włosy po trwałej. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 16:19   #1
glowa w chmurach
Przyczajenie

włosy po trwałej.

hej.
w grudniu zrobiłam sobie okropną krzywdę a mianowicie trwałą, mało tego zrobiłam ją sobie samodzielnie w domu. przez pierwsze dni efekt był całkiem niezły, niestety później włosy zaczęły się puszyć, łamać i przyjęły wygląd i fakturę słomy.
zastanawiam się nad zabiegiem keratynowym - warto? myślicie, że pomoże?
co jeszcze mogę zrobić, żeby włosy się tak nie puszyły i by przywrócić im ładny, zdrowy wygląd?
"Są takie dni gdy myślisz, że już nie możesz, że masz dość. Ale mimo to się nie poddajesz, mimo to walczysz. A potem, nawet jeśli umrzesz nie dopinając swego, to możesz powiedzieć, że miałeś dobre życie bo nigdy się nie poddałeś. Byłeś głupi ale przynajmniej uparty był z Ciebie skur*ysyn."
glowa w chmurach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 16:29   #2
elvira44
Wtajemniczenie

Dot.: włosy po trwałej.

Cytat:
Napisane przez glowa w chmurach Pokaż wiadomość
hej.
w grudniu zrobiłam sobie okropną krzywdę a mianowicie trwałą, mało tego zrobiłam ją sobie samodzielnie w domu. przez pierwsze dni efekt był całkiem niezły, niestety później włosy zaczęły się puszyć, łamać i przyjęły wygląd i fakturę słomy.
co jeszcze mogę zrobić, żeby włosy się tak nie puszyły i by przywrócić im ładny, zdrowy wygląd?
Hej, mialam podobna sytuacje, tylko ze mi zrobila trwala fryzjerka, spalila mi wlosy. Probowalam wszystkiego, nawet drogich zabiegow w salonach kosmetycznych, troche mi zmiekczyly slome w dotyku, ale dalej byla tragedia i wyglad ten sam. Pamietam ze po jakims czasie sie poddalam i prostowalam codziennie wlosy zeby "jakos" wygladaly, bo doszlam do wniosku ze i tak juz bardziej ich nie zniszcze. I tak naprawde musialam czekac az odrosna, Jak juz byla na koncowkach to nie bylo tak zle, najgorzej bylo na poczatku. Z odrosnieciem zeszlo chyba z poltorej roku, w tym czasie non stop scinalam i byly takie "za ucho".

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 16:43   #3
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
hej.
Moim zdaniem nie warto. Takie włosy są do ścięcia - na raz lub po trochu. Do czasu pozbycia się ich trzeba maskować ich fatalny stan używając bogatych, treściwych kosmetyków. Silikony jak najbardziej się też wtedy przydają.
Rok temu przerabiałam to samo, schodzenie z trwałej to naprawdę męczący etap.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 16:48   #4
glowa w chmurach
Przyczajenie

byłam u fryzjera i pytałam co mam zrobić. kobieta mi powiedziała, ze cale szczęście ich nie spaliłam tylko bardzo zniszczyłam i powiedziała mi, że jedyne co może zrobić to własnie ten zabieg keratynowy... sama nie wiem czy się na niego zdecydować, drogi jest... :/

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie warto. Takie włosy są do ścięcia - na raz lub po trochu. Do czasu pozbycia się ich trzeba maskować ich fatalny stan używając bogatych, treściwych kosmetyków. Silikony jak najbardziej się też wtedy przydają.
Rok temu przerabiałam to samo, schodzenie z trwałej to naprawdę męczący etap.
kurde, tak myślałam, że najlepiej ściąć, bo wydam fortunę na optyczne polepszanie wyglądu..
"Są takie dni gdy myślisz, że już nie możesz, że masz dość. Ale mimo to się nie poddajesz, mimo to walczysz. A potem, nawet jeśli umrzesz nie dopinając swego, to możesz powiedzieć, że miałeś dobre życie bo nigdy się nie poddałeś. Byłeś głupi ale przynajmniej uparty był z Ciebie skur*ysyn."
glowa w chmurach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 17:31   #5
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
byłam u fryzjera i pytałam co mam zrobić. kobieta mi powiedziała, ze cale szczęście ich nie spaliłam tylko bardzo zniszczyłam i powiedziała mi, że jedyne co może zrobić to własnie ten zabieg keratynowy... sama nie wiem czy się na niego zdecydować, drogi jest... :/
Może rzeczywiście coś by to dało, nie twierdzę na 100%, że to nie ma sensu, ale czy warto?Dla mnie decyzja zależałaby od ceny. Gdyby kwota nie zrobiłaby mi dużej różnicy, to może bym zaryzykowała, w końcu gorzej być chyba nie może. Ale jeśli byłby to spory wydatek a efekt niepewny, to postawiłabym na cięcie maksymalnie tyle, ile można zaakceptować.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 19:41   #6
_Sarka_
Przyczajenie

Myślę że nie warto decydować sie na ten zabieg, może on tylko pogorszyć stan twoich włosów. Proponuje zakupić jedwab do włosów Sleek Silk i nakładać go na suche włosy nabiorą one blasku , będą się lepiej układać i będą nawilżone .
Oczywiście je podcinać , nakładać odżywkę po każdym umyciu (do włosów suchych i zniszczonych) po prostu o nie dbać Powodzenia w pielęgnacji
_Sarka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 12:39   #7
NAasia91
Raczkowanie

Może wrzucisz zdjęcia włosów?
NAasia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-01, 19:18   #8
Shandy13
Raczkowanie

zawsze wyjściem jest zabieg encanto-keratynowy, można zrobić samemu w domu. Potrzeba tylko dobra prostownica i suszarka, no i zestaw, ale ten mozna kupic na allegro za 70 zł
Shandy13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-02, 08:56   #9
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
hej.
zabieg keratynowy jak najbardziej warto zrobić sama miałam wlosy po trwałej i chyba po ok. pół roku (już nie dawałam rady z tymi włosami z moim ogólnym wyglądem i samopoczuciem) zrobiłam sobie prostowanie keratynowe i powiem Ci, że warto problem może być jedynie taki, ze zabieg może Cię drogo kosztować a efekt będzie sie utrzymywał np. tylko miesiąc - mnie by szlag trafił, ze wydałam kase a efekt tak krótkotrwały ale spróbować można
jak nie szkoda Ci ich ścinać to zetnij, to już będzie dla nich najlepsze co można zrobić
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-02, 14:12   #10
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Miałam trwałą dawno temu tak z 10 lat wstecz.
Włosy miałam po niej piękne, loki miałam aż do łopatek, długo mi się utrzymał skręt bo miałam dokładnie robioną przez mamę w domu, a strała się ona bardzo.
Z minusów to taki że włosy mi się bardzo rozjaśniły, zrobił się średni blond z mojego pięknego brązu.
Włosy miałam mocno suche ale nakładałam jedwab od połowy długości włosów i było ok, nakładałam odżywkę po myciu.
Robiło się trochę siana.
I na koniec największy minus - włosy zaczęły mi wypadać rok po zrobieniu trwałej, wypadało ich coraz więcej i więcej, bałam się że wyłysieję, były bardzo słabe, zaczęłam łykać witaminy i tak po 3 miesiącach przestały wypadać, i pojawiało się coraz więcej baby hair, wyglądało to komicznie, długie włosy a na czubku stojące antenki, ścięłam potem na krótko do ucha i dalej łykałam witaminy.
Włosy się wzmocniły, teraz noszę krótki fryz i farbuję na czarno.
Trwała zrobiła mi straszne spustoszenie na głowie, wiem że jej już nigdy nie zrobię, nie będę ryzykować całościowej utraty włosów.

A ty rób zabiegi jak najszybciej, nakładaj wszelkie odżywki i możesz łykać witaminy i skrzyp bo trwała to mocna rzecz i nie wszystkim służy, a raczej żadne włosy jej nie lubią.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 03:35   #11
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
I na koniec największy minus - włosy zaczęły mi wypadać rok po zrobieniu trwałej (…)
Jesteś pewna, że wypadanie włosów miało jakikolwiek związek z trwałą, którą zrobiłaś rok wcześniej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 08:46   #12
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że wypadanie włosów miało jakikolwiek związek z trwałą, którą zrobiłaś rok wcześniej?
Jestem pewna, włosy miałam w fatalnym stanie właśnie po trwałej, nie chcę nikomu jej odradzać bo każda kobieta może spróbować, a nawet warto zmieniać swój wygląd poprzez fryzurę, ale nie wszystko jest dla wszystkich, niektóre kobiety robią trwałą całe życie i nic im nie jest.
Skąd jestem pewna? Nigdy potem trwały nie zrobiłam i nigdy już nie powtórzyło mi się takie ogromne wypadanie, było największe w całym mym życiu, reszta to przy tym pikuś. Ja chyba muszę uważać, mam skórę co ma niewielką tendencje do podrażnień, malutką taką
Stary 2013-05-04, 09:18   #13
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maksymillia Pokaż wiadomość
Witam ! Mam problem ! Zle zafarbowalam wlosy

Tutaj fotka

http://fotka221.☠☠☠☠☠☠/

Miały być bardziej czarne a są takie wyblakłe co z tym zrobić !!!!
Proszę o pomoc doradzcie coś do cholery !

Ej dziewczyna to wątek o trwałej, zadaj pytanie w wątku o farbowaniach, no i reklamujesz jakieś strony Gangstars. pl
- paskudnie wypad.
Stary 2013-05-04, 12:23   #14
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jestem pewna, włosy miałam w fatalnym stanie właśnie po trwałej, nie chcę nikomu jej odradzać bo każda kobieta może spróbować, a nawet warto zmieniać swój wygląd poprzez fryzurę, ale nie wszystko jest dla wszystkich, niektóre kobiety robią trwałą całe życie i nic im nie jest.
Skąd jestem pewna? Nigdy potem trwały nie zrobiłam i nigdy już nie powtórzyło mi się takie ogromne wypadanie, było największe w całym mym życiu, reszta to przy tym pikuś. Ja chyba muszę uważać, mam skórę co ma niewielką tendencje do podrażnień, malutką taką
Czyli rozumiem, że po roku włosy po prostu zaczęły Ci się kruszyć w miejscu, w którym miałaś trwałą? Bo to, że włosy ot tak zaczęły wypadać rok po zrobieniu trwałej to raczej z samą trwałą ma niewiele wspólnego, gdyby miały wypadać, to od razu po jej zrobieniu.
Stary 2013-05-04, 14:53   #15
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli rozumiem, że po roku włosy po prostu zaczęły Ci się kruszyć w miejscu, w którym miałaś trwałą? Bo to, że włosy ot tak zaczęły wypadać rok po zrobieniu trwałej to raczej z samą trwałą ma niewiele wspólnego, gdyby miały wypadać, to od razu po jej zrobieniu.
Nie kruszyć, czytajcie trochę, jasno piszę że wypadać, a może i z cebulkami, nie liczyłam każdej sztuki co mam na głowie przed zrobieniem trwałej więc nie wiem czy dzisiaj mam przerzedzone czy wszystko odrosło, nie jestem w stanie dzisiaj stwierdzić czy mam tyle samo włosów na głowie co dawno temu, zresztą nie ma się czym przejmować bo to czasy już zamierzchłe... niedługo zapomnę że tą trwałą miałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 15:05   #16
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie kruszyć, czytajcie trochę, jasno piszę że wypadać, a może i z cebulkami (…)
Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak trwała mogłaby spowodować, że włosy zaczną wypadać rok po jej zrobieniu.
Stary 2013-05-04, 15:58   #17
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak trwała mogłaby spowodować, że włosy zaczną wypadać rok po jej zrobieniu.
Ano mocno osłabiając czupryne, a wypadanie przychodzi później, nie muszą od razu wypaść, osłabiają się z każdym dniem jak mają powód.
A ząb boli od razu jak się zaczyna psuć? czy trochę później jak już mocniej się popsuje.
Prowodylem do wypadania u mnie była trwała, nigdy później nie miałam takiego mocnego.
Zresztą o co ta dyskusja? Już mi się nie chce pisać jednego i tego samego, jakby dzieci mnie o coś pytały, albo przesłuchanie na policji.
Pozdrawiam Wizażanki, i wyjeżdżam na dwa dni, odezwę się w poniedziałek wieczorem.

Edytowane przez Sylwia1900r
Czas edycji: 2013-05-04 o 15:59
Stary 2013-05-04, 18:48   #18
patu323
Wtajemniczenie

zgadzam się z Chatul, jakby miały wypadać po zabiegu zrobiłyby to od razu, nie rok później...

Jest mnóstwo wątków o pielęgnacji włosów. Nikt nie da Ci jednak idealnej pielęgnacji dla Ciebie, każdemu pasują inne kosmetyki, musisz próbować na sobie. Na pewno podstawa to nie niszczenie ich, żadnej prostownicy, lokówki, suszarki z gorącym nawiewem, rozczesywania "na chama". Podcinaj regularnie końce. dobierz dobrą odżywkę/maskę do spłukiwania i bez spłukiwania, która zabezpieczy Ci końce. Wypróbuj, czy bardziej pasuje Ci pielęgnacja silikonowa czy bezsilikonowa. Wiele dziewczyn używa tylko tych lekkich silikonów, a przy tym stosuje delikatne szampony bez SLS i SLeS np BD, lub myje włosy odżywką. wtedy oczyszczają włosy w zależności od potrzeb co 2-6 tygodni. Bardzo dobre jest olejowanie włosów. z tych tańszych olejów polecać również BD. Słynny jest kokosowy. Na końce bardzo dobry jest olejek arganowy. Kupując kosmetyki zwracaj uwagę czy nie mają w sobie alkoholu który dodatkowo wysuszy. nie wierz reklamom... Dbaj o diete by nowe włosy rosły zdrowe.

Edytowane przez patu323
Czas edycji: 2013-05-04 o 19:27
patu323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 17:43   #19
SceneQueene
Zakorzenienie

a ja bym się nie poddawała. zrobiłabym ten zabieg. lekko podcięła końce a o resztę bym maksymalnie dbała. nie ma zniszczeń, których nie da się naprawić

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości