|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Koktajle Molke-kur, herbalife, slim fast
Otuz, zastanawiam sie czy nie zakupic sobie takiego koktajlu, i zabierac sobie na uczelnie lub pic sobie przed snem, czytalam ostatnio ze dobrze wypic sobie taki koktajl proteinowy, oczywiscie nie zastepowac tym calych posilkow a raczej traktowac jako dodatek
![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koktajle Molke-kur, herbalife, slim fast
ogólnie to ja wczoraj wypróbowałam koktajl z serii herbapol i faktycznie zaspokoił mój głód , przynajmniej na dobre kilka godzin czułam się nim nasycona... Tylko smak ma taki kaszki bez "smaku" ,centralnie... zapach ma ale smak jakis dziwaczny... Ale możesz sobie to wypróbować jedna saszetka kosztuje bodajrze 2,20
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
bede musiala wyprobowac, chociaz zamiarzam kupic sobie cala puszke
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a gdzie je właściwie można kupić ?
bo po raz pierwszy o nich słyszę ![]() tylko proteinowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia, ja narazie przejrzalam tylko allegro
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam we wrocławskiej Almie, z herbalife'u, truskawkową
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a moglabys napisac sklad wart. odzywczych?
ciekawa jestem co one maja ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ok to małe info o tym koktajlu z Herbapolu :
SlimFigura Dieta jest dla Ciebie!!! Pierwszy na rynku koktajl z dodatkiem błonnika, witamin i minerałów! Najnowszy produkt Herbapolu - koktajl SlimFigura Dieta to odżywczy, bogaty w witaminy i składniki mineralne posiłek na bazie siemienia lnianego i soi. Produkt stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety, polecany jako smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub spożywany zamiast posiłku. Zapewnia również szybkie uzupełnienie codziennej diety w podstawowe składniki odżywcze, redukując głód i łaknienie. Koktajl przeznaczony jest dla osób, które chcą odżywiać się racjonalnie i zdrowo oraz dbają o sylwetkę i samopoczucie. Podstawowe składniki produktu: Len mielony odolejony – pozbawiony jest większości tłuszczu, dzięki czemu jego kaloryczność jest niewielka. Jest bogaty w mikro- i makroelementy, lekkostrawne białko, substancje śluzowe oraz błonnik. Substancje śluzowe działają osłaniająco i łagodząco na przewód pokarmowy. Błonnik pokarmowy pobudza perystaltykę jelit oraz zmniejsza uczucie głodu. Izolat białka sojowego – to przyswajalne przez ludzki organizm źródło białka. Białko jest zasadniczym elementem budowy wszystkich tkanek człowieka, reguluje procesy przemiany materii i innych funkcji zapewniających prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Spożycie jednej porcji (28 g) koktajlu pokrywa 15 % zalecanego dziennego spożycia witamin A, D, E, B2, B12, niacyny, folacyny a także żelaza. Koktajl SlimFigura Dieta oferowany jest w trzech wersjach smakowych: wanilia, truskawka i banan. Wygodne, pojedyncze saszetki produktu pozwalają na zabranie go ze sobą do pracy czy na wyjazd. Gotowy do picia koktajl powstaje poprzez zmieszanie zawartości saszetki z wodą lub mlekiem. Koktajl stanowi doskonałe uzupełnienie obecnych już na rynku produktów wspomagających odchudzanie z serii System SlimFigura - herbat i tabletek. tj. nie takie małe xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
takich info juz pare przeczytalam
![]() ![]() Wolalabym konkrety, ile czego tam znajde ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja piłam, ale nie z herbalife , tylko w Rossmanach są takie dobre, i na prawdę zaspakajają głód. Polecam.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a jak sie nazywaja?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dokładnie nie pamiętam, ale na pewno coś ze "Slim" i tam było bananowe, truskawkowe, które pije się z mlekiem, albo wodą.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dzieki, jutro tam wpadne to zobacze
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Molke-kur to sa wlasnie przez Rossmana sygnowane
![]() W Biedronce i w Lidlu tez kiedys widzialam jakies koktajle
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
tylko wlasnie gdzies czytalam ze molke-kur sa typowo niemieckie, a w polsce ich nie ma. z reszta nie wiem, wybiore sie do rossmana i zobacze co maja
