Do warszawianek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-18, 20:28   #1
kasiaak
Raczkowanie

Do warszawianek

Od kilku dni jestem w warszawie i mozliwe ze zostane juz tu na dluzej. Dostalam sie na studia magisterskie. Znalazlam prace ale nie znam tu nikogo i nic nie moge znalezc (sklepy, kluby) .Szukam dobrego fryzjera godnego polecenia, nie chce zeby ktos eksperymentowal na moich wlosach, dobry zaklad kosmetyczny. fitness, basen i moze jakas chetna wizazanke do latania po sklepach. Jakis fajny klub lub pubik.
kasiaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-18, 22:05   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Do warszawianek

No, dziewczyny, nie bądźcie takie i pomóżcie
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-18, 22:16   #3
palomino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
No, dziewczyny, nie bądźcie takie i pomóżcie
heh ale w czym konkretnie?
Fryzjer (tzw fryc byle nie Jean David Louis nie widzialam jeszcze nikogo, kto bylby dobrze przez nich ostzrzyzony.
pochlebne opinie byly na temat np salonu "Trend' na Komisji Edukacji Narodowej /daleeeeki ursynow / polecam poszukać w wyszukiwarce forum - może znajdziesz cos bliżej siebie
Puby: klimatowE Gniazdo Piratów, Organza, Muza /dwa ostatnie w centrum/

Kluby studenckie i mniej studenckie (oprocz tego ze kazda wieksza uczelnia ma swoj wlasny uczelniany klub : Organza. Hybrydy, Fabryka Trzciny itp

a sklepy znajdziej wszędzie, gdzie sie obejrzysz

pozdrawiam
palomino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-18, 22:37   #4
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

Cytat:
Napisane przez kasiaak
Od kilku dni jestem w warszawie i mozliwe ze zostane juz tu na dluzej. Dostalam sie na studia magisterskie. Znalazlam prace ale nie znam tu nikogo i nic nie moge znalezc (sklepy, kluby) .Szukam dobrego fryzjera godnego polecenia, nie chce zeby ktos eksperymentowal na moich wlosach, dobry zaklad kosmetyczny. fitness, basen i moze jakas chetna wizazanke do latania po sklepach. Jakis fajny klub lub pubik.
Fryzjera to ja Ci nie polecę bo nie znam tutaj żadnego dobrego

Fitnes: zapraszam do Wola Parku, Studio Calypso, karnet full open kosztuje 150zł/miesiąc[ i 100zł. na dzień dobry opłata członkowska ] w tym: siłownia full open, fitnes[ 2 czy też 3 razy w tyg.], sauna, instuktorzy

Basen- Warszawianka?

Gdzie mieszkasz w Wawie?

Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 00:45   #5
Ryfka
Zadomowienie

Kasiaak ja tez dostalam sie na studia do Wa-wy, mozemy sie jakos zgadac i od pazdziernika zrobic jogging po sklepach albo wyskoczyc gdzies do knajpy (jak to studentka ze studentka ). Odezwij sie prosze na maila dominika1186@poczta.onet. pl jesli jestes zainteresowana ( to brzmi jak oferta matrymonialna)
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 09:28   #6
kasiaak
Raczkowanie

No nareszcie . Aktualnie mieszkam na powislu, no ale to sie moze zmienic.

DZieki za pomoc.
Ryfka na pewno sie odezwe.
Stary 2005-07-19, 09:42   #7
Ami
Zakorzenienie

Na Powiślu? Ja polecać mogę tylko w obrębie Ursynowa. Wspomniany przez Palomino salon fryzjerski "Tren" na KENie. Fitness klub w szkole na Hawajskiej.
A gdzie będziesz miała te studia magisterskie? Jak na UW, to odradzam od razu perfumerię na Oboźniej (drogo jak cholera) i siłownię na Browarnej (gdzieś był cały wątek o niej).
Polecam perfumerię na Świętokrzyskiej (Natura-Med czy jakoś tak).
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 12:21   #8
kasiaak
Raczkowanie

AON- Akademia Obrony Narodowej - Rembertow
Stary 2005-07-19, 12:48   #9
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

A mi sie zawało, że silownia na Browarnej właśnie dobra jest...
Stary 2005-07-19, 13:19   #10
demonik
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Do warszawianek

Cytat:
Napisane przez Nefretete
Fryzjera to ja Ci nie polecę bo nie znam tutaj żadnego dobrego

Fitnes: zapraszam do Wola Parku, Studio Calypso, karnet full open kosztuje 150zł/miesiąc[ i 100zł. na dzień dobry opłata członkowska ] w tym: siłownia full open, fitnes[ 2 czy też 3 razy w tyg.], sauna, instuktorzy

Basen- Warszawianka?

Gdzie mieszkasz w Wawie?

Nefretete! Ja też tam chodziłam, przez prawie rok - że też się nie spotkałyśmy! A może spotkałyśmy się... . Również polecam tę siłownię, choć od pół roku tam nie zajrzałam .

A jeśli chodzi o fryzjera, to z czystym sercem i po raz kolejny rekomenduję Montownię Fryzur: http://www.montowniafryzur.pl/, chodzę tam od dwóch lat do p. Jacka Dzierby i jestem bardzo zadowolona .

demonik
warszawianka-niewarszawianka
demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 13:32   #11
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

Cytat:
Napisane przez demonik
Nefretete! Ja też tam chodziłam, przez prawie rok - że też się nie spotkałyśmy! A może spotkałyśmy się... . Również polecam tę siłownię, choć od pół roku tam nie zajrzałam .

A jeśli chodzi o fryzjera, to z czystym sercem i po raz kolejny rekomenduję Montownię Fryzur: http://www.montowniafryzur.pl/, chodzę tam od dwóch lat do p. Jacka Dzierby i jestem bardzo zadowolona .

demonik
warszawianka-niewarszawianka
no raczej nie było szans, bo ja tam chodze od lipca ale kto wie, może znowu się skusisz na siłkę ?

Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 15:18   #12
Ami
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie
A mi sie zawało, że silownia na Browarnej właśnie dobra jest...
Ja nie byłam, ale ten wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=si%B3ownia zniechęcił mnie do niej skutecznie.
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 20:53   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ooo teraz to i mnie zniechęcił
Stary 2005-07-20, 09:58   #14
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nefretete
no raczej nie było szans, bo ja tam chodze od lipca ale kto wie, może znowu się skusisz na siłkę ?
Może się skuszę, jak...trochę schudnę . Wiem, to paradoks, ale na razie się wstyyydzę . Najgorzej czuję się - o dziwo - nie na sali ćwiczeń, ale w damskiej szatni, gdzie roznegliżowane laseczki paradują "w tę i z powrotem", jakby chciały poprawić sobie humor moim kosztem... Na razie nie dam im tej satysfakcji .
Ale od września - kto wie . Może się tam spotkamy, a może nawet na jakąś kawusię razem pójdziemy?

demonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 10:01   #15
Helena
Zadomowienie

Palomino,
ale sobie Kobieto strzeliłaś Avatara

Ja do mnie przyjdziesz w czwartek, to zostaw w domu tego węża, bo mi się pies wścieknie ze strachu albo wykorbi na zawał, a wtedy do śmierci nie wypłacę się byłym teściom
Helena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 10:11   #16
hybris
Zadomowienie

Na początek - gratuluję dostania się na studia!
No, a teraz konkrety: fryzjer w Warszawie to sprawa dyskutowana nie raz i nie dwa w sieci, jeśli masz dużo czasu i samozaparcia, polecam lekture poniższej strony:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...&w=7154618&s=0
to naprawdę kopalnia wiedzy, ja dzięki niej znalazłam bardzo porządny salon Stylissimo na Rondzie ONZ (łatwo dojechać z Powiśla ) - tylko niestety szukając fryzjera w Warszawie weź pod uwagę jedno - że ceny też są warszawskie (niestety).
Co do fitnessu - nie wiem, czy będziesz studentką UW, ale jeśli tak - również niedaleko będziesz miała na Karową - gdzie albo możesz zaliczać wf obowiązkowy, albo chodzić na zajęcia komercyjne - mają konkurencyjne i przystępne dla studentów ceny. Szczególnie polecam tamtejsze aerobiki prowadzone przez panie ze studium wf, dużym plusem Karowej jest także sauna... no i jest tam czysto
O klubach się specjalnie nie rozpiszę, bom mało klubowa, ale jeśli masz ochotę na doskonałe lody - to lekturą obowiązkową jest Grycan - albo na placu Unii Lubelskiej, albo w Arkadii (szalejąc zakupowo na pewno prędzej czy później do Arkadii trafisz )
Cóż więcej - powodzenia!
hybris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 10:42   #17
kasiaak
Raczkowanie

Dziekuje Wam za pomoc
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości