|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
szampon koloryzujący-utleniacz?
Od niedawna zaczęłam bardzo dbać o włosy i wciągnęłam się we włosomaniactwo. Teraz są już w dość dobrym stanie i postanowiłam po raz pierwszy poeksperymentować z kolorem, bo mój naturalny (średni brąz) już dawno mi się znudził. Stosowałam co prawda szamponetki - Joanny i Marion, ale kolor albo w ogóle nie łapał, albo różnica była wręcz niezauważalna:/W trosce o włosy wybrałam więc opcję zmiany koloru przy pomocy szamponu koloryzującego (bo póki co mam pewne lęki przed trwałą farbą) - kupiłam Multi Soft Color Joanny w kolorze Orzechowy Brąz. Zastawia mnie tylko konieczność użycia do tego zabiegu utleniacza - w opakowaniu znajduje się ten 6%. Wydawało mi się, że utleniacz stosowany jest tylko przy rozjaśnianiu włosów, a ja przecież nie chcę jakieś radykalnej zmiany, tylko ożywienia koloru. Czy w takim razie tak silny środek nie zaszkodzi jakoś strasznie moim włosom? Nie chciałabym zrobić sobie siana z włosów przez z pozoru niewinny szampon koloryzujący
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: szampon koloryzujący-utleniacz?
Jeśli produkt do koloryzacji ma utleniacz, to zachowuje się prawie jak zwykła trwała farba.
Z drobnymi różnicami, tzn: powinien być łagodniejszy dla włosów i szybciej z nich schodzić, ale najprawdopodobniej nigdy nie zejdzie do końca. Czy zaszkodzi i w jakim stopniu zejdzie to nigdy nie wiadomo, możesz się dowiedzieć tylko jak zrobisz ![]() Ale ludzie farbują i żyją Z własnego doświadczenia wiem, że o farbowane włoski trzeba tylko bardziej dbać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Z własnego doświadczenia wiem, że o farbowane włoski trzeba tylko bardziej dbać.