|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pomysł na ciekawe warsztaty na koloniach
Witajcie,
Jadę w przyszłym tygodniu na kolonie nad morze jako wychowawca. I niestety obawiam, się że pogoda może nam nie dopisać. W związku z tym w razie nie pogody planujemy różnego rodzaju warsztaty. Dzieci będą głównie 10-11-13-13-14-15-16 lat. Młodszych będzie tylko kilkoro. Większość są to dziewczyny. Z czego ja będę bardziej pracować tak z 10-11 latkami. I szukam jakiś ciekawych pomysłów na warsztaty dla grupy od 10-15-20 osobowej. Wiem, że tu na forum jest wiele ciekawych pomysłów, ale może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł na warsztaty w budynku dla takiej właśnie grupy wiekowej, może być to również warsztat typowo dziewczęcy - nie ma problemu z tym ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Modermistrz bobkowy :D
|
Dot.: pomysł na ciekawe warsztaty na koloniach
Mysle,ze mozna wyplatac bransoletki,np makramowe.
4 sznurki,kilka koralików i juz.Teraz dzieciaki chetnie noszą takie sznurkowe.Nawet moi chłopcy ,a jeden to nawet sam sobie splótł,taka z nitek muliny,czerwono-zielon0-zółta ![]() Mozna poszukac róznych rodzajów wyplatania ![]() np tu masz kilka pomysłoow jak je zrobić http://joanka-z.blogspot.com/2011/10...soletke-z.html http://joanka-z.blogspot.com/2011/10...po-roczku.html masa solna tez się chyba dziewczynom spodoba,np lepienie aniołków
Edytowane przez Pagata Czas edycji: 2012-07-20 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CraftMod
|
możesz robić wszystko począwszy od kartek okolicznościowych kończąc na sznurkowych bransoletkach. Na forum jest pełno inspiracji, rozejrzyj się i zobacz, w czym będziesz się pewnie czuła
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Modermistrz bobkowy :D
|
A jeszcze papierowa wiklina,gazety zdobyć nie problem,trochę kleju i jazda
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kiedyś byłam na kolonii na Mazurach, podczas której prawie cały czas padało. Żeby zająć nam czas wychowawczyni wymyślała wspaniałe zajęcia. Już wtedy nauczyłam się robić korale z gazet i trochę wyplatać z papierowej wikliny. Chłopcy, gdy przychodzili do naszych sal, śmiali się z nas, bo sami grali tylko w gry planszowe, karty. Ale kiedy zabrałyśmy się do robienia z masy papierowej masek (którą, oczywiście zrobiłyśmy same - wtedy nie było gotowców), a z nich portretów, karykatur, przenosili się na zajęcia do nas i była to najlepsza zabawa przez kilka dni. Sparodiowaliśmy w maskach cały nasz pobyt podczas wieczorku na zakończenie turnusu.
Anndi, oprócz pomysłu musisz mieć w sobie siłę do namówienia młodzieży do zajęć, więc prowadź zajęcia zgodnie ze swoimi zainteresowaniami, bo dzieciaki zaraz wyczują, jeśli się nie ma pasji do czegoś. Szukaj więc inspiracji wokół siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.