zmniejszenie piersi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-15, 21:59   #1
astarotte
Przyczajenie

GG do astarotte

zmniejszenie piersi

Cześć,
Chciałabym się zapytać was czy ktoś miał zmniejszane piersi i co można powiedzieć o tym zabiegu i poradzić gdzie go wykonać. A także czy można sobie wybrać rozmiar biustu. Są mi potrzebne wszelkie szczeguły związane z tym zabiegiem gdyż w najbliższym czasie musze go wykonać.
astarotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-29, 07:57   #2
agta85
Wtajemniczenie

Dot.: zmniejszenie piersi

Sporo informacji na ten temat było na Lobby Biuściastych. Więc może tam poszukaj. (http://biusciaste.prv.pl)

Pozdrawiam!
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-29, 11:12   #3
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez astarotte Pokaż wiadomość
Cześć,
Chciałabym się zapytać was czy ktoś miał zmniejszane piersi i co można powiedzieć o tym zabiegu i poradzić gdzie go wykonać. A także czy można sobie wybrać rozmiar biustu. Są mi potrzebne wszelkie szczeguły związane z tym zabiegiem gdyż w najbliższym czasie musze go wykonać.
Jezusiu święty!!! Po co zmniejszać piersi?! Tyle kobiet dużo by dało, aby je powiększyć, a ta chce zmniejszać. Szalona
hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 23:43   #4
astarotte
Przyczajenie

GG do astarotte

No ja bym nie chicła ale nie mam wyboru. Mam genetycznie uwarunkowane ze przez całe zycie piersi będa mi rosły. Mam zaledwie 20 lat 158 wzrostu a rozmiar juz F75 a czasem w niekturych modelach staników G i to juz zaczyna być uciązliwe z 4 lata będę musiła na miare szyc staniki... Dlatego lakrz zaleca zbaieg ;(
Stary 2007-12-31, 00:08   #5
astarotte
Przyczajenie

GG do astarotte

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Sporo informacji na ten temat było na Lobby Biuściastych. Więc może tam poszukaj. (http://biusciaste.prv.pl)

Pozdrawiam!

Dzięki, przejżałam tylko tak z grubsza ale widzę, że coś znajdzie się na ten temat.
Stary 2007-12-31, 16:34   #6
AgnieszkaP
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym się zapytać was czy ktoś miał zmniejszane piersi i co można powiedzieć o tym zabiegu i poradzić gdzie go wykonać.
ja mialam zmniejszane niecale 2 misiace temu robilam operacje we wroclawiu

Cytat:
A także czy można sobie wybrać rozmiar biustu.
powiedzmy ze tak mniej wiecej mozna ale to co wyjdzie zalezy tylko od lekarza

Cytat:
Są mi potrzebne wszelkie szczeguły związane z tym zabiegiem gdyż w najbliższym czasie musze go wykonać.

jak chcesz cos wiedziec dokladnie zapraszam na pw
AgnieszkaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-31, 20:57   #7
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Cytat:
No ja bym nie chicła ale nie mam wyboru. Mam genetycznie uwarunkowane ze przez całe zycie piersi będa mi rosły. Mam zaledwie 20 lat 158 wzrostu a rozmiar juz F75 a czasem w niekturych modelach staników G i to juz zaczyna być uciązliwe z 4 lata będę musiła na miare szyc staniki... Dlatego lakrz zaleca zbaieg ;(
wow z jednej strony niby super, z drugiej rzeczywiście problem To w takim bądź razie życzę spełnienia marzeń i zdrówka przede wszystkim
hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-01, 10:30   #8
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja bym nie chicła ale nie mam wyboru. Mam genetycznie uwarunkowane ze przez całe zycie piersi będa mi rosły. Mam zaledwie 20 lat 158 wzrostu a rozmiar juz F75 a czasem w niektórych modelach staników G i to juz zaczyna być uciążliwe z 4 lata będę musiła na miare szyc staniki... Dlatego lakrz zaleca zbaieg ;(

Ale przecież 75F to nie jest wielki biust? Może powinnaś zmienić lekarza? Zwłaszcza w polskiej rozmiarówce. Istnieją polskie firmy, które szyją biustonosze w rozmiarze 75L. A brytyjskie firmy (które są dostępne w Polsce!) mają nawet jeszcze szerszy wybór rozmiarów.

A tak poza tym jesteś pewna, że nosisz odpowiedni rozmiar? Wpisz się na Lobby do wątku rozmiarowego! Pamiętaj, że to odpowiednio dobrany obwód stanika powinien być podporą dla biustu, a ramiączka nie powinny go dźwigać!
Stary 2008-01-01, 12:00   #9
AgnieszkaP
Raczkowanie