![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tak mi sie wydawalo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
chyba za bardzo orgaznim byl zkatowany i byl przyzwyczajony do prochow
![]() mnie tego diety nie interesuja, wole dobrze zbilansowana dietke, a te koktajle raczej jako dodatek ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
No ja własnie z herbapolu sobie wypróbowałam i jako taka nasycają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja znalazlam pare samorobnych ale to tylko dla tych co maja czas i naparwde chce im sie to stosowac
![]() ODTRUWAJACY: *oczyszczajacy ZMIKSUJ: *świeży sok z grejpfruta 200ml ( jesli wezmiecie taki zwykly ze sklepu tez sie nic nie stanie ![]() * suszona sliwke * suszona fige * łyżeczke otrąb pszennych *1/4 łyzeczki sproszkowanego skrzypu. ZIELONY: *poprawiajacy przemiane materii *odchudzajacy ZMIKSUJ: *kefir lub jogurt naturalny 1,5% 200ml *1/2 malego dojrzalego avocado-30g *łyzeczke stołowa soku z cytryny *łyzeczke sieknaej zielonej pietruszki *łyżkę otrąb pszennych *1/2 łyżeczki morszczynu POMIDOROWA: *odchudzająca ZMIKSUJ: *2 pomidory * sok z dyni i cytryny( ilosc wedle upodobania) KOKTAJLE DIETETYCZNE inne: 1)ZMIKSUJ: *grejpfrut *jablko *2 kiwi *1łyzeczke migdałow *1 łtzeczke nasion slonecznika 2) ZMIKSUJ *banan *odrobina cynamonu *Maślanka *cukier waniliowy ( lepiej zastąpić słodzikiem ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ooooo chyba bede sie bawic
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim te domowej roboty są zdrowsze zapewne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Saszetka ma 28g [zalewana na kubek ok. 200 ml], w tym: - 110,5 kcal - Białko - 10,5 g - Węgle - 14,1 g - Błonnik - 0,7 g - Tłuszcz - 1,3 g Poza tym śladowe ilości witaminy A,D,E,B2,B12, niacyna, kwas fioliowy, żelazo. Zalewa się gorącą wodą lub odtłuszczonym mlekiem. [; Chyba dzisiaj wypróbuję ten smakołyk, bo jeszcze biedaczek się przeterminuje:P A co do domowych koktajli. Mam przepis na poprawę nastroju [z gazetki Rossmann:P], usprawniający poprawę mózgu, antydepresyjny: Zmiksuj: - mleko sojowe 200 ml - 1/4 średniego banana - pół łyżeczki kakao - łyżeczkę zarodków pszennych - 1/2 łyżeczki płatków migdałowych [Na zdjęciu wygląda smakowicie:P] Inny koktajl - proteinowy: Zmiksuj: - 250ml maślanki - 100g mrożonych owoców - 1 łyżeczka stołowa miodu W sumie: Białko - 15g Węglowodany - 40 g Tłuszcz - 8 g Kalorie - 208 kcal
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam sobie ostatnio w Rossmanie właśnie 2 saszetki Herbapolu Slim figura, ale jeszcze nie miałam okazji do spróbowania. Jako, że jestem na rygorystycznej diecie wolę zjeść domowy obiad niż saszetkę. Bo jemy również oczami. Dziś mnie ssie głód więc może na obiad wypróbuję koktajl waniliowy. jedna saszetka ma ledwo ponad 110 kcal więc na pewno mi nie zaszkodzi. A co do Molke kur - kupiłam ale odsprzedałam. Spróbujcie dokładnie rozmieszać kakao naturalne w zimnej wodzie - tyego się nie da zrobić. Żeby miało smak trzeba by nasypać pół szklanki proszku. I na pewno nie zaspokaja tak głodu jak to gęste z herbapolu. Tylko pije się go jak napój. Tak samo można zastąpić szklanką soku pomarańczowego szklankę molke kur...
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylam w rossmanie ale nie widzialam niestety nigdzie tych koktajli ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co najważniejsze, 4-8 kg w ciągu 7 dni, dobrze się doczytałam? ![]() Zrobiłam sobie ten koktajl Slim Figura Dieta, paskudny jest. :|
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ogolnie to z glupia traf wzielam gazetke..i tam na jakiejs stronie byly te wszystkie miksturki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie polecam. Po 3 dniach chce sie dostłownie wymiotowac tą zupą ![]() ![]()
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg ![]() 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
A wie ktoś może co lepsze w smaku - Molke Kur czy SlimFast?
Zamierzam kupić Molke bo tańszy,ale zastanawiam się czy nie będzie nie do wypicia.Wcześniej miałam Slima i był pyszniutki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Marudziara
|
Molke kur jest dobry mam wersję truskawkową i waniliową piję na zmianę.Kupiłam na allegro.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.