|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Moje wrapki
Witajcie tworzeniem biżuterii zajmuję się od ok roku, zakochałam się w wire wrappingu i cały czas staram się doskonalić warsztat z miłą chęcią posłucham Waszej krytyki, opinii.
Będe Wam pokazywać chronologicznie to co powstało i powstaje. To początki IMG_2839.jpg 07.jpg wymianka (2).jpg Edytowane przez Aless1979 Czas edycji: 2013-01-15 o 09:35 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Moje wrapki
Kolejne rzeczy
10.jpg 08.jpg 07 (1).jpg 01.jpg |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nikt ci nic nie napisał więc będę pierwsza. Zdjęcia są trochę kiepskie i słabo widać ja owijasz. Wiem że ciężo jest zrobić dobre zdjęcie biżuterii ( sama mam z tym problem) . Rób zdjęcia na jednolitym , najlepiej szarym tle ( taką poradę ja dostałam ) .Kilka rad : końcówki drutu lepiej wyglądają jak są stopione w kulki , jeżeli nie masz palnika spokojnie możesz to zrobić nad kuchenką . Po ogrzaniu drut jest też bardziej plastyczny i łatwiej się na nim pracuje. Niektóre prace wydają się trochę puste ( sorki za krytykę
) .Mi najbardziej do gustu przypadł motyl na kolorowych sznurkach bo przypomina mi utęsknioną wiosnę . A tak w ogóle to trening czyni mistrza i im więcej będziesz tworzyć tym lepiej .
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Eeee tam - zdjęcia nie są jakieś tragiczne - są po prostu za małe i nie widać szczegółów (co przy wire wrapingu jest dość istotne). Tło też jest ok
Prace bardzo ciekawe, faktycznie przydałby się kuleczki przy zakończeniu drutów.
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Drut po wyżarzeniu nie robi się słaby tylko bardziej miękki , a swoją twardość odzyskuje gdy zaczynasz go wyginać . Kulki odpadają gdy je stapiając zrobisz tak że drut przed kulką się nadtopi i zrobi się cieńszy. Drut odzyskuje swą barwę po kąpieli w wodzie z kwaskiem cytrynowym. Ja używam też drobnoziarnistego papieru ściernego. Kulki jak są chropowate opiłowuję pilnikiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

) .
Prace bardzo ciekawe, faktycznie przydałby się kuleczki przy zakończeniu drutów.