![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pocące się dłonie. Mokre dłonie
Mam ogromy problem: otóż od paru lat nie mogę sobie poradzić z moimi zimnymi i ciągle mokrymi dłoniami. Jest to bardzo krępujące, do tego stopnia, że zaczynam unikać sytuacji, w których muszę podawać komuś rękę (choć jest to bardzo trudne i nie zawsze się da...). Bardzo proszę o pomoc.
Jak można sobie z tym poradzić??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: mokre dłonie
Spróbuj poszukać kremu do rąk ANNEMARIE BORLIND-NATURAL BEAUTY. Rewelacyjnye preparaty na bazie surowców naturalnych. Posiadają certyfikat organizacji " NEUFORM ", przyznawany produktom z naturalnych surowców najwyższej jakości. W Polsce dostępne od 2001r. Jeżeli więc nie znajdziesz tego produktu w miejscu swojego zamieszkania napisz pod adres: e-mail:borlind@borlind.pl, lub zadzwoń tel: 022 832 01 10
Powinnaś może też, a właściwie to napewno, podjeść trochę naturalnych suplementów witaminowych. Jeżeli Cię to ziainteresuje napisz do mnie pod adrse: jett11@pl.vebso.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: mokre dłonie
Pocące się i do tego zimne dłonie są charakterystyczne dla młodzieży, i z wiekiem zazwyczaj mijają. Jeśli nie zaliczasz się do tej grupy wiekowej, być może przyczyną jest nadmierna nerwowość. W takim przypadku spróbuj np. pić herbatkę z melisy. Można też 2-3 razy w tygodniu moczyć rece w roztworze nadmanganianu potasu (do kupienia w aptekach, roztwór powinien mieć kolor intensywnie różowy).
Jeśli ogólnie dolega Ci nadmierna potliwość, możesz pić napar z szałwi (rano i wieczorem; 2 łyżeczki ziół na ćwierć litra wody). Jeśli nie nie pomogą "naturalne" metody, wypróbuj antyperspirant Etiaxil w wersji do dłoni i stóp. Można go kupić w aptekach, Kosztuje ok.36 zł za 100ml. Zimne dłonie to kłopoty z krążeniem. Mogą być one spowodowane stresem (pod wpływem adrenaliny zwężają się naczynia krwionośne doprowadzające ciepłą krew do skóry). Możesz stosować codzienny masaż dłoni (zaczynając do czubków palców) oraz pić nalewkę z miłorzębu japońskiego ("tinctura gingko bilobae", w aptece), która również poprawia krążenie (a dodatkowo pamięć). Powodzenia [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Do Mimki
Mimka, mam dokładnie taki sam problem. Nerwy trudno uspokoić, więc pytam, czy używałaś już któryś z wyżej wymienionych preparatów?
mimka napisał(a): > Mam ogromy problem: otóż od paru lat nie mogę sobie poradzić z moimi zimnymi i ciągle mokrymi dłoniami. Jest to bardzo krępujące, do tego stopnia, że zaczynam unikać sytuacji, w których muszę podawać komuś rękę (choć jest to bardzo trudne i nie zawsze się da...). Bardzo proszę o pomoc. > Jak można sobie z tym poradzić??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Re: Do Mimki
Szczerze mówiąc nie miałam na to czasu, ponieważ ostatnio jestem bardzo zabiegana. W najbliższym czasie mam jednak zamiar wypróbować metody polecane przez dziewczyny (dzięki za rady!!!) i na pewno napiszę o rezultatach.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pocące się ręce... :-/
Nie wiem czy to dobrze ujęłam w temacie (pocące ręce/pocące się ręce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: Pocące się ręce... :-/
mozna potraktowac je antidralem badz np kremem dermedic anti persp C, mam ten ostatni, na opakowaniu jest napisane : polecany dla oosb z z problemem nadmiernej potliwosci dloni, stop, pach, pachwin i innych czesci ciala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Pocące się dłonie. Mokre dłonie
Czy moglby mi ktos podac jakie srodki sa najlepsze na zapobiegniecie pocenia sie rak ????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PocAce sie dłonie
Ja wprawdzie nie mam tego problemu ale moze Antidral. Na opakowaniu jest napisane ze mozna stosowac na dlonie i stopy. Jak dla mnie nie ma skuteczniejszego srodka (uzywam w miejscach tradycjnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PocAce sie dłonie
Tez polecam antidral, w innych miejscach sprawdzil sie znakomicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam ! mam problem strasznie pocą mi się dłonie czy jest jakiś kosmetyk może krem który pomoże zwalczyć mój problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dot.: pocące się dłonie :/
prosze pomozcie bo ja tez mam taki problem ola nie jestes sama .A moze jakies domowe sposoby? HELP!!!!!!
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Pani Agnieszko Lub Pani Beato Prosze Doradzcie!!!!!!!!!!!
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Przylaczam sie do pytania.
Przy okazji moge dodać, co niestety nie działa. Np. etiaxil mains, który zawiera tyle alkoholu, ze skóra zaczyna się łuszczyć - i dalej się poci ![]() Jeden z lekarzy na pytanie co z tym zrobić odparł natomiast: "niech się pani nie przejmuje, jak pani zajdzie w ciążę to po dziecki pani może przejdzie". Rewelacyjna metoda leczenia.... ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja slyszalam o takim czyms jak "etiaxil" i nawet sie zastanawialam nad kupnem dzieki za rade .....a ten lekarz to jakis po***
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja polecam antidral, dla mnie jest super na takie problemy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Mnie dziewczyna która robi mi pazurki poradziła aby zrobic badania hormonalne, bo to może być coś z tarczycą. Mój lekarz pierwszego kontaktu niestety bagatelizuje sprawę. :-( ale wydębie od niego skierowanie na początku roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Też kiedyś tak miałam ... Ale teraz mi przeszło...chyba z wiekiem.. Polecam pić szałwię... działa przeciw poceniu się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja też używałam etaixilu, w wersji "pod pachy" sprawdza się bardzo dobrze , wersja do dłoni niestety trochę mniej,do tego dłonie robia się bardzo przesuszone i trzeba je kremować, ale myślę że warto spróbowac bo moze na innej osobie zadziała lepiej. Pozdrawiam ![]() nube |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Od razu mówie: Antidral!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a ile kosztuje mniej wiecej ten antidral?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]()
Antidral kosztuje gdzieś tak 11zł i coś
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
13zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
pocenie się dłoni - rada dla koleżanki
Moja koleżanka ma problem- pocą jej się dłonie...( ma to "po tacie" czy możecie polecić jej jakiś preparat, który zapobiegnie/ usunie ( chciaż myslę, że nic tego nie usunie) tę dolegliwość??? Pozdrawiam i dziękuję w imieniu koleżanki
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pocenie się dłoni - rada dla koleżanki
np. etiaxil w wersji do dłoni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja z czystym soomieniem polecę SVR spirial, krem antyperspiracyjny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Do Mimki
Mam podobny problem... Z ty, ze moje dłonie nie dość, że są wręcz lodowate, to jeszcze suche. Są blade i pokryte takimi żyłkowatymi, sinymi plamkami, jak jakieś zombie:/ Jeszcze te równie sine, aż fioletowe, kostki i paznokcie. Nie mam problemów z cieśnieniem, a wszelkie wyniki badań są niemalże idealne. Zazęłam nawet po szkole w rękawiczkach chodzić, bo talodowatość jest niesamowicie dokuczliwa a ręce wygladają tragicznie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Do Mimki
Cytat:
pijesz kawe moze złe ukrwienie zeń szeń podobno pomaga |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pocące się dłonie. Mokre dłonie
a jak mozna sobie z tym poradzić, jeżeli jest to spowodowane stresem?tzn. jak można wtedy szybko rozgrzać, żeby dłonie nie byly takie lodowate i sie nie pocily ? rozruszanie nic nie daje
pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.