![]() |
#1 |
kobieta za ladą
|
Ulubione dania Waszych dzieci?
Natchniona pewnym wątkiem
![]() ![]() ![]() u mnie są to banany ,jabłka ,truskawki( jak były ) z obiadowych rzeczy--rosół,barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem,botwinkowa,zalewa jka ,ogórkowa naleśniki parówki takie długie,ryby w pomidorach,ryby smażone....,domowa pizza,frytki domowe... z "grzeszków" rogal 7 days ... a u was jak to jest?? ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- zapomniałam o....ziemniakach ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ulubione dania Waszych dzieci?
Woda Żywiec Zdrój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Owoce - obecnie borowki amerykańskie
Inne - zupa pomidorowa/sos pomidorowy, makaron wszelki najlepiej prosto z wody bez niczego. Z Grzeszkow - danone fantazja z kulkami. A i bym zapomniała - blokul ( brokul ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moje uwielbiają jeść wszystko ale... oczami
![]() zawsze wszystko chcą, wszystko jest super i pyszne i najlepsze ale tylko kilka łyżek ![]() z rzeczy które zjadają (ale nie rzucają się na nie) to starsza (9 lat) - tosty z serem i ketchupem, zupa pomidorowa, ostatnio banan ze śmietaną i cukrem ![]() nawet wszelkie słodycze po kilku kawałkach już jej bardzo nie interesują. a no i lody - to w kazdej ilości ![]() młodsza (20 miesięcy): pomidorowa, ogórkowa, wszelkie jogurty i serki homogenizowane (choć ostatnio już wybrzydza i ten nie pasuje, tamten też nie bardzo ![]() ogórki kiszone - za to faktycznie dałaby się pokroić i też uwielbia lody - potrafi zjeść całego loda rożka i płakać, ze się skończył ![]() Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2012-08-02 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
sok pomidorowy, ogórek kiszony, bułka z masłem, truskawki(szkoda, że się już skończyły), gotowane mięsko z rosołu i rosół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
dzisiaj rano tez myslalam o takim watku - a to dlatego, że już sama nie wiem co mojej gotować
jest kilka rzeczy, które jak zrobię to zje zawsze i w dużej ilości myślę, że dobrze by bylo pisać jaki jest wiek dziecka ![]() moja 1 rok i 7 miesięcy zje zawsze: zupy: rosół, pomidorowa, ogórkowa, żurek drugie: pierogi ruskie, wątróbka drobiowa w sosie ![]()
![]() |
#7 |
kobieta za ladą
|
no moja ma 4 lata
jadamy jeszcze kotlety sojowe( ale musi zrobić to mój małżon) spaghetti aa makaron z tuńczykiem bigos ale prawdziwy bo z kapusty nie kiszonej nie zje ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- pierogi ale tylko moje bo jak ostatnio kupiłam mrożone( 12 h w pracy zero pomysłu na obiad) to tylko językiem dotkneła i powiedziała ze już sie najadła ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Niedługo 1,5 roku
na tą chwilę jest szał jak widzi - mleko - pomidora - wszelkie czerwone owoce: wiśnie, porzeczki, maliny, truskawki itp - na obiad łososia albo rosół Dużo potraw lubi, prawie wszystko zje, ale z tymi muszę szybko biec ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Moja kocha nabiał, sery i mleko w szczególności.
Z obiadowych rzeczy-wszystko z sosem pomidorowym, szczególnie makaron. Da się też pokroić za żurek i krupnik. Kocha też naleśniki. I uwielbia fasolkę szparagową-wciąga ją jak paluszki ![]() Z grzeszków to paluszki właśnie....
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moja mała 23 miesiące, za rybę smażoną i wędzoną dałaby się pokroić oraz chlebek z dżemem, kasza manna z sokiem, mleko - nutramigen- zawsze i w każdej ilości. Z resztą mało rzeczy jest, których nie lubi. Jedynie łososiem można ją wygonić od stołu, nie ruszy i koniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
27 mc leci. Niejadek ogólnie
![]() Pomidorowa z ryżem/makaronem. Rosół teściowej z makaronem. Parówka. Ostatnio musi być ketchup do niej. Jajo jako jajecznica. Na sucho - płatki śniadaniowe. MIĘSO prawie w każdej postaci. A reszta okazyjnie, czyli: pomidor, jogurt z kulkami/płatkami, bułka cynamonowa/jagodowa, krupnik, grochowa, makaron z sosem, marchewka, pierogi (ale nie na słodko), troszkę loda w wafelku, różne owoce (od nastroju zależy, ostatnio śliwki i jabłka), ryż preparowany, kanapka z serem/wędliną, kawał kiełbasy w łapie, paluszki, suchy chleb/bułka, jarzynowa, żurek... Nie tknie naleśników czy placków ziemniaczanych/jabłkowych, w ogóle żadne obiadowe na słodko, ziemniaki najczęściej fe, surówka/sałatka jako taka też fuj. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Moje dzieci uwielbiaja barszcz czerwony,nalesniki z twarozkiem,brokuly i fasolke szparagowa.pozatym lubia wszystko, szczegolnie owoce i nabial.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Starszy jak był mały pochłaniał wszystko dosłownie,cebula,cytryna, ogórki kiszone uwielbiał a teraz jak ma jeśc to ręce opadają,nic nie chce a to zaraz brzuszek go boli itp,.Ale do słodyczy nic go nie boli dałby sie pokroic za kostke czekolady.Zmuszam go do normalnych posiłków.ale za to w przedszkolu je wszystko bo inaczej nie odejdzie od stołu
![]() ale lubi pomidorówkę,płatki z mlekiem,rosół,kurczaka,lo dy,frytki,kebaba,mielone, mizerie,surową marchew.Np w domu nie zje kisielu,budyniu,pomidora, papryki w przedszkolu zajada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
o jeszcze mi Szaja o ketchupie przypomniała - młodsza (20 miesięcy) uwielbia ketchup - kiedyś już w sklepie się dorwała do butelki i z gwinta pociągała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Mojemu synowi leci 16 miesiąc, ogólnie nie narzekam na jego apetyt, prawie wszystko zje, ale najbardziej uwielbia:
- z dań obiadowych - kopytka (absolutny hit), makaron ze szpinakiem, rosół z lanymi kluskami, krupnik - jajecznica, parówka, jogurt naturalny - mandarynki, czereśnie, rodzynki, suszona żurawina, - z grzeszków to paluszki i wafle od lodów Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-08-02 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Synek, 3 lata.
Ogólnie je prawie wszystko, ale szczególnie ulubione to: - spaghetti - truskawki i borówki - nerkowce i masło z nerkowców - lody - suszona żurawina - płatki śniadaniowe Bobovity z mlekiem.
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Milena ma 1,5 roku
Najbardziej pomidorowa (z ryżem, makaronem) ogórkowa, barszcz biały kurczak wiśnie, jabłka, banany jogurty waniliowe, ogórki kiszone, lub świeże, suchy chleb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja jest ziemniakorem... potrafi się obudzic na sam zapach, zjesc pol i dalej isc spac ![]() moze tutaj ktos mi podpowie - moja dziecia ( 8 mcy) nie chce jesc owoców ... teraz taka pora, sezon na wszystko, a ta nic! ani surowe, gotowane, na parze, przecierane i do rączki - wszystko fuuuj ! jedynie sloiczkowe idzie zjesc, ale wiadomo- koszt jest ... probowalam juz podac pare razy np. jablko, rozne gatunki, na rozne sposoby a i tak konczy sie ym ze sama zjadam.... jakies pomysly na owocowego niejadka ??? Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-08-02 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Przeczekać?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ulubione sniadanie mojego pieciolatka to : 2-3 parowki, 2-3 tosty, banan i mleko z truskawkowym Nesquik
![]() Na obiad moglby jesc codziennie ryby, losos w szczegolnosci Ma duzy problem ze swiezymi warzywami jak pomidor, ogorek, salata, nawet trzyletni pobyt w przedszkolu nie zdolal go do nich przekonac Oprocz tego prawie wszystkozerny, choc wiadomo jak to dziecko, ma swoje fazy jedzenia czegos rok, zeby nagle odkryc, ze tego juz nie lubi (ostatnio jogurt) i po miesiacu znowu lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
moja tez nie chce jesc swiezych warzyw czy owoców
![]() owoce to najlepiej zje jak jej zrobimy galaretke z owocami
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35663664]Przeczekać?
![]() ![]() ale ona słoiczkowe wciągnie nosem... no moze poza ostatnimi dniami kiedy idzie 6 zębów i odmawia wszystkiego poza cycem ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
hmmm... straszna przypadłość ![]() ![]() ![]() ![]() ps. to jak sobie radzisz???? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Moja do roku nie jadła żadnych owoców, nawet ze słoika.
W tej chwili jest owocożercą ![]()
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sasiadka pietro nizej - 13-14 miesiecy ma, co ja widze to siedzi w wozku i wcina jablko - takie w calosci, ze skorka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
mięso, mięso, mięso
![]() ![]() potem groszek, fasolka szparagowa, zielony ogórek (chyba lubi zielony kolor ![]() ![]() uwielbia też borówki, porzeczki, agrest, arbuza ![]() no i paluszki juniorki raz czasem ![]() mlekiem też nie gardzi ![]() generalnie nie ma problemów z jedzeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja do tej pory (20 miesięcy) poza nektarynką/brzoskwinią, czerwonymi porzeczkami i ewentualnie czereśniami/wiśniami (to wszystko zresztą też w znikomej ilości) nie zje żadnego owoca ![]() ![]() Starsza (lat 9) też nie przepada za owocami ale jak miksuję mlodej to i ona wtedy woła, ze chce ![]() Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2012-08-02 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Gang Iren
|
Ulubione dania mojej cory to : tosty,frytki,kotlet z cyca,rosol,nalesniki,pier ogi z jagodami,smietana i cukrem,uwielbia poza tym kiszone ogorki,gruszki i morele,oraz zolty ser z dziurami.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
1 rok i 4 miesiace
z obiadów wszystko lubi,szczegolnie ostrzej przyprawione przez tatusia ![]() ![]() a tak poza tym,to parówy, bulki z ziarnami i grahamki, wafle ryzowe borowki, jablka, banany, pomidorki koktajlowe,plasterki , cytryny, kiedys saute zjadla zabek czosnku. Za nabialem przepada, ale jest niestety nie moze,bo skaza, gdy co jakis czas robie prowokacje, toszaleje zaserkami, jogurtami.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.