75F na osobie o wzroscie 180cm bedzie male ale juz na osobie majacej 150cm bedzie zupelnie inaczej wygladalo

wiec sam rozmiar jest pojeciem wzglednym

ale dobrze dobrany stanik to podstawa
Stary 2008-01-01, 12:23   #10
agta85
Wtajemniczenie

http://stanikomania.blox.pl/2007/07/...sc-szosta.html

Tu masz 70J (brytyjskie) lub 75K w zależności od firmy i modelu. Osoba na zdjęciach ma 162 cm wzrostu. Wzrost nie jest czynnikiem najważniejszym! Również przy takim wzroście z biustem większym niż 75F da się żyć.
Stary 2008-01-02, 21:07   #11
AgnieszkaP
Raczkowanie

sama kiedys mialam 70S i wiem jak to wyglada ;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 16:33   #12
agta85
Wtajemniczenie

70S to już faktycznie duży biust, ale 75F to nie jest wielki biust, pod warunkiem oczywiście, że jest to właściwie dobrany rozmiar. Pisałam to dlatego, że wiele osób myśli, że miseczka D jest już duża, a F jest dla nich niewyobrażalnie wielkie. A takie 60F wcale nie jest duże.
Stary 2008-01-05, 15:33   #13
AgnieszkaP
Raczkowanie

60F to malenstwa sama mame przepakowalam z 75C w 70E w szoku byla bo myslala ze miseczka powyzej D to namiot jest mile zaskoczona ze tak zmienil jej sie biust ja po operacji nosze w tej chwili miseczke 70G/75F zalezy od stanika a wszyscy mowia ze mam najwyzej C/D
Stary 2008-01-05, 22:04   #14
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkaP Pokaż wiadomość
w szoku byla bo myslala ze miseczka powyzej D to namiot
Niestety wiele osób tak myśli i zamiast poprosić o 70E kupuje 75-80 B/C. A ile to dziewczyn noszących 75A zmieniłoby opinie o swoim biuście "przesiadając" się na przykład na 65D albo 60F...
Stary 2008-01-07, 00:19   #15
astarotte
Przyczajenie

GG do astarotte

Cytat:
Ale przecież 75F to nie jest wielki biust? Może powinnaś zmienić lekarza? Zwłaszcza w polskiej rozmiarówce. Istnieją polskie firmy, które szyją biustonosze w rozmiarze 75L. A brytyjskie firmy (które są dostępne w Polsce!) mają nawet jeszcze szerszy wybór rozmiarów.

A tak poza tym jesteś pewna, że nosisz odpowiedni rozmiar? Wpisz się na Lobby do wątku rozmiarowego! Pamiętaj, że to odpowiednio dobrany obwód stanika powinien być podporą dla biustu, a ramiączka nie powinny go dźwigać!

moze nio jest duze f w sumie ramionczka m isien ie wrzynaja pod biustem nie mam ani ciasno ani luźno ale mam problemyz k regosłupem głwnie odcinkke lędzwiowy co prawda nie kwalifikuje się na operacje nfz ale ten biust zaczyan być uciązliwy tym bardziej że co około 1,5 roku ma rozmiar w przud anawet ostatnio wyjdzie ze co rok i jakos chyba lepiej teraz zachamować wzrost i go zmniejezyć niż bym miała postę problemów z kręgosłupem i z miednića bo z jednej stronymmam ja podniesiona z powodu upadku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-07, 00:22   #16
astarotte
Przyczajenie

GG do astarotte

Cytat:
http://stanikomania.blox.pl/2007/07/...sc-szosta.html

Tu masz 70J (brytyjskie) lub 75K w zależności od firmy i modelu. Osoba na zdjęciach ma 162 cm wzrostu. Wzrost nie jest czynnikiem najważniejszym! Również przy takim wzroście z biustem większym niż 75F da się żyć.
Tak wzrost nie aż tak duzy cczyunnik ale obciazenie dla małego wzrstu jest wiekszy moz faktycznie powinnam zacząc nosić 70 nawet zxacząłms ie ostatni nad tym zastanawiać ale jakoś własnie w naszych firmach trudno o 70 g lub 70 h w dla mnie dostępnje cenie.
Stary 2008-01-07, 06:09   #17
agta85
Wtajemniczenie

Zaglądałaś do tego wątku?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=198388

Firma Melissa (http://www.melissa.com.pl/) ma dość przystępne ceny, może powinnaś spróbować coś u nich zamówić.

Koniecznie odwiedź Lobby Biuściastych (http://biusciaste.prv.pl)
Znajdziesz tam spis sklepów w całej Polsce, w których można znaleźć biustonosze w większych rozmiarach.
Stary 2008-01-08, 17:25   #18
astarotte
Przyczajenie

GG do astarotte

Cytat:
Zaglądałaś do tego wątku?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=198388

Firma Melissa (http://www.melissa.com.pl/) ma dość przystępne ceny, może powinnaś spróbować coś u nich zamówić.

Koniecznie odwiedź Lobby Biuściastych (http://biusciaste.prv.pl)
Znajdziesz tam spis sklepów w całej Polsce, w których można znaleźć biustonosze w większych rozmiarach.

dzięki na pewno skozystam bo jeszcze pewnie z rok ponosze te "kochane ciężary" jak określaja to faceci
już przegladąłam ta witryne i tematy jak za pierwszym razem poleciłaś i świetna jest i u twierdziła mnie w przekonaniu by przymiezyć stanik 70 mimo iz 75 dobrze mi pasuje nie wrzyna sien ie posówa do góry ale to się jeszcze okaże.
Stary 2008-01-28, 17:36   #19
myszkoala
Przyczajenie

Cześć,
Mam podobny problem- 75 G Zastanawiam nad zmniejszeniem, ale boję się po pierwsze blizn, a po drugie to piersi po zmniejszeniu mają taki dziwaczny kształt- są niby małe, ale szerokie. Z drugiej strony przy takim wielkim biuście zawsze wygląda się ociężale i nie mozna uzyskać sportowej sylwetki. Moim ideałem byłoby 75D. Nie wiem co zrobić, daj znać jak byś się zdecydowała na zabieg
myszkoala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-30, 10:48   #20
AgnieszkaP
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszkoala Pokaż wiadomość
Cześć,
Mam podobny problem- 75 G Zastanawiam nad zmniejszeniem, ale boję się po pierwsze blizn, a po drugie to piersi po zmniejszeniu mają taki dziwaczny kształt- są niby małe, ale szerokie. Z drugiej strony przy takim wielkim biuście zawsze wygląda się ociężale i nie mozna uzyskać sportowej sylwetki. Moim ideałem byłoby 75D. Nie wiem co zrobić, daj znać jak byś się zdecydowała na zabieg
75G to naprawde nie jest duzy biust mam nieodparte wrazenie ze masz poprostu zly stanik
zreknij tutaj pokazany jest 70G i 65J przeciez to sa male biusty
http://stanikomania.blox.pl/2007/10/...zternasty.html

ps.jestem po operacji zmniejszenia i nosze podobny rozmiar do twojego(70GG/75F/G) i to sa naprawde male piersiatka tylko sa dobrze ostanikowane
Stary 2008-01-31, 10:04   #21
anulciak85
Zakorzenienie

Ja mam 85 h i tez chetnie bym zmniejszyla biust bo jest dla mnie klopotem bola mnie plece a pod biustem mam wiecznie odparzenia i to jest klopotem
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 11:10   #22
AgnieszkaP
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Ja mam 85 h i tez chetnie bym zmniejszyla biust bo jest dla mnie klopotem bola mnie plece a pod biustem mam wiecznie odparzenia i to jest klopotem

mozna wiedziec ile masz po biustem dokladnie i mierzone na wydechu??
Stary 2008-02-01, 08:52   #23
anulciak85
Zakorzenienie

pod biustem 92
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-01, 13:58   #24
AgnieszkaP
Raczkowanie

uffff, myslalam ze nastepna dziewczyna z 70 pod biustem "wciska" sie w to w co sie zmiesci w misce
Stary 2008-03-17, 15:41   #25
dudek2008
Przyczajenie

witam! i gdzie dziewczyny chcecie robić zmniejszenie?czy ktoś poleca Kuczyńskiego z Lublina?
dudek2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-17, 15:48   #26
dudek2008
Przyczajenie

a może znajdzie sia ktoś kto opisze zabieg przebyty u Macieja Kuczyńskiego oczywiście odnośnie pomniejszenia piersi? bardzo jestem zainteresowana opiniami na jego temat bo ja już za miesiąc( opadnięte i duże piersi mam;/...) Co nie znaczy że sie nie rozmyśle, raz juz zrezygnowałam przez to że asystent osobisty przez internet okazał sie odradcą a nie doradcą...Zadawałam mu pytania które to on mi powinien przesłać tak chociaż tydzień przed zabiegiem...Nawet nie potrafił sam sprecyzować co powinnam wziąć ze sobą, co wydaje mi ze ze dla niego powinno być standardem skoro jest osobistym doradcą...Prawdopodobnie już nie pracuje jako doradca...he he...
dudek2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 21:26   #27
AdHd1986
Rozeznanie

a napiszcie jak wygląda kwalifikacja do takiego zabiegu??
Stary 2013-01-31, 12:48   #28
nomissn
Raczkowanie

Jej, też bym z chęcią zmniejszyła swój biust, przy mojej miseczce J to liczę, że załapię się na refundację NFZ, tylko muszę znaleźć czas na chodzenie po lekarzach i zbieranie opinii od ortopedy, bo z moim biustem nie da się żyć normalnie jak mam problemy ze znalezieniem dobrego stanika w normalnym sklepie
Stary 2013-01-31, 13:12   #29
bronka82
Przyczajenie

Hej! jestem zainteresowana tematem - planuję jesienią zmniejszyć sobie piersi, do tego czasu chcę jak najbardziej schudnąć (mam ponad 80 kg), a przede wszystkim wzmocnić mięśnie.

Ale widzę, że wątek chyba umarł...

Edytowane przez bronka82
Czas edycji: 2013-01-31 o 13:14
bronka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 08:41   #30
nomissn
Raczkowanie

A planujesz zmniejszać na NFZ czy sama płacisz za zabieg? Ja akurat jestem szczupła, bez wielkiego biustu byłabym chudzielcem Najbardziej aktywny temat jest na kafeterii, tutaj mało kto zainteresowany tematem

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości