![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
urojenia?
Witajcie wizazanki. Zalozylam nowe konto na wizazu, bo chce byc anonimowa, kolezanki znaja moj stary nick. A ja wstydze sie tego co tu zaraz opisze. Jestem z tz 4 lata, ostatnimi czasy bylo calkiem dobrze, lecz mielismy kiedys pare kryzysow. Mamy swoja paczke, ktora znam praktycznie od poczatku zwiazku. Sa ta glownie pary. W swieta bylismy w gorach w wspolnym domku. Ja i tz na gorze, obok koledzy, na dole para. Dziewczyna - A nazwijmy. Przebudzilam sie pewnej nocy i zauwazylam ze tz nie ma w lozku. Zeszlam do wc, patrze, a tam na lozku siedza A i moj tz. Zartowali, smiali sie. Kiedy mnie zobaczyli, zawstydzili sie i tz wrocil na gore. Tz A. Poszedl po pijanego kolege na miasto. To bylo dziwne, ale nie zaczynalam tematu z tz. Niedawno bylismy wszyscy na imprezie. Wmawialam sobie, ze nie widze ich usmiechow, wzroku tz, mierzacego A. Kiedy tanczy... Kolezanka zagugerowala mi, ze to widzi i mozemy wyjsc. Tak zrobilam. Tz zauwazyl ze mnie nie ma dopiero po godzinie.
To tez z trudem zachowalam dla siebie. Wczoraj podczas wizyty u tz., pozyczylam jego laptopa, zeby sprawdzic moj autobus. Byl przy tym. Wyswietlila sie ost. Zamknieta strona - jej blog(zdjecia,outfity). Po chwili na gg wiadomosc - od A. Balam sie zobaczyc co tam jest ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: urojenia?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie..to nie są twoje urojenia. To śmierdzi na km!!! Widzę,że naprawdę chcesz z nim być za wszelką cenę, skoro wmawiasz sobie,że nic się nie dzieje i nawet nie zaczynasz tematu z nim
![]() Ja bym chłopa chyba zastrzeliła, jakby mierzył naszą wspólną koleżankę i to na moich oczach..A ten blog? A rozmowy na gg? A wyrwanie Ci laptopa z rąk? Czego więcej trzeba,żebyś przejrzała na oczy? Ja pierdziu..ale koleś z tego Twojego TŻta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie mogłas zapytac co napisala na tym gg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
nie czyta się rozmów swojego partnera. Gdyby mój partner czytał moje, czekałaby nas poważna rozmowa, a gdyby się nie poprawił rozstanie
![]() Rozmowa rozmowa i jeszcze raz szczera rozmowa. Nie pozwól mu, żeby odkręcił kota ogonem i wymigał się od szczerych odpowiedzi ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Porozmawiaj z nim, to nie są Twoje urojenia. Mi też to śmierdzi na kilometr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
urojeń nie masz, coś jest na rzeczy....pytanie tylko co??!!
Autorko, tak czy siak- nie patrz w misia jak w obraz Niepokalanie Poczętej, tylko lepiej przygotuj się na najsmutniejsze. Jeśli się okarze, że facet był fair- to super i kamień ci z serca spadnie, a jesli się okarze skur#$#%$synem - to przynajmniej będziesz troszkę psychicznie na to przygotowana. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- taaa...zapytać mogła, a jesli panna napisała "spotkajmy się dziś na mega-bzykanko jak tylko twoja dziuńka pojedzie do domu"- to on pewnie ochoczo by jej przeczytał,tuż zaraz po sprawdzeniu godziny odjazdu autobusu ![]() Wiadoma sprawa, ze jakby panna mu na gg napisała coś co byłoby nie w smak Autorce, to kolo się nie przyzna, wiec po co pytać?! no chyba, ze dziewczyna jest mistrzem dedukcji, Sherlockiem i w ogóle rozpoznaje po mimice twarzy kiedy jej facet kłamie, a kiedy nie- wtedy spoko, powinna była zapytać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do 'szczerej' rozmowy wiadomo, jeżeli będzie chciał kłamać to będzie kłamał i niestety nie będzie podłączony do wykrywacza, więc tak może wymigać się 'od szczerych odpowiedzi' Jeżeli bardzo chcesz ratować związek i myślisz, że faktycznie możesz coś inaczej odbierać niż w rzeczywistości jest. To porozmawiaj z nim, patrz na jego reakcje i powiedz co o tym myślisz i jak się z tym czujesz. Jednak Ty próbowałaś nie drążyć tematu, więc obstawiam, że może być 'ciekawiej' niż to co widziałaś. Na Twoim miejscu bym sobie dokładnie pogadała z tż(raczej to by była jedna z ostatnich rozmów) a potem bym wzięła w obroty tą dziewczynę czy miło, że sobie