|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Pierwszy raz
Witam
![]() Chciałabym się was zapytać w jakim wieku przeżyłyście swój pierwszy raz ? Bałyście się że zajdziecie w ciążę? Czy może za pierwszym razem nie trzeba się tego obawiać?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy raz
Wątków o pierwszym razie jest cała masa, proponuję skorzystać z wyszukiwarki.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęły się wakacje
ciekawe ile jeszcze takich wątków powstanie
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli zadajesz pytanie czy przy pierwszym razie nie musisz się obawiac ciąży to tak: nie jesteś gotowa. Bo dla mnie np. gotowośc na seks to nie tylko ochota fizyczna i przekroczenie bariery intymności (i tak, o tym ty decydujesz), ale także odpowiednia wiedza teoretyczna. A Twoje pytanie pokazuje, że tej wiedzy nawet w totalnych podstawach nie masz. Polecam rzetelną lekturę tej strony: http://ponton.org.pl/ W razie pytań i wątpliwości mają forum na którym odpowiadają seksualni edukatorzy. Moim zdaniem to co na tej stronie jest to Twoja lektura obowiązkowa. A odpowiadając na Twoje pytania: Lat miałam 20. Osobiście uważam, że seks poniżej 18 roku życia to jest za wcześnie, z perspektywy 23 lat i relacji koleżanek, większosc (nie wszystkie ale powiedzmy 8 na 10) żałuje wczesnego rozpoczęcia współżycia. W czasie 1 razu można zajśc w ciążę. Błona dziewicza nie stanowi środka antykoncepcyjnego. Trochę się obawiałam ciąży. Dużo czytałam i ja i partner, doedukowałam się, wybrałam odpowiadajacy mi sposób zabezpieczenia.
|
|
#7 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
To dlaczego zadajesz idiotyczne pytanie o ciążę?
Jak chcesz poczytać o wrażeniach z pierwszego razu wejdź na podforum seks, odszukaj wątek który ma już kilkaset postów, zamiast ciągnąc tu ten wątek.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje koleżanki nie puściły się z byle kim byle gdzie. I przez jakiś czas też nie żałowały. A teraz mają po 24, 26, 27 maks 28 lat i żałuję. Z perspektywy CZASU DOŚWIADCZEŃ i WIEKU patrząc żałują. Więc teraz nie możesz wiedziec jak będzie. A co do stronki: ma mnóstwo ciekawych informacji i za głupią jej nie uważam. Głupie to jest pytanie czy przy pierwszym razie nie trzeba się martwic o ciążę. I świadczy tragicznie o Twojej wiedzy na temat seksu, współżycia, antykoncepcji i zachodzenia w ciążę.
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
jestę wieszczę
|
Z takim podejściem to do tego seksu najbardziej Ci się przyda imiennik, co by od razu imię dla potomka wybrać.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
Boże ale ją atakujecie. Nie rozumiem czemu ale jak nie które dziewczyny o coś pytają (właśnie pytania tego typu jak ona) to odpowiadacie normalnie bez żadnych pouczeń itp a nie które traktujecie jak głupie,niedojrzałe dziewczyny i dlaczego tak jest? Bo ma trochę mniej lat niż wy to od razu trzeba na nią najechać że jest niedojrzałą głupia smarkulą? Zadała pytanie,chciała się poradzić a wy jak pomagacie? Nie dziwię się że się zdenerwowała skoro zadała normalne pytania a zamiast normalnych odpowiedzi otrzymała z☠☠☠ke typu:twoje pytanie pokazuje że tej wiedzy nawet w totalnych podstawach nie masz. A jeśli macie ochotę najeżdżać na mnie za to co napisałam to proszę bardzo
ale wyraziłam tylko swoje zdanie
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiesz ![]() Napisała, że nie jest ciemna, że tyyyyle wie o seksie i jest dojrzała do tego a zadała tak DURNE pytanie (czy podczas pierwszego razu można nie zajść w ciążę), że dziewczyny wyśmiały jej wiedzę na temat seksu.. W sumie to się nie ma co dziwić.. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
więc sorry, ale uprzejmość za uprzejmość a chamstwo za chamstwo
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona się tak zirytowała na moją odpowiedź. A wydaje mi się (przynajmniej taki miałam zamiar), że na nią NIE NAJECHAŁAM. Jeśli uważasz inaczej to wskaż mi GDZIE moja wiadomośc była wyśmiewaniem jej osoby? Starałam się poradzic, nakierowac itd... W zamian się dowiedziałam, że sobie mogę w du.. wsadzic głupią stronkę bo ona o seksie wie wszystko, a moje koleżanki to głupie pindy co się puściły bez miłości to teraz żałują... No chyba, że ja czytac nie potrafię i coś źle zrozumiałam. P.s A to, że napisałam, że nie ma podstaw wiedzy i musi poczytac. No musi. Skoro pyta czy przy 1 razie nie musi się martwic o ciążę to chyba lepiej jej powiedziec, że jest inaczej i żeby poczytała trochę bo co? Chyba lepiej odesłac ją do książek niż za miesiąc tłumaczyc jej, że II kreski na teście oznaczają ciążę...
