|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czuje pociąg do innego, a jestem w związku..:(
Czesc,
Od ponad roku jestem z kimś, od września mieszkam z nim i jego rodzicami. Mój facet zmienił się na przestrzeni czasu...przestał o mnie zabiegać, nie szanuje mojej pracy, a ja wszystko robię sama..sprzątam gotuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czuje pociąg do innego, a jestem w związku..:(
Cytat:
Rozwiązanie jest jedno: wymiksuj się z tego dziwnego związku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Wydaje mi się, że w związku ważna rzeczą jest aby partner pokazywał ze cie doceniał i poświęcał czas. Twój chłopak chyba uznał,że nie musi sie starać, bo Cie ma pod własnym dachem i tak łatwo mu nie uciekniesz i nie poznasz kogoś innego. Tylko zadaj sobie pytanie czy to chwilowe rozgoryczenie a do tamtego chwilowe zauroczenie, czy naprawdę jesteś znużona i masz już dosyć tego faceta...pewnie zycie pod jednym dachem z potencjalnymi teściami też bez rewelacji...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
sissy that walk
|
Po kij Ci związek, w którym po ROKU facet ma Cię w dupie i w którym nie jesteś szczęśliwa?
![]() Zanim zaczniesz cokolwiek z innymi, to zakończ ten związek w którym tkwisz, bo w Twojej sytuacji każdy facet niebędący Twoim obecnym jawi Ci się jako książę na białym koniu. Wszystko jedno czy coś by wyszło z tym Piotrem, czy nie - z obecnym nie jesteś szczęśliwa, nie stworzysz z nim udanego związku i nie jest to kandydat na długoterminowego partnera (chociażby z tego powodu, że sensem jego życia jest piwo pod blokiem, nie wspominając już o tym, jak wyglądają Wasze relacje). Jak zakończysz nieudany związek, to odżyjesz, a Twoje spojrzenie na innych stanie się trzeźwe. Bo mam wrażenie, że może być tak, że ten Piotr ma Cię wyrwać od Twojego obecnego faceta - stąd ta nagła fascynacja nim, podczas gdy wcześniej nic podobnego nie czułaś i wręcz Cię irytował. Powinnaś ochłonąć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie, zrób tak, żebyś była szczęśliwa. Jeśli uważasz, że ten nowy chłopak będzie dla Ciebie lepszym kandydatem i lepiej się będziesz z nim czuła, to przemyśl dobrze tą sytuację i podejmij jakieś działanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Mogę Ci dać 2 rady: dąż do szczęścia i nie wskakuj ze związku w związek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaję, że Autorka może zerwałaby już dawno, gdyby nie to, że mieszka z facetem i jego rodzicami. Masz Autorko gdzie się wyprowadzić w razie zerwania?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czuje pociąg do innego, a jestem w związku..:(
Zanim podejmiesz decyzje to upewnij sie ze nie jest tak, ze "zakazany owoc kusi". Ale gdybym miala kierowac sie swoim doswiadczeniem to u mnie bylo tak, ze tak dlugo jak kochalam i czulam ze mam w mezczyznie przyjaciela i oparcie to nawet najprzystojniejszy mezczyzna mnie ni pociagal. Gdy dzialo sie tak ze coraz bardziej z partnere (eks)sie oddalilismy, on coraz mniej liczyl sie z moim zdaniem etc. Zaczynalam zauwazac innych mezczyzn.
Podsumowujac jest to dla mnie sygnal, ze twoj obecny zwiazek stracil dla ciebie ba wartosci, moze nawet czujesz ze jestes z przywiazania. Jesli tak jest to nie warto tracic czasu. Koncz to i zyj tak jak naprawde chcesz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moje zdanie jest jedno. Jesli jesteś nieszczęśliwa to po co brnąć dalej w taki związek , skoro po roku jest Ci już źle to chyba nie widzisz życia przez kolejne lata z kimś takim. Jesteś młoda , nie macie żadnych zobowiązań wobec siebie więc dziewczyno zycie masz tylko jedno, idź za głosem serca. Pozdrawiam i prawdziwego szczęścia życzę.
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Może pora odejść ze związku, który nie spełnia twoich potrzeb i oczekiwań? Po co ci taki związek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dokładnie. Nie brnij dalej w związek, który nie daje ci szczęścia.
Tylko, no właśnie... facet zmienił się na przestrzeni czasu, przestał się starać, nie rozmawiamy już ze sobą jak dawniej, już mnie tak nie pociąga... itd. Zastanawiałaś się dlaczego? Z tego co napisałaś wynika, że bardzo szybko zamieszkaliście razem, w dodatku z rodzicami. Moim zdaniem to sprawiło, że przestałaś być dla niego jakimkolwiek wyzwaniem. Już cię ma, mieszkasz z nim, gotujesz mu. Zabiliście w ten sposób całą swoją atrakcyjność, którą warto podtrzymywać przez cały związek. Nie macie nawet szansy za sobą zatęsknić. Prawdopodobnie stwierdził, że już cię ma i nie musi się dalej starać. To tak jak z kotkiem - pokażesz mu nitkę to będzie biegał za nią i szalał. Dasz mu cały kłębek, zostawi go i sobie pójdzie niezainteresowany. Nie znam szczegółów, ale na podstawie tego co napisałaś katapultowałbym się stamtąd.
![]() |
#13 | ||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
z teściami aż takiej tragedii nie ma...ale wiadomo bez rewelacji. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Wręcz przeciwnie-jego mama w domu nie robi moim zdaniem nic! Wolny czas woli spędzać przed tv oglądając denne seriale,a tymczasem w domu sajgon. A co do rozmów "najśmieszniejsze" jest to,że już wałkowałam to sto razy....i tak jak wspomniałam-on ciagle się wybiela, twierdząc że jest dobrym partnerem i się stara...może myślicie że wyolbrzymiam i może on faktycznie nie jest taki zły...ale wiem co mówię...pomijając już tego drugiego. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
W razie czego mam,ale masz rację że to ma duży wpływ... ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kolejny raz na wizażu czytam wątek o podobnym charakterze: jest sobie para, chodzą ze sobą, nagle wpadają na pomysł "zamieszkamy ze sobą" i co robią?- do mamusi i tatusia któregoś z nich się wprowadzają i...... zaczyna się.
Dziewczyna jest olewana, sprząta, gotuje, narzeka, że matka chłopaka syfi (do czego ma prawo we własnym domu- mówię to chociaż sama lubię porządek i czystość) , narzeka, że chłopak nie docenia, nie pomaga, piwkuje z kumplami spod bloku. Ciąg dalszy?- szybka fascynacja, bo pojawia się ktoś nowy. Jest lepszy? Nie wiadomo, ale sam fakt, ze interesuje się, rozmawia i jest miły widać wystarczy , by w głowie zawrócić. I pytanie: PO CO para ze sobą zamieszkała u rodziców chłopaka? Wie ktoś? Bo wszystko to jakoś tak bez pomyślunku, planu i sensu wygląda. Ot, wprowadziła się, mieszka, gotuje, sprząta, ale PO CO? NA CO? DLACZEGO? Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-24 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pewnie po to, żeby być blisko siebie przez cały czas
![]() Ja to akurat potrafię zrozumieć, chociaż sama nie wprowadziłabym się do rodziców faceta. Tu problemem jest nie tyle wspólne mieszkanie u rodziców, co podejście tego gościa. Wyraźnie dziewczyna czuje się zaniedbana i niedoceniana, a facet nie ma ochoty z nią spędzać czasu. Dla mnie w ogóle ktoś, kto za fantastyczną rozrywkę uważa piwo z kumplami pod blokiem byłby miernym kandydatem na partnera życiowego, jakoś preferuję inne sposoby spędzania czasu. Gdyby jeszcze wolał to piwo ode mnie, byłby całkiem skreślony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Może i za wcześnie ze sobą zamieszkali, ale jakim sposobem proponujesz utrzymywać atrakcyjność przez cały związek i tęsknienie za sobą? Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że zamieszkaliście z rodzicami, to odbiera swobodę, jaka jest niezbędna w związku, zwłaszcza świeżym i nietrwałym. Faktycznie związek na odległość mógł stanowić poważny problem. Nie mogliście zamieszkać osobno albo z jakimiś studentami na stancji? Jeśli on nie rozumie Twoich jaśnie wyłożonych pretensji, to bardzo mi przykro, ale nie pasujecie do siebie, a w takim przypadku chyba nie warto tego dalej ciągnąć. Jestem przekonana, że fascynacja innym chłopakiem wynika z tego, że czujesz się zaniedbana i nie musi stanowić o konieczności zakończenia związku. Nie napiszę Ci "rzuć go!". Jeśli nie jesteś zdecydowana na zerwanie, jeśli są w Tobie głębsze uczucia do chłopaka, to nie masz wyjścia jak porozmawiać z nim ponownie, przedstawiając krótko i zwięźle konkrety - zaniedbuje Cię, woli wyjście z kolegami niż z Tobą, nie chcesz być jedyną osobą sprzątającą w domu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Na pewno porozmawiałabym ze swoim partnerem.I powiedzialanbym,ze daje mu ost szanse na zmiane.
Nie to nie. A nad kolejnym to bym sie DŁUŻEJ zastanowila,bo wskakujac ze zwiazku w zwiazek,czesto nic dobrego z tego nie wychodzi.
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
facet na pewno nie miałby tego dylematu. Zrobiłby to z tą, która go fascynuje, pociąga a Ty marnujesz się jako darmowa pomoc domowa jego rodziców.
zabieraj tyłek i spieprzaj stamtąd póki masz czas.... im szybciej tym lepiej i mniej będzie bolało. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim TŻ'tem zamieszkaliśmy razem po kilku tygodniach zaledwie, a mimo tego po dwóch latach nadal byliśmy szczęśliwi i braliśmy ślub, teraz mijają zaledwie 3 lata, ale nadal jest wszystko dobrze. Absolutnie nie mogę powiedzieć, że olewamy siebie czy też wolimy spotykać się ze znajomymi niż z sobą. Wydaje mi się, że to kwestia dobrania ludzi. Pewnie, nie warto się może super spieszyć, ale uważam, że nawet jeśli się ludzie pospieszą a naprawdę spotkali właściwą osobę to nie będzie sytuacji związanych z olewaniem czy znudzeniem.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U jednych powoduje, u innych nie. Mieliście to szczęście, że się odnaleźliście. W tym wątku dyskutujemy jednak o konkretnym przypadku henleys i wiele wskazuje na to, że tu tak właśnie się stało.
Zastanów się jaki widzisz sens w cytowaniu całej poprzedniej wiadomości? Edytowane przez Kalto Czas edycji: 2013-05-24 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stąd moja odpowiedź, że nie zgadzam się, iż szybkie zamieszkanie razem powoduje, że zawsze traci się zainteresowanie i taki związek będzie kiepski. Coś czuję pewne przewrażliwienie w reakcji na mojego posta ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.