|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wybór kołdry - proszę o opinie
Witajcie
Zabieram sie za kupno kołdry, jesień sie zbliża, a ze mnie straszny zmarzluch. Teraz śpię pod wełnianą, jest ok, ale zaczyna mi być zimno, więc już teraz kładę na kołdrę dodatkowy kocyk. Oczywiście skarpetki na stopach w czasie snu są obowiązkowe, bo z zimnymi stopami nie zasnę .Stąd też moje pytanie - jakie kołdry możecie polecić? Zwracam sie szczególnie do zmarzluchów podobnych do mnie Myślę o puchowej z wsadem ok. 2,5kg. Syntetycznym jakoś nie umiem zaufać, choć czytałam w necie, że ludzie są zadowoleni z nich. Moja mama dostała kiedyś syntetyczną w prezencie (niestety nie wiem, z jakim wsadem) i kołdra po krótkim czasie zbiła się, teraz jest okropna. Myślałam też o takiej opcji, żeby kupić kołdrę i jakoś połączyc ją z moją obecną wewnątrz poszewki i spać pod obiema, ale tutaj znowu pytanie, czy będą przepuszczac powietrze. Alergikiem nie jestem, więc tego kryterium nie biore w ogóle pod uwage. Na pierze czy też puch uczulona nie jestem, bo spałam kiedyś pod taką wielką babciną pierzyną z puchem w środku i była super. Tylko że w przypadku tych pierzyn, była pewność, co tam sie w środku znajduje, a nie tak, jak to sie czasem zdarza w dzisiejszych puchowych kołdrach - ludzie sie dziwią jak znajdują w nich później kawałki gąbki czy inne badziewie. Dziewczyny doradźcie, byłabym wdzieczna za podanie również konkretnych producentów, z których jesteście zadowolone, bo wiadomo - kołdra kołdrze nierówna.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybór kołdry - proszę o opinie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybór kołdry - proszę o opinie
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

.
Myślę o puchowej z wsadem ok. 2,5kg. Syntetycznym jakoś nie umiem zaufać, choć czytałam w necie, że ludzie są zadowoleni z nich. Moja mama dostała kiedyś syntetyczną w prezencie (niestety nie wiem, z jakim wsadem) i kołdra po krótkim czasie zbiła się, teraz jest okropna. Myślałam też o takiej opcji, żeby kupić kołdrę i jakoś połączyc ją z moją obecną wewnątrz poszewki i spać pod obiema, ale tutaj znowu pytanie, czy będą przepuszczac powietrze. Alergikiem nie jestem, więc tego kryterium nie biore w ogóle pod uwage. Na pierze czy też puch uczulona nie jestem, bo spałam kiedyś pod taką wielką babciną pierzyną z puchem w środku i była super. Tylko że w przypadku tych pierzyn, była pewność, co tam sie w środku znajduje, a nie tak, jak to sie czasem zdarza w dzisiejszych puchowych kołdrach - ludzie sie dziwią jak znajdują w nich później kawałki gąbki czy inne badziewie. Dziewczyny doradźcie, byłabym wdzieczna za podanie również konkretnych producentów, z których jesteście zadowolone, bo wiadomo - kołdra kołdrze nierówna.