|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy wyjechać do luksemburga??
Hej! mam pewien mały problem, sama nie wiem co mam zrobić. Właśnie kończę studia i zastanawiam się nad wyjazdem za granicę do pracy w ogrodnictwie za 11 euro na godzinę praca pewna, mam też tam załatwione mieszkanie, mam dołączyć do chłopaka który już tam jest. Jednak nie jestem pewna czy wyjechać, bo w Polsce mam już załatwioną pracę jako sekretarka za 2500. Co byście zrobiły na moim miejscu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy wyjechać do luksemburga??
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Narzeczony to może jeszcze nie, ale to poważny związek. Znam niemiecki i angielski ale w tym kraju są aż trzy języki urzędowe: luksemburski, francuski i niemiecki. A kierunek jaki kończę to zarządzanie i inżynieria produkcji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak chłopak planuje tam zostać, to może warto zastanowić się nad pracą tam? zwłaszcza, że znasz jeden z języków urzędowych, a po angielsku wszędzie się dogadasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja bym jechała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Work, work, work
|
Cytat:
Jeżeli praca byłaby pewna, a przede wszystkim legalna, to byłby to duży plus, tym bardziej, że nie jesteś sama, a z kimś Ci bliskim. Chociaż z drugiej strony studia, które kończysz mają się nijak do wykonywanej tam pracy, tym bardziej, że tutaj masz już pracę. Ale jak to w Polsce bywa, raz praca jest, raz jej nie ma, więc ja bym się zdecydowała na wyjazd ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mimo, że jestem "za emigracją" to w Twoim przypadku zdecydowałabym się wziąć pracę w Polsce jako sekretearka, bo 2500 to moim zdaniem bardzo przyzwoita wypłata. Jeżeli bardzo zależy Ci na tym, aby być tam z chłopakiem to najpierw starałabym się szukać pracy z Polski na jakieś właśnie biurowe stanowisko i wtedy byś sie zorientowała, czy szukanie z Polski będzie w Twoim przypadku efektywne (bo zawód masz konkretny). Jeśli efekty będa marne to wtedy zdecydowałabym się na wyjazd, tam podjęła pracę fizyczną i w międzyczasie już stamtąd szukała pracy w Twoim zawodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Work, work, work
|
czokolad, możesz mi wyjaśnić jaki jest cel twoich "upów"?
Polecam się zapoznać z pkt.3 Ogólnego Regulaminu Forum.
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.