowaną kosmetyczkę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja uzywam Brauna i musze powiedziec, ze im dluzej tym lepiej. Na poczatku tez mi wloski wrastaly, robily sie stany zapalne itp. ale teraz cos takiego zdarza sie juz zadko. Z woskiem jest strasznie duzo paprania, wloski musza byc dluzsze zeby je chwycilo a i tak trzeba poprawiac co jest klopotliwe. Nie wiem moze profesjonalne produkty sa lepsze ale Veeta odradzam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja mam depilator Brauna [też chyba Siklepil] i nie jestem z byt zadowolona. Często nie wyrywa on włosów, tylko je urywa, no i te wrosty, koszmar! mam pełno blizn na nogach po wydłubywaniu włosów. Zdecydowanie lepsze są plastry z woskiem, ja używam Tanity z woskiem miodowym do depilacji ud i rąk, tylko z tymi udami, to też nie zawsze mi wychodzi, bo to tak potwornie boli, że depiluje malymi fragmentami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Mod-Śnieżynka
|
Używałam kiedyś wosk do depilacji, ale za długo to trwało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.