jak dlugo facet moze milczec gdy ma problemy i przytlacza go - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 20:27   #1
uma1771
Przyczajenie

jak dlugo facet moze milczec gdy ma problemy i przytlacza go

sytuacja z ktora sobie nie radzi?
Jak mozna facetowi pomoc ? nie mogac byc blisko obok?
uma1771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 20:44   #2
Weronikapr
Wtajemniczenie

Dot.: jak dlugo facet moze milczec gdy ma problemy i przytlacza go

Jak tylko zobaczyłam tytuł wątku to przypomniał mi się mój ex.
Biedaczka przytłoczyły problemy pracowo-rodzinno-samochodowe i przestał się odzywać na kilka miesięcy.
Kochający facet nie znika z pola widzenia swojej ukochanej dlatego, że ma problemy. Ona dalej jest najważniejsza i nie odtrąca jej.

No chyba że mu mafia grozi że tę dziewkę zabije, to rozumiem, ale sobie sobie oblicz prawdopodobieństwo.
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 20:48   #3
normalnyFacet
Zakorzenienie

Boże a czy Ty za wszelka cenę musisz na siłę od niego wszystko wyciągać?? jakby chciał to sam by się odezwał..

takim narzucaniem się nic dobrego kobieta nie osiąga.
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 20:50   #4
Candy_lips
Zakorzenienie

Też niestety nie mam TŻ-a na co dzień i widuję tylko z raz na tydzień, ale również uważam, że skoro kocha, to nie przestaje nagle odzywać się, bo ma problemy-chyba, że właśnie mafia czy ciężka choroba, to jeszcze zrozumiem.
Mój TŻ tylko jak ma poważne problemy, to np pisze mi, że chciałby pobyć sam i wtedy np dużą część dnia nie kontaktujemy się, bo wszakże to normalne, że czasem facet musi odetchnąć i pobyć sam w swojej jaskini, ale na pewno to nie jest olewanie mnie np na tydzień.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 20:59   #5
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez uma1771 Pokaż wiadomość
sytuacja z ktora sobie nie radzi?
Jak mozna facetowi pomoc ? nie mogac byc blisko obok?
mysle, ze wcale. po to tworzy sie zwiazek, zeby sie wspierac. jesli ktos ucieka zawsze w razie klopotow/problemow - nie warto byc z takim czlowiekiem.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Boże a czy Ty za wszelka cenę musisz na siłę od niego wszystko wyciągać?? jakby chciał to sam by się odezwał..

takim narzucaniem się nic dobrego kobieta nie osiąga.
przeciez nie trzeba "wyciagac" od faceta wszystkiego, nie musi opowiadac w najdrobniejszych szczegolach, co go dreczy, ALE skoro jest w zwiazku to chyba powinien 'byc obok'.
schemat: mam problem -> odcinam sie od dziewczyny na x czasu -> jest dobrze -> odzywam sie do niej znowu jest CHORY.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:51   #6
laisla
Zakorzenienie

Ja akurat mam tak jak facet autorki i pewnie to nie jest dobre. Uciekam, chcę być sama. w chwili gdy są problemy sama dla siebie jestem wyjątkowo męczącym towarzystwem aby jeszcze nim obarczać partnera. Jego dopytywania i próby niesienia pomocy tylko mnie denerwują i pokazują jaka to ja nieporadna jestem Rozumiem partnera autorki niestety i niestety wiem, że to trudne do zniesienia dla odrzucanej chwilowo osoby bo nie rozumie dlaczego, tłumaczenie i tak nic nie daje, jeszcze krok i może zacząć sobie wkręcać, że pewnie jest ktoś inny
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 18:56   #7
cleo2205
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja akurat mam tak jak facet autorki i pewnie to nie jest dobre. Uciekam, chcę być sama. w chwili gdy są problemy sama dla siebie jestem wyjątkowo męczącym towarzystwem aby jeszcze nim obarczać partnera. Jego dopytywania i próby niesienia pomocy tylko mnie denerwują i pokazują jaka to ja nieporadna jestem Rozumiem partnera autorki niestety i niestety wiem, że to trudne do zniesienia dla odrzucanej chwilowo osoby bo nie rozumie dlaczego, tłumaczenie i tak nic nie daje, jeszcze krok i może zacząć sobie wkręcać, że pewnie jest ktoś inny
Też tak mam Nie lubię mówić o swoich problemach, żeby nie obarczać sobą innych. Zamykam się i istnieję wtedy sama dla siebie.
To czas tylko dla mnie - na refleksję, rozmyślanie i analizę..
Osoba, która kocha powinna to uszanować
Bądź kimś, kto usiądzie obok i wysłucha mnie bez otwarcia ust. bądź kimś, kto przytuli, gdy zobaczy chwiejącą się łzę na koniuszku mojej rzęsy. bądź kimś, kto zawsze będzie po mojej stronie, chociażbym dokonywała najgorszych decyzji i robiła największe błędy świata.

cleo2205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 20:45   #8
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronikapr Pokaż wiadomość
Jak tylko zobaczyłam tytuł wątku to przypomniał mi się mój ex.
Biedaczka przytłoczyły problemy pracowo-rodzinno-samochodowe i przestał się odzywać na kilka miesięcy.
Kochający facet nie znika z pola widzenia swojej ukochanej dlatego, że ma problemy. Ona dalej jest najważniejsza i nie odtrąca jej.

No chyba że mu mafia grozi że tę dziewkę zabije, to rozumiem, ale sobie sobie oblicz prawdopodobieństwo.
wlasnie

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 20:53   #9
2017031714
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cleo2205 Pokaż wiadomość
Też tak mam Nie lubię mówić o swoich problemach, żeby nie obarczać sobą innych. Zamykam się i istnieję wtedy sama dla siebie.
To czas tylko dla mnie - na refleksję, rozmyślanie i analizę..
Osoba, która kocha powinna to uszanować
Mam to samo. Wiem, że Autorce może być z tym ciężko, że bardzo chce mu pomóc, ale w przypadku niektórych ludzi największą pomocą będzie wycofanie się na chwilę.Potrzebuje po prostu czasu, postaraj się mu teraz nie mącić i nie dociekać.
2017031714 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 22:02   #10
Navika
Raczkowanie

A gdzie autorka napisała, że jej chłopak przestał się do niej odzywac bo ma problemy? Bo ja chyba nie umiem czytac ze zrozumieniem skoro tego nigdzie nie wyczytałam Ja zrozumiałam, że facet nie mówi o problemach, a dziewczyna widzi, że coś jest na rzeczy i nie wie, jak mu pomóc.
Autorko, jeżeli się mylę to mnie naprostuj, że jednak większośc ma rację i dobrze zrozumiała Twój post.
Sama z TŻ nie byłam w takiej sytuacji, bo mój się wywnętrza, jak coś jest nie tak, ale mogę przytoczyc wam opinię pani psycholog, z którą miałam wykłady (a ogolnie jest to mądra kobieta, sporo mi w życiu pomogło to, co mówiła i zawsze dziwnym trafem, okazywało się, że miała rację). Otóż ona stwierdziła, że faceci mają ogólnie problem z mówieniem o emocjach i problemach, bo u nich lewa i prawa półkula mózgu nie są tak dobrze połączone jak u kobiet i w związku z tym mają słabsze połączenie między ośrodkiem uczuc i ośrodkiem mowy niż my, dlatego nie potrafią mówic o trudnych sprawach, które wywołują u nich emocje. Zaś mówienie o tym co się czuje pomaga pozbyc się stresu, poukładac sobie wszystkie problemy w logiczną całośc i spojrzec na nie od innej strony. Dlatego kiedy facet dusi w sobie to, co go dręczy, jego stres jeszcze się wzmaga. I tu padło stwierdzenie, że kobieta właśnie powinna tak długo wiercic facetowi dziurę w brzuchu aż powie o co chodzi, powinna podejmowac próby rozmowy.
Oczywiście nie mówienie o problemach jest czymś zupełnie innym niż urwanie kontaktu, bo pojawił się problem i na to drugie nie mam żadnego wyjaśnienia ani usprawiedliwienia
Navika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 23:03   #11
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
mysle, ze wcale. po to tworzy sie zwiazek, zeby sie wspierac. jesli ktos ucieka zawsze w razie klopotow/problemow - nie warto byc z takim czlowiekiem.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

przeciez nie trzeba "wyciagac" od faceta wszystkiego, nie musi opowiadac w najdrobniejszych szczegolach, co go dreczy, ALE skoro jest w zwiazku to chyba powinien 'byc obok'.
schemat: mam problem -> odcinam sie od dziewczyny na x czasu -> jest dobrze -> odzywam sie do niej znowu jest CHORY.
To skazana trochę źle rozumiesz moje słowa... nie to, że POWINIEN. Tu chodzi albo CHCE powiedzieć albo NIE CHCE.. a autorka nie powinna za wszelką cenę ciągnąc go za język..

Poza tym skoro sam sobie nie radzi to myślisz, że autorka może mu pomóc? Myślę, że nawet ogarnięty facet przewidzi, że dziewczyna nie pomoże i nawet nie będzie jej w to mieszał..

Następną rzeczą jest to, że ludzie dzielą się na pragmatycznych i tych wylewnych..
Pragmatyczni jak wiadomo są zamknięci w sobie, mało rozmawiają, nie dzielą się problemami i uczuciami.. natomiast Ci wylewni mają odwrotnie.. są wygadani i bezpośredni..

co do Twojego schematu to hmm... co innego jest OLEWANIE a co innego NIE GADANIE O PROBLEMACH

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2011-09-22 o 23:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-23, 13:46   #12
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
co innego jest OLEWANIE a co innego NIE GADANIE O PROBLEMACH
No dobra, ale milczenie to po prostu milczenie. Skoro milczy, to znaczy że się nie odzywa w ogóle, a nie że nie rozmawia na jeden (ten) temat.
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 14:01   #13
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
No dobra, ale milczenie to po prostu milczenie. Skoro milczy, to znaczy że się nie odzywa w ogóle, a nie że nie rozmawia na jeden (ten) temat.
No to wtedy jest olewka
Stary 2012-11-27, 11:48   #14
Angie814
Przyczajenie

Oj może i to długo.Skupia się na rozwiązaniu danego problemu i cały świat przestaje dla niego istnieć,a w tym my kobiety i poprostu przez pewien czas nie ma dla nas miejsca w życiu danego delikwenta...Niestety dla nas kobiet,bo my natychmiast zaczynamy analizować sytuację :czemu,po co i dlaczego...
A więc po prostu czekajmy i nie narzucajmy się a pewnego dnia możemy mieć całkiem przyjemną niespodziewajkę
Angie814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości