|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Problem z defloracj±
Witam Was bardzo serdecznie.
Mam du¿y problem odno¶nie seksu. Od pewnego czasu staram siê z moj± partnerk± wspó³¿yæ, ale zarówno ona jak i ja nie czerpiemy z tego absolutnie ¿adnej przyjemno¶ci. Mój cz³onek wchodzi zaledwie na centymetr. Próbowali¶my paru pozycji, które umo¿liwiaj± g³êbsz± penetracjê tj. misjonarz etc. i nadal wchodzi zaledwie do przedsionka, a ja nie mam ju¿ przestrzeni by dalej go pchn±æ. Co jest nie tak? Co robiê ¼le? Czy to mo¿e kwestia rozmiaru (mam zaledwie 14cm i 11,5 cm w obwodzie)? Bardzo Was proszê moje drogie panie o poradê
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Dot.: Problem z defloracj±
Mo¿e nie jest odpowiednio nawil¿ona? Zaczynacie gr± wstêpn±?
Lub po prostu blokada psychiczna i brak rozlu¼nienia
|
|
#3 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Albo taka specyficzna b³ona nie do przebicia. Zdarza siê. Wtedy pozostaje przeciêcie b³ony u ginekologa. Nie przesad¼cie z "pchaniem na si³ê", bo to siê mo¿e skoñczyæ nawet krwotokiem, jesli b³ona gruba i mocno unaczyniona.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 367
|
Niech dziewczyna sprawdzi to u ginekologa. Budowê b³ony, znaczy siê
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Zazwyczaj jest dobrze nawil¿ona (bêdê zwraca³ na to uwagê). Nie wiem czy to problem b³ony, chodzi o to, ¿e mój cz³onek nie wchodzi nic a nic, mo¿e musze przytrzymaæ jej wargi i pchnaæ? Odno¶nie gry wstêpnej, powiedzcie mi gdzie ja mam szukaæ ³echtaczki? Gdziekolwiek nie dotknê to nie robi na mojej partnerce wra¿enia (tylko robi wra¿enie stymulacja punktu G)
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Cytat:
Nie musisz przytrzymywaæ warg.. Musisz powiedzieæ partnerce, ¿eby wybra³a siê do ginekologa, bo to przyczyna albo ginekologiczna, albo jest to spowodowane waszym kompletnym brakiem wiedzy. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Faktycznie jestem nowicjuszem, w³a¶nie dla tego Was pytam. Palce wchodz±, a punkt G jest mi du¿o ³atwiej znale¼æ ni¿ ³echtaczkê (po czym to stwierdam, a po tym, ¿e jak j± dotykam tam gdzie jest ³echtaczka to nie robi to na niej wra¿enia). Ogólnie to jestem za³amany ca³a sytuacj±, my¶la³em, ¿e to bêdzie proste i zbli¿y nas do siebie. A tu taka lipa i tylko moja mêsko¶æ na tym ucierpia³a ...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 327
|
Ty tak serio nie wiesz gdzie jest ³echtaczka?
No nie ¿artuj. We¼ mo¿e wcze¶niej poczytaj jeszcze o budowie cia³a kobiety. Btw. Twoja partnerka nie mo¿e Ci pokazaæ jakie pieszczoty lubi, co sprawia jej przyjemno¶æ? A co do b³ony - to rzeczywi¶cie mo¿e byæ tak gruba, ¿e potrzebne jest wcze¶niejsze naciêcie. Najlepiej, gdyby sprawdzi³ to ginekolog. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdê nie rozumiem, jak mo¿na znale¼æ punkt G, który jest ma³y i w dodatku w ¶rodku, a nie potrafiæ zlokalizowaæ ³echtaczki, która jest du¿a i na zewn±trz
To tak, jakbym wiedzia³a, gdzie facet ma wêdzide³ko, a nie mia³a pojecia, gdzie szukaæ g³ówki.
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Cytat:
Ka¿da kobieta reaguje inaczej na ró¿ne rzeczy, na jednej robi wra¿enie dotykanie ³echtaczki, na drugiej w ogóle. Jedna ma punkt G, druga nie ma. Nie rozumiem, jakim cudem wiesz co to jest punkt G i gdzie on jest, skoro nie wiesz co to ³echtaczka, a Twoja wiedza na temat budowy kobiety siêga zeru. Ty jeste¶ za³amany? Ja na miejscu Twojej dziewczyny by³abym za³amana, gdyby mój partner nie wiedzia³ na temat mojego cia³a nic, a jeszcze narzeka³, ¿e to nie jest ³atwe. Po pierwsze i najwa¿niejsze - poczytaj trochê na temat budowy kobiecego cia³a, reakcji na bod¼ce itp. na tê chwilê nie wiesz na ten temat nic, a bez tego ze sprawami ³ó¿kowymi ani rusz. Po drugie, spytaj siê swojej dziewczyny, co sprawia jej przyjemno¶æ i czego od Ciebie oczekuje, my nie wiemy co ona lubi, nie wiemy jaki jest jej organizm. Po trzecie - mo¿e siê upewnij, ¿e wchodzisz w "dobry otwór" jak to powiedzia³a kole¿anka wy¿ej? Twoj± partnerkê boli, kiedy próbujesz wej¶æ g³êbiej? Czy ona by³a kiedykolwiek u ginekologa? Domy¶lam siê, ¿e nie. A je¶li zdecydowali¶cie siê na wspó³¿ycie, to powinna to zrobiæ. Zw³aszcza w takiej sytuacji, kiedy co¶ jest nie tak. Je¿eli to problem zbyt grubej b³ony, a wy bêdziecie dalej próbowaæ, to skutki mog± byæ niezbyt fajne. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 119
|
faktycznie, powiniene¶ zachêciæ swoj± dziewczynê do pój¶cia do ginekologa. Mo¿e najpierw poznajcie swoje cia³a poprzez peeting?Jak bêdziecie gotowi to musicie mieæ ze sob± jakie¶ nawil¿enie,lubrykant (np. zel K-Y,w Rossmanie),bez tego mo¿e by¼ ciê¿ko (wiem po sobie). Mo¿e najpierw pie¶æ ja paluszkami a potem zacznij wk³adaæ penisa.
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 120
|
s³uchajcie nie róbcie sobie ¿artów tylko albo mu co¶ dorad¼cie albo nie komentujcie... przecie¿ po to w³a¶nie s± takie fora ¿eby cz³owiek móg³ bez krêpacji podpytaæ o wa¿ne dla siebie sprawy. Nie oceniajmy, tylko pomó¿my.
A co do problemu to ja my¶lê, ¿e wizyta u ginekologa najlepiej Wam pomo¿e, je¿eli lekarz stwierdzi, ¿e od strony anatomicznej wszystko jest ok to mo¿e oznaczaæ, ¿e bêdziecie musieli popracowaæ nad psychik±. Mo¿e Twoja dziewczyna nie umie siê do koñca rozlu¼niæ (czasami kobiety maj± barierê psychiczn± przy penetracji cz³onkiem bo boj± siê pod¶wiadomie zaj¶cia w niechcian± ci±¿ê). To t³umaczy³oby dlaczego penetracja palcem jej nie przeszkadza i jeste¶ w stanie w ten sposób j± pie¶ciæ a kiedy próbujesz w ni± wej¶æ ju¿ nie...
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 164
|
Dziewczyny- nie wiem po co po nim jedziecie, przecie¿ z tego co pisze wynika, nie to , ze on nie wie, gdzie jest ³echtaczka, tylko, ¿e jak dotyka swoj± ukochan± tam gdzie powinna ona byæ, to na niej nie robi wra¿enia... Mo¿e byæ tak, ¿e dziewczyna nie czerpie ¿adnej przyjemno¶ci ze stymulacji ³echtaczki, z miliona powodów.
Do pana pytaj±cego - dziewczynê warto wys³aæ do gina, na wszelki wypadek. Ale we w³asnym zakresie mo¿esz zadbaæ o rozlu¼niaj±c± atmosferê - np. podac jej kieliszek wina, muzyka, ¶wiece i takie ró¿ne , mieæ pod rêk± lubrykant. Piszesz, ¿e palcem wszystko fajnie idzie, mo¿e warto przed prób± w³o¿enia penisa w³o¿yæ drugi palec? I napiszê raz jeszcze - lubrykant mo¿e siê przydac...No i zabezpieczcie siê - niby oczywiste, a jednak znacz±co wp³ywa na komfort partnerki przy pierwszym razie. Ja nie oskar¿am, bo nie wiem jak jest u Was, ale nas³ucha³am siê historii z cyklu "bo ja chcê wej¶æ bez niczego, bo to takie fajne i intymne" które koñczy³y siê róznie :P |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Seks
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

To tak, jakbym wiedzia³a, gdzie facet ma wêdzide³ko, a nie mia³a pojecia, gdzie szukaæ g³ówki.