|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wycieczka w góry
Hej kochani w maju jadę na wycieczkę w góry a dokładniej w Pieniny na 5 dni .
No i nie wiem jak tam jest.Jeszcze nigdy nie byłam w górach ![]() Nie wiem co mam ze sobą zabrać i w ogóle ... ![]() Proszę pomóżcie mi a jeżeli taki temat już był to przepraszam ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wycieczka w góry
Przede wszystkim zabierz wygodne buty
![]() Możesz także dużo jedzenia i picia, bo za pewne będziesz chodzić po górach. Jeśli jeszcze nie masz wybranego miejsca, to szczególnie polecam Szklarską Porębę i okolice.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Wycieczka w góry :D
Cześć dziewczyny, mam do Was dwa pytana.
Pierwsze: chciała skoczyć na kilka dni w góry do może jakiegoś uroczego domku nie za drogiego albo może jakiś uroczy pokoik ;D Gdzies w górach, troche zdala od ludzi, nie przeszkadzało by Nam podejście ![]() Drugie to już tak przy okazji na zapas się pytam ![]() ![]() Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wycieczka w góry
Chcialabym w te wakacje pierwszy raz wyjechać sama z chłopakiem (mamy po 20 lat). Myślałam o naszych polskich górach
![]() I tu moje pytanie. Kompletnie nie orientuje się jaki mniejwiecej może być koszt takiej wycieczki. Nigdy nie wyjeżdzałam tak prywatnie, jedynie wycieczki szkolne itp. Może orientujecie sie chociaż troche ile pieniędzy musimy przygotować jeśli chcemy wyjechać w góry, powiedzmy ze w bieszczady, na jakos około tygodnia, nocleg nie musi być jaki super, mieszkamy na północy więc jeszcze bilet na pkp w obie strony, no i jeszcze jakaś kasa na jakieś jedzenie itp. Proszę o odpowiedź, bo naprawde jestem zielona a nie chce przepłacać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wycieczka w góry
Cytat:
![]() 2. Jeśli chodzi o jedzenie, to również zależy. Możecie zdecydować się na opcję wyżywienia w miejscu, w którym się zatrzymacie, stołowanie się po knajpkach lub jakieś zupki chińskie zalewane w pokoju ![]() ![]() 3. Ceny biletów sprawdźcie sobie na stronie PKP, tu też wszystko zależy od czy ze zniżką studencką i skąd dokąd dokładnie ![]() 4. Polecam Ci stronę www.bieszczady.pl, tam są oferty różnych noclegów wraz z cenami, można coś sobie wybrać ![]() Chyba niewiele ci pomogłam, jak tak to czytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nocleg pokoj bez lazienki( ta na korytarzu na 3 pokoje jednak i tak cale dnie nikogo nie ma w domku wiec spoko ![]() jedzenie kupilismy w biedronce, szynki serki chleb, itp itd mielismy w lodówce na korytarzu a na obiady chodzilismy na główna ulice, po 15zł 2 dania, dalo sie najesc ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja w zeszłym roku pojechałam w Beskidy i udało nam się znaleźć pokój za 25 zł za osobę. Mieszkaliśmy w Glince. Miło wspominam ten wypad, ponieważ właścicielka była bardzo serdeczna i gościnna.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zwróćcie też uwagę czy macie w miarę połączenie.
Np ode mnie na Bieszczady PKP/PKS wychodzi 20 godzin, a autem gdzieś 4-5 godzin Schroniska <-- też jest opcja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.