Boje się troche :(( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-02, 13:51   #1
mmartaa
Raczkowanie

Boje się troche :((

Mianowicie rozpczęcia Liceum Ogólnokształcącego dla dorosłych , z przedmiotów ścisłych raczej mam podejscie nie tak ścisłe tzn wogóle nie lubie matematyki i fizyki i polubić nie moge jestem raczej humanistką , cholerka i troche czuje wstyd ze w takim wieku dopiero zaczynam szkołę średnią , bo tak wogóle to chciałabym od razu ominąć ją i uczyć się tego czego zawsze chciałam (bibliotekoznastwo)i musze przebrnąć przez to , moze wiecie albo macie doświadczenie czy w takich szkołach dla dorosłych cisną tak samo jak w normalnym ogólniaku???? bo boje się jak nie wiem co ze najzwyczajniej w swiecie nieporadze sobie i okaze się niepojętną istotą ,tyle oba przed tą szkołą mam ......ale nie nudze więcej tak poprostu potrzebowałam napisać o moich obawach.
Stary 2005-08-02, 14:15   #2
modliszka84
Rozeznanie

Dot.: Boje się troche :((

Nie ma obaw! Taka szkoła wiele rózni się od zwykłego dziennego ogólniaka.
Mój chłopak chodził do takiej i generalnie wcale tam nie cisną. Jesli tymbardziej jest to skzoła prywatna..Niestety ale zyjemy w takich czasach, że dla niektórych liczy sie tylko kasa....

Ale, wracając do tematu, nie matrw sie, że sobie nie poradzisz. Z reguły nie ma tam jakichs sprawdzianów, klasówek co 2 tygodnie jak w zwykłym liceum. Piszesz tylko jakieś prace zaliczeniowe, referaty i tym podobne. A jak Ci nie pójdzie to i tak cie podciagną.

Pozdrawiam i powodzenia!

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216
modliszka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 14:27   #3
tala
Zadomowienie

Martusia, nie bardzo rozumiem czego sie wstydzic?! Jak dla mnie to powinnas byc z siebie dumna, ze chcesz zdobyc wyksztalcenie. jesli z jakis wczesniejszych powodow tego nie zrobilas, to rownie dobrze moglas tego nie zrobic juz nigdy w zyciu, a widac, ze chcesz!!
Wiec glowa do gory!
tala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 14:30   #4
nan
Wtajemniczenie

Przede wszystkim - wyrazy szczerego uznania za decyzję o dalszym kształceniu Brawo!

Doświadczeń z liceum dla dorosłych nie mam, ale o ile będziesz wierzyć w siebie, na pewno dasz sobie radę. Pozdrawiam
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 14:50   #5
oshinek
Wtajemniczenie

Uważam osoby decydujące się na kontynuację w kształceniu za naprawdę godne podziwu, ponieważ wymaga to zdecydowanie więcej determinacji i uporu niż w przypadku osób, które płynnie rok w rok przeskakują kolejne szczeble szkolnictwa.

dla ciebie i nie łam się, głowa go góry będziesz debeściak!!!

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 15:00   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nie martw się, skoro tylu humanistów może przebrnąć przez zwykłe liceum, np ja to Ty też dasz sobie radę! Wiadomo, że te przedmioty będą trudniejsze, ale to jeszcze nie znaczy, że nie da się ich nauczyć i zaliczyć. Gratuluję tego, że chcesz się dalej kształcić. Nie ma się czego wstydzić
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 15:10   #7
roksanka
Raczkowanie

jak się zdecydowałaś to na pewno dasz radę. złwszcz jak to prywatna szkoła. moich dwóch kolegów chodzł do liceum dla dorosłych i spokojnie dawali sobie rade.jest lżej niż w normalnym ogólniaku bo jeden z kumpli poszedł do takieej szkoły po przerwanej nauce w zwykłym liceum. na pewno jak miałaś przerwę w nauce to na początku może ci być ciężko bo odwykłaś od nauki na pamięc ale się przezwyczaisz. świetnie że się zdecydowałaś w końcu na naukę nidgy nie jest za późno.i powodzenia
roksanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 15:14   #8
k-n
Wtajemniczenie

Ja również uważam, że nie masz się czego wstydzić! Twoja decyzja jest godna pochwały
Co do strachu to jest on normalny - zawsze obawiamy się nieznanego. Boisz się pójść do liceum ale weźmy za przykład chociażby gimnazjalistów - również boją się liceum, tego czy sobie poradzą (był o tym nawet watek na forum) albo maturzyści - oni też zastanawiają się czy aby studia nie przerosną ich możliwości i czy nie chybili w wyborze.
Poza tym pamiętaj - rzadko zdaża się uczeń, który byłby orłem z każdego przedmiotu!
Ja również jestem humanistką i nigdy nie lubiłam przedmiotów ścisłych, chociaż miałam z nich czwórki. Po prostu nie możesz się "nakręcać" i z góry negatywnie nastawiać się do nich!! Wszystko jest do przejścia
Poza tym na studiach humanistycznych też jest matematyka (statystyka, logika) więc tak czy owak musisz się oswoić z tym przedmiotem.
Marta więcej odwagi!! A wszystko będzie dobrze

Powodzenia!
k-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 15:16   #9
mmartaa
Raczkowanie

Boże!!!! nawet nie wiecie ile te słowa dały mi otuchy i determinacji !!! jesteście kochane dziękuje każdej z osobna za każde ciepłe słowo jestem zodjakalną wagą i jak to na mnie przystało zwasze potrzebuje 1000 słów i pociechy zeby być bardziej zdecydowaną , zawsze rozwarzam ale tym razem będe próbowała dopiąć swego więc jeszcze raz i serdeczne pzdrowienia dzieczynki pozdrawiam pa .

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości