|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Afera z Krakvetem
Kupuje któras z was na Krakvecie dla swoich zwierząt karmę? Przeraziłam się!!!
http://www.wykop.pl/link/1198915/skl...-tu-nie-kupuj/ http://krakvet.blogspot.com/ Ludzie zaczęli pisać na ten temat na ich fanpejdżu na fejsbuku, najpierw kasowali komentarze, potem cały profil. Jestem ich klientką od wielu lat, włos się na głowie jeży jak pomyślę, że mogłam dać pupilom coś przeterminowanego!!! Lubiłam ten sklep mimo że prawie zawsze dostawałam paczkę z opóźnieniem, bo sprzedawali towar, którego nie mieli, trzeba było czekać na sprowadzenie, ale zamawiałam odpowiednio wcześnie i luz. Przeważnie brudne przychodziły opakowania, ale nigdy nie zwracałam na to uwagi.... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Afera z Krakvetem
Ja się zraziłam jak kupiłam karmę, czekałam 3 ! tygodnie. Obiecanych gratisów na oczy nie zobaczyłam, a karma przyszła w dziurawym worku, zawiniętym w worek na śmieci.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Od lat zamawiam w Krakvecie karmę dla psa.
Nigdy nie miałam z nimi żadnych problemów, poza dwoma przypadkami: 1. Bardzo długie oczekiwanie na weterynaryjną karmę dla psów z problemami wątrobowymi 2. Bardzo długie oczekiwanie na karmę Nutra Nuggets Lamb&Rice. Jednak obie sytuacje były spowodowane problemami ze sprowadzeniem karmy (nie tylko w Krakvecie, dzwoniłam po wielu innych sklepach). Karma zawsze jest dobrze zapakowana, worki niedziurawe, jeśli zamawiam gratisy to je dostaję. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Od trzech lat kupuję w Krakvecie karmę, zabawki, szampony itp dla psa i kota i nigdy nie zdarzyło mi się nic niepokojącego. Wszystko zawsze ładnie zapakowane, bez dziur, gratisy są, dostawa najpóźniej po 2 dniach roboczych. Czasami jedynie musiałam zrezygnować z jakiejś nieistotnej rzeczy bo nie było jej w magazynie ale nie wpływa to jakoś na ocenę tego sklepu. Także ja chyba nie zrezygnuję z ich usług, wszystko ok na razie, chyba że jakość produktów, które będą przychodzić się pogorszą...
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
W ciągu ostatniego roku parę razy kupowałam u nich karmę dla psa i za każdym razem dostawałam towar z co najmniej rocznym okresem ważności + wszystkie przysługujące gratisy.
Jak dla mnie ta cała afera jest mało prawdopodobna, bardziej obstawiałabym że ktoś (konkurencja?) im zrobił czarny PR. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym dziwie się, że firma skasowała profil na Facebooku, dla mnie to posunięcie sugerujące, że coś jest nie tak. Sama jestem ciekawa jak to jest naprawdę. Osobiście mam fatalne doświadczenie z Krakvetem- brak towaru, który sprzedają, 3 tyg oczekwianai na przesyłke, kłamstwa z ich strony,zwodzenia klientów, problemy z odzyskaniem pieniędzy, otrzymanie przeterminowanego towaru itd itp. Nie kupuje tam już od dawna,
|
|
|
#7 |
|
biegam dla Zabawy
|
Też miałam przejścia z Krakvetem - brak towaru, 3 tygodniowe oczekiwanie, następnie informacja, że w międzyczasie skończyła im się inna zamawiana przeze mnie rzecz(zdziwiłam się, żę nie odłożyli, ale no cóż), znowu czekanie. W końcu paczka doszła z brakiem, później oczekiwanie na zwrot, o którym ktoś niby zapomniał.
Z tego co pamiętam wszystko było z dobrym terminem ważności i czyste, to im musze przyznać. Ale i tak więcej już nic u nich nie zamówię. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Też, jeszcze trzy lata temu, "stołowałam się" w Krakvecie . Nigdy nie miałam problemów z przeterminowanym, zabrudzonym itp towarem . Dlaczego uciekłam z tego sklepu ? Zaczęłam mieć takie same problemy jak justysia171 i alkaxy .
A co do artykułu - w/g mnie zbyt grubymi nićmi afera szyta . |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Od lat robię zakupy w Krakvecie i nigdy nie miałam problemów - jeśli konkretnego produktu nie było - tego samego dnia pracownik firmy dzwonił z pytaniem, czy wysyłać paczkę.
Nie odnotowałam zniszczenia, naruszenia opakowań, nie miałam wątpliwości co do jakości karm. Nie wypowiadam się na temat jakości współżycia z pracownikami firmy - obawiam się niestety, że podobne zastrzeżenia można mieć do co drugiej dużej firmy... Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2012-07-12 o 16:37 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Krakvet na swoim facebookowym profilu wstawił zdjęcia, jak wyglądają ich hale, w których leży karma i inne produkty.
Jakoś dziwnym trafem się okazało, że ta szklarnia, która na blogu jest magazynem na karmy i szambem, jest składem rzeczy do utylizacji i żwiru, a właściwa hala główna, wygląda kompletnie inaczej. Jest tam ład, porządek i wszystko w porządku. Na dodatek budowana jest NOWA hala. A o tym jakoś autor bloga 'zapomniał' wspomnieć. Cóż, na pewno zaraz ktoś powie, że zdjęcia to efekt afery, więc posprzątali i przenieśli wszystko do innej hali, jednak nie chce mi się wierzyć, że w tak krótkim czasie ktoś posprząta wszystko i przeniesie tony karm do innego miejsca. Dla mnie afera jest jednak grubymi nićmi szyta. A same dobrze wiecie, że interpretacja zdjęcia zależy od ujęcia. Można zrobić zdjęcie takiego samego obiektu w taki sposób, że będzie wyglądał kompletnie różnie. Do tego odpowiedni podpis i ot, mamy aferkę. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Hejka a zamawiał ktoś może u nich smycz automatyczną z ferplastu dla dużych psów (5m do 50kg za 32,9zł cena bardzo okazyjna bo zwykle kosztują około 100zł), i teraz ma problem bo nie mają na stanie i trzeba czekać prawie miesiąc ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.