|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przetarte spodnie w kroku
Co mogę zrobić z moimi najlepszymi spodniami które po 2 miesiącach przetarły się w kroku? Czy mogę oddać je do reklamacji i liczyć na zwrot pieniędzy? A jeśli nie to co mogę zrobić? Zdjęcie później.
http://images47.fotosik.pl/1418/c8701efdd0d396cb.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Przetarte spodnie w kroku
Mialam kiedys podobne przetarcie w ulubionych dzinsach. Oddalam do doswiadczonej krawcowej i mi to slicznie zacerowala - pamietam, ze na pewno podlozyla z lewej strony kawalek dzinsu i tak to zacerowala. W ogole tego widac nie bylo.
Skoro nosisz te spodnie od 2 miesiecy to nie jestem pewna czy Ci je przyjma z powrotem do sklepu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Krawcowa - ale tylko doświadczona . Kiedyś miała taki problem i po małe przeróbce.. mogłam je smiało wyrzucić do kosza. Przetarcia biora sie zazwyczaj z powodu masywnych ud. Może nie tyle ud co ze źle dopasowanego rozmiaru. Spodnie za bardzoo opinają uda przez to materiał staje sie bardziej podatny. Odkąd zaczełam kupować spodnie mniej opinają mnie , moje uda i pupe nie mam już tego problemu choc sama nosze rozmiar 48.
Po 2 miesiącach nie przyjmą do sklepu . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jak to nie przyjmą? Chodzi o reklamacje, bo towar okazał się wadliwy a reklamacja zazwyczaj obejmuje 2 lata od daty zakupu rzeczy, więc jak najbardziej można zareklamować. Najlepiej poczytać sobie trochę o prawach konsumenta, bo często ludzie są wprowadzani w błąd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.