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2012-07-16 o 17:52 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
Dobra może macie rację co do większości ale spotkałam się tutaj z wyśmiewaniem i najeżdżaniem na dziewczyny które chcą się poradzić. Może macie się za lepsze nie wiem bo nie znam żadnej osobiście ale to nie fer, bo żadna z nas nie jest ideałem i popełnia błędy. A może jednak ktoś jest idealny?
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, nikt nie jest idealny. Ale jeśli ktos zadaje tak durne i idiotyczne pytania to hm, sama rozumiesz,ze trudno sie powstrzymac. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyczepiłaś się do konkretnego wątku. Głównie chyba do mojej wypowiedzi bo to ona zirytowała autorkę. Teraz się z tego wycofujesz posuwając jakieś ogólne teksty. Każdy przypadek jest indywidualny. Każda sytuacja jest inna. Powołuj się na sytuacje, wątki, zwracaj uwagę na konkretne zachowania. A nie teraz wycofujesz się rakiem rzucając jakimiś ogólnikami. Nie podoba Ci się coś: zgłaszaj, komentuj. Tutaj albo zmieniłaś zdanie, albo straciłaś argumenty, więc się do tego przyznaj, a nie wywlekaj, że w innych wątkach w innej czasoprzestrzeni jest tak i siak. To idź na te wątki i tam to napisz, bo do tego wątku to się ma nijak.
|
|
|
#21 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widac, że są wakacje. I tak wycofałaś się pisząc: Dobrze może macie rację. Dla mnie to jest wycofanie swoich wcześniejszych słów: Boże, ale ją atakujecie... No, ale jak mówię. Ja może czytac, ze zrozumienia nie umiem.
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorka dała ewidentny pokaz swojej niewiedzy, strojąc durne fochy na uwagi Andzi1989r, zamiast z pokorą je przyjąć. Fakt jest jeden - osoba nie posiadająca elementarnej wiedzy o antykoncepcji nie powinna się za seks brać. A pytanie czy trzeba się obawiać ciąży przy pierwszym razie właśnie o tejże niewiedzy świadczy.
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Na pewno bardziej dojrzała niż ty.
A skąd wy wiecie że ona planuje uprawiać seks? Nie mogła tylko o to zapytać? |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
To nie Bravo Girl. W internecie roi się od informacji na interesujący Autorkę temat. Zatem temat jest zbędny.
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A panienka przyszła tu kompleksy leczyć czy wyładowywać swoje frustracje/żale? |
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przystopuj trochę, szanowna koleżanko. To jest publiczne forum, które wymaga trochę kultury. Nie wylewaj tutaj wyzwisk typu nazywaniem kogoś "mądralińskim" lub "wielką znawczynią" czy pisaniem, że ktoś udaje inteligentnego. A skąd Ty wiesz jaka jest Andzia1989r ? Ona przynajmniej odpowiada z kulturą, nie obrażając innych. A co do pytania, czy prosił ją ktoś o zdanie. Tutaj każdy się może wypowiedzieć, nie musi go ktoś o to prosić. Hello, to jest forum ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Taki na szybko znaleziony wątek o pierwszym razie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98877 Za pierwszym razem oczywiście, że jest możliwość zajścia w ciążę. Zawsze jest.
|
|
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
Nie jestem twoją koleżanka zacznijmy od tego
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
andzia1989r - jak nie jedna, to druga, szkoda czasu i nerwów
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Och, ach.
Daruj sobie bezsensowne komentarze dziewczyno.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

ciekawe ile jeszcze takich wątków powstanie