gruchają po nocach w najlepsze itd Edytowane przez xvxaniaxvx Czas edycji: 2013-01-22 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 1- udział co najmniej 2 osób (wiec nie tylko Autorka powinna gadać, ale też jej facet), po 2- prawdomówność i nie okłamywanie rozmówcy. Uważasz, że jeśli facet ma coś za uszami, to będzie "szczerym rozmówcą"??? nie wydaje mnie się ![]() Skoro Autorka do tej pory była "ślepą i głuchą", to może niech taka nadal pozostanie- przyuważy ciut więcej gdy będzie udawać słodką idiotkę, niż gdy wygarnie facetowi gdy nie ma właściwie żadnych dowodów, a tylko dużo dziwnych wrażeń ja bym poczekała z działaniem, na razie bym się tylko przyglądała, wszak jeśli "mają się ku sobie" to i tak prędzej czy później to wylezie na wierzch, a jesli zachciało się chłopcu kręcić na dwa fronty- to zacznie się lepiej kryć, gdy tylko zobaczy, że Autorce zaćma ustąpiła i zaczyna coś tam zauważać
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2013-01-22 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W sumie to nic innego nie mogę dodać - porozmawiaj z nim i uważnie obserwuj
![]() Chociaż z autopsji wiem, że mój eks potrafił mi, patrząc prosto w oczy, wszystkiemu zaprzeczać. A potem, no cóż, prawda wyszła na jaw. W każdym razie, miej go na oku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem, jak tutaj może pomóc rozmowa. Wyobrażam sobie sytuacje:
-oni kręcą ze sobą, na próbę porozmawiania o sytuacji on zaatakuje autorkę i zrzuci winę na nią (że histeryczka i ma urojenia), -oni kręcą ze sobą, na próbę porozmawiania o sytuacji on pocałuje autorkę w czoło i powie, że nic takiego nie ma miejsca, -oni nie kręcą ze sobą, na próbę porozmawiania o sytuacji on zaatakuje autorkę, bo poczuje się dotknięty, że mu nie ufa, -oni nie kręcą ze sobą, na próbę porozmawiania o sytuacji on pocałuje autorkę w czoło i powie, że nic takiego nie ma miejsca. Nawet jeśli zaprzeczy i uspokoi autorkę, to i tak ma bliższy kontakt z tą dziewczyną i tego żadna rozmowa nie zmieni. Chyba że on obieca rozluźnić z nią kontakty - ale nawet wtedy autorka będzie się zastanawiać, czy czasem po kryjomu dalej do niej nie pisze. Tak naprawdę tutaj trzeba działać. Ja bym pogadała z facetem tamtej laski. Może on też coś zauważył? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
W sumie tu chyba chodzi o to, żeby wybadać jego reakcję, a nie, żeby skupić się na tym co powie. Z samego wyrazu twarzy, gestów można dużo wyczytać, ale pomysł z rozmową z jej chłopakiem jest też nie najgorszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
a moze pogadaj z TZ tamtej panny,może tez zauwazył ze jego panna ma za długa smycz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Nie chcę Cię martwić ale mimo, że próbujesz sobie sama wmówić, że to są urojenia, bo pewnie go kochasz , to odpowiadam na Twoje pytanie: Nie, to nie są urojenia! albo już się z nią spotyka albo zamierza w niedługim czasie. Sprawdzanie jest nie fer jeśli sprawdzasz, bo masz ochotę kontrolować faceta,a jeśli masz uzasadnione podejrzenia(a w moim mniemaniu one właśnie takie są) nie miej w ogóle skrupułów i go skontroluj. Chcesz być oszukiwana w imię jego prywatności? bez jaj
miałam podobną sytuację. Byłam z chłopakiem od niemal 4 lat, byliśmy zaręczeni mieliśmy brać ślub...skontrolowałam go i the end...3 msc przed ślubem! Trudno, takie jest życie.Ja mam teraz męża, świetnego faceta i ani razu nie dał mi powodów abym musiała się martwić. Zostaw chama-zasługujesz na mężczyznę, dzięki króremu będziesz czuła się bezpieczna i któremu możesz ufać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli sie ze soba jest to jest sie ze sobą szczerym i nie ma sie zadnych tajemnic to po pierwsze a po drugie to zadalam pytanie czy nie mogła zapytac a nie przeczytac a to sa dwie rozne rzeczy... ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Autorce przyjdzie z wybadania reakcji- powiedzmy- utwierdzi się, że rzeczywiście facet coś tam ściemnia. Nie bedzie jednak wiedziała co ściemnia, w jakim stopniu i zakresie, czyli w sumie- nie dowie się nic nowego, nie uzyska żadnego dowodu...a zrobi sobie kuku- bo ujawni swoje podejrzenia. No bo na razie- ma masę podejrzeń, sporo niejasności i...żadnych dowodów, żadnego twardego "zrobiłeś to i to"... jak dla mnie nie ma sensu odkrywanie kart, gdy ma się te karty bardzo słabe. Trzeba wtedy czekać aż się dostanie dobre, że tak powiem (napisała la'Mbria- mistrz zachowania pokerowej twarzy ![]()
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2013-01-22 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Byłam w bardzo podobnej sytuacji i nie skończyła się ona dla mnie najlepiej
![]() Sądzę, że szczere rozmowy niewiele tu dadzą, bo jeśli tych dwoje ma ochotę ze sobą być to będą. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Piszę, że może warto jeszcze jednak porozmawiać, zanim przejdzie do konkretów, w zasadzie nic nie straci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może oni razem szykują imprezę niespodziankę z okazji urodzin/imienin/rocznicy Autorki ![]() ![]() więc jakie "wiadomo o co chodzi"? A twoje stwierdzenie, że jak się kogoś zna długo (według mnie 4 lata to nie długo, ale to tylko moja opinia), to się zna go na wylot...sorry- jestem ze swoim narzeczonym 10 lat i naprawdę wiem o nim sporo, ale nigdy by mi przez glowę nie przeszło, żeby stwierdzić, że znam go na wylot...co to to nie. I mogę się z dość dużym prawdopodobieństwem domyślać kiedy kłamie, ale PEWNOŚCI- nie mam nigdy, bo nie siedzę w jego głowie. To samo dotyczy reszty ludzkości, no chyba, że ktoś jest Kaszpirowski, albo inny magik i umie czytać w myślach- inaczej pewności nie ma się nigdy. Dobrze jest mieć taką świadomość
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2013-01-22 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyta się również ze zrozumieniem ![]() anias2 zapytała tylko czy autorka nie mogła wprost zapytać co tam za wiadomość przyszła od tej A. ![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego uważam, że wystarczy ROZMOWA. Jeżeli autorka się zapyta o rzeczoną A. a gość zacznie się jąkać, wymigiwać, unikać jej to dla mnie sprawa jest jasna. Co do czytania nawet o prośbę co tam jest napisane - jestem na nie. Każdy zasługuje na prywatność, bez inwigilacji partnera ![]() Cytat:
![]()
come take my heart of glass and give me your love I hope you'll still be there to pick the pieces up 89,9->73,2 ![]() spinoholiczka ![]() [COLOR="Gray"]thriatlon - finished! Edytowane przez Pudel123 Czas edycji: 2013-01-22 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo jaka jest sytuacja, jakie sa domysly a Ty wyskakujesz z impreza jak filip z konopi... prosze Cie.... ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisze swoja opinie tylko. Nie krytykuje Ciebie i twojego podejscia, tylko mówię jak to wygląda z mojej strony, wiec nie dopatruj się zadnych personalnych docinek
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Na mojego nosa to nic Ci się nie roi tylko rozpadają się dwa związki: Twój i jej. Bądź czujna i może pogadaj z jej facetem? Może też coś zauważył? Może ma jakiś pomysł? Jak dla mnie nie jest fajnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za dużo tu sytuacji napisałaś. Jakby razem coś szykowali i miało być fair wobec autorki to nie robili by tego co jest wyżej napisane. Ale świ..nia z niego. Autorko możesz z nim pogadać jak będziesz w stanie ale moim zdaniem ciągnie go do niej. Możesz jeszcze pogadać z chłopakiem tej dziewczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
To co mogę doradzić to "przyczaić się" i sprawdzić dokładniej czy jest coś na rzeczy. I wtedy zacząć rozmawiać z solidnymi argumentami.
Aczkolwiek jak znam siebie to nie wytrzymałabym okresu "przyczajenia" i już teraz powiedziała co podejrzewam.
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Tak, facet z pewnością na pytanie "czy mnie zdradzasz?" odpowie "tak, kochanie, z A."
![]() Ja bym sprawdziła archiwum i telefon, zostanę zjechana, ale zostałam zdradzona w bardzo perfidny sposób i w dupie mam szczerość i zaufanie w związku gdy pojawiają się niejasne sygnały.
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.