|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wesele w klubie
Hej,
mam do was takie pytanie,szukałam na forum, ale nie znalazłam odpowiedzi. Czy jeśli wesele jest robione w klubie dla znajomych to przynosi się / dostaje pieniądze? Nigdy nie byłam na takiej imprezie i jej nie robiłam więc zupełnie nie mam pojęcia jak podejść do tematu. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Ania |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wesele w klubie
Co to za pytanie ? Co ma miejsce w którym organizowane jest wesele do dawania prezentu w postaci pieniędzy ? Jeżeli jesteś zaproszona na wesele to oczywiście że tak
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dlatego chciałam się poradzić, nie,żebym oczekiwała tych pieniędzy, ale chciałam wiedzieć na co mniej więcej się nastawić. Raz ktoś robił taka imprezę i widziałam,że pisali, żeby zamiast wina i kwiatów wolą pieniądze i wydało mi się to trochę nie na miejscu tak wprost o tym pisać , dlatego wolałam się upewnić. Narzeczony mówi na przykład, że ludzie raczej nic nie dadzą dlatego sama już nie wiem Ale dzięki za odpowiedź![]() Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
to organizowanie przyjecia weselnego w klubie czy zaproszenie kilku znajomych na regularna impreze do klubu towarzysko z okazji wesela ?
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Przyjęcie weselne - chciałam, żeby był Dj, przekąski, alkohol od nas i tort, jakieś dekoracje, więc chyba pod przyjęcie podchodzi? Tzn tak mi się wydaje, nie mam doświadczenia w takich sprawach
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja, jako gość, przyniosłabym coś. Aczkolwiek nie wiem co
W pierwszej chwili, jak o tym przeczytałam, to skojarzyło mi się to bardziej z takim lajtowym przyjęciem (tańce w klubie i przegryzka),a nie wielkim, pompatycznym przyjęciem weselnym, więc pewnie nie dałabym koperty z taką kwotą, jaką zawsze daje na wesele. Myślę, że kupiłabym jakiś prezent (wcześniej pytając Państwa Młodych , co byłoby im potrzebne). Ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji...
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
ja miałam z okazji wesela 3 imprezy- przyjęcia w domu, grila dla znajomych, dla innej grupy znajomych imprezę w klubie. Postawiliśmy wszystkim wejście, z przekąsek były tylko chipsy i paluszki, alkochol i napoje do woli
. Robiliśmy tak m. innymi dlatego,że nie lubimy wesel tradycyjnych, ale też ze względu żeby nie narazić naszych przyjaciół na koszty, nie chcieliśmy po prostu ani kasy ani prezentów , jak ktoś się nas pytał co chcemy dostać mówiliśmy, że nic, bo to nie jest wesele, tylko impreza . mimo to ok. połowa gości przyniosła koperty, czym nas bardzo zaskoczyli, pojechaliśmy za to w wypasioną podróż poslubną dostałam też 1 bukiet kwiatów
|
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Kilka razy byłam u kolezanek na imprezach poweselnych to większość z nas składała się na prezent,zawsze podpytywałyśmy co by się przydało.Raz kupiłyśmy po zegarku ale dlatego że Młodzi wyjeżdżali z PL na stałe.Moim zdaniem w takiej sytuacji prezenty się przynosi,rzeczowe albo koperty
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
NIe wydaje mi się żeby na taką imprezę trzeba było jakiś specjalny prezent przynosić
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
hm.. jak ktoś zaprasza nawet do klubu ale na jakąś okazję to ja bym kupiła prezent
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Dlatego chciałam się poradzić, nie,żebym oczekiwała tych pieniędzy, ale chciałam wiedzieć na co mniej więcej się nastawić. Raz ktoś robił taka imprezę i widziałam,że pisali, żeby zamiast wina i kwiatów wolą pieniądze i wydało mi się to trochę nie na miejscu tak wprost o tym pisać , dlatego wolałam się upewnić. Narzeczony mówi na przykład, że ludzie raczej nic nie dadzą dlatego sama już nie wiem
W pierwszej chwili, jak o tym przeczytałam, to skojarzyło mi się to bardziej z takim lajtowym przyjęciem (tańce w klubie i przegryzka),a nie wielkim, pompatycznym przyjęciem weselnym, więc pewnie nie dałabym koperty z taką kwotą, jaką zawsze daje na wesele. Myślę, że kupiłabym jakiś prezent (wcześniej pytając Państwa Młodych , co byłoby im potrzebne). Ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji...