|
|||||||
| Notka |
|
| Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Uzależnienie
|
Antilia i decoupage!
Witam
Jako, że jestem nowa napisze to aby dać się poznać może kilka słów o tym skąd się tu w ogóle wzięłam Jeszcze kilka miesięcy temu nie miałam zielonego pojęcia co to decoupage. Jestem tegoroczną panną młodą. Na wątku PM 2013 ktoś wrzucił prześliczne wieszaki na ślub robione właśnie metodą decoupage Zaczęłam się zastanawiać czy naprawdę aż tak wydziwiałam i mojej wizji nie da się zrobić? Tak więc zaczęłam czytać... i okazało się, że nie taki diabeł straszny No i pomyślałam sobie "A co ja nie zrobię?!" i zaczęłam kompletować narzędzia i materiały Szkatułki i wieszaki lezą jeszcze, ćwiczę głównie na słoikach i tym co mi w ręce wpadnie. Najwięcej przydatnych informacji znalazłam w filmikach inspirello na you tube i bardzo je polecam Liczę na to, że dzięki konstruktywnej krytyce nauczę się jeszcze dużo i ślubne dzieła wyjdą już idealnie ![]() A tutaj moje najpierwsze dzieło, słoiczek po papryczkach Rolnika Serwetki wydzierałam na wodę (o ludzie a na filmikach wyglądało to tak łatwo i przyjemnie ). Tło jest białe i jak się człowiek uprze to widać, że na serwetkach jest kremowe - to się przyznaje bez bicia
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Antilia i decoupage!
Słoiczki są śliczne uwielbiam tą serwetkę. Prace wykonane sa starannie i pomysłowoNie musisz wyrywać serwetki na wodę, możesz ją wyrwać normalnie, starannie paluszkami, a ewentualnie jeśli będziesz chciała dokładniej, to tylko te miejsca delikatnie zmoczyć. Serwetki dobrze się wtapiają, ale najlepszym sposobem ukrycia ich brzegu jest podmalowanie farbkami akrylowymi Życze powodzenia i czekam na kolejne prace
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj serdecznie!
Fajny ten słoiczek. ![]() Jak Alinka wspomniała - można delikatnie podcieniować, choć to z czasem przyjdzie. Ja bym tylko jakieś kropeczki, szlaczki zrobiła w miejscu, gdzie nagle farba się kończy, a zaczyna szkło. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj.Śliczny słoiczek.Też bym tą granicę jakoś ładniej połączyła.Może też być,sznureczek,koronka...
I słuszna decyzja. Razem wspólnie zrobimy i pudełeczko na obraczki i wszystko co sobie zamarzysz.A potem już wsiąkniesz na dobre, bo to piękne hobby.A skoro prepataty już są.... nie ma wyjścia Powodzenia!
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze koty za płoty
![]() Uroczy ten słoiczek, czyściutki ![]() Powodzenia w tworzeniu
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetny słoik. Czyściutki i ładniutki jak na pierwszą pracę . Ładnie się komponuje motyw.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Uzależnienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie, dziś postaram się jeszcze coś dorzucić
Teraz produkcja mi się kumuluje, masa słoików jest w trakcie malowania, więc i prac w przyszłości będzie jeszcze sporo ![]() I cieszę się, że słoiczek się podoba, jestem z niego tak dumna, że powstał już drugi identyczny (chce stworzyć zestawik)
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny ten słoiczek
|
|
#9 |
|
Uzależnienie
|
Teraz odsłona butelki, jest trochę nudna, ale domownicy przekonywali mnie, że tak jest super i nic więcej nie trzeba - może będzie ewoluować w przyszłości
Przyklejanie tak dużej serwetki to był nie mały strach, ale ostatecznie wyszło fajnie i tylko w jednym miejscu rozwaliłam kawałeczek paluchem
|
|
#10 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
O jaka piekna buteleczka vintage
![]() Fajnie wygląda biała, drugą możesz zrobić w kolorze serwetki i bedzie piękny komplecik butelek ![]() Śliczna |
|
|
|
|
#11 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie poradziłaś sobie z naklejeniem tak dużej powierzchni, brawo.
Ja oczywiście zaciapałabym to białe tło, bo nie umiem inaczej ale twoi domownicy mieli rację -jest super i nie musisz nic dodawać.
|
|
|
#13 |
|
Uzależnienie
|
A tutaj praca moja nr 3. Długo leżała i leżała, bo była taka łysa aż wstyd mi było pokazać. Przy okazji kupowania bielizny do ślubu wpadł mi w ręce skośny pędzel i opóźniacz, wczoraj słoneczniki wycieniowałam i pracę przybrudziłam
Tak wyszło, co wy na to?
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
No ja bym tez butelke dociapała
ale pierwsze cieniowanie całkiem,całkiem,z czasem nabierzesz wprawy
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Uzależnienie
|
Przerzuciłam swoje prace na bloga
![]() http://zielona-szkatulka.blogspot.com/
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

Jako, że jestem nowa napisze to aby dać się poznać może kilka słów o tym skąd się tu w ogóle wzięłam
Zaczęłam się zastanawiać czy naprawdę aż tak wydziwiałam i mojej wizji nie da się zrobić? Tak więc zaczęłam czytać... i okazało się, że nie taki diabeł straszny 

Słoiczki są śliczne
Powodzenia!