|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Przesunięcie Okresu
Witam, powiedźcie mi czy biorąc 2 opakowanie tabletek pod rząd w celu przesunięcia okresu jak bardzo ma zły wpływ na organizm i antykoncepcję, nigdy się tym tak bardzo nie interesowałam, bo nie było mi potrzebne, a teraz mam wesela i na 1 września jak i na 29 września wypadnie mi okres, dodam, że świadkuje na drugim i będę czuła się bardzo niekomfortowo mając okres, trochę boję się takiej kombinacji, ale z drugiej strony ten komfort przy dodatkowym stresie też jest mi potrzebny, z góry dziękuję Wam za odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Przesunięcie Okresu
Cytat:
Gdybyś przeczytała ulotkę, to wiedziałabyś że łączenie opakowań nie ma wpływu na skuteczność antykoncepcji. Co do skutków ubocznych, jest różnie, zależy od kobiety, możesz plamić całe następne opakowanie lub nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Rety, a nie prościej wyłykać mniej tabletek, bez skutków ubocznych?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Spokojnie, ja kilka lat brałam antyki po 4 opakowania pod rząd i nic się nie działo, może poza początkowymi plamieniami. Tylko okres miałam 4 razy w roku. I chwała, bo miałam niedowagę a potrafiłam nawet 3 kg podczas miesiaczki zjechać, takie obfite były.
Spokojnie możesz wziąć całe drugie opakowanie, albo np. 10 tabletek więcej, jeśli chcesz sobie termin okresu przesunąć. Przy wkładkach domacicznych z hormonami całkowicie się okres zatrzymuje na kilka lat nawet i też jest oki. Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2012-07-31 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Niewiele możesz zrobić. Branie tabletek antykoncepcyjnych incydentalnie to prosta droga do rozwalenia gospodarki hormonalnej. Szkoda zdrowia, musisz przeżyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
chcę sobie zrobić dwa razy 22-dniowy cykl z powodu wypadających wesel (żeby o jeden dzień przesunąć krwawienie) po 22 dniowym braniu tabletki robię przerwę 7 dniową i tak dwa miesiące i co dalej? Mogę potem wziąć o o te dwie tabletki mniej 3 miesiąca i normalnie 7 dniowa przerwa czy jak? proszę o odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Tak, możesz tak zrobić. Przy pigułach nie masz de facto cyklu. Ale najprościej to będzie w ogóle nie robić jednej przerwy, tylko dwa opakowania pod rząd wziąć. Automatycznie Ci się przesunie. A potem to już normalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.