|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciążowe ABC
Witajcie
Z góry przepraszam jeśli umieściłam wątek w złym dziale ale nie wiedziałam w sumie w którym miejscu go zostawić. Chciałam otworzyć wątek w którym każda z was wypowie się na temat dziwnych objawów w czasie ciąży i tej wcześnie wykrytej i tej zaawansowanej? Otóż moje pierwsze objawy to (6 tydz. ciązy) - brak miesiączki (chyba jak u każdego ![]() - świąd brzuszka i piersi - wrażliwość na zapachy - totalna niechęć do pracy (zawsze byłam pracoholiczką ) ![]() - jestem strasznie wybuchowa , nawet facet siedzi pod pantoflem co jeszcze kilka tyg temu mogłam o tym pomarzyć ![]() - bezsenność - oraz jakieś przewracanie się co chwila w brzuszku ![]() a wy co odczuwacie lub co odczuwałyście ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciążowe ABC
Wyszukiwarka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ciążowe ABC
Szaja, ja tez wyszukiwarke odczuwalam jako pierwszy objaw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
ja cały czas byłam zmęczona. Dokuczal mi straszny ból pleców. A tak to było nieźle. Mała jak już zaczęła kopać to dawała czadu ale wtedy wiedziałam że jest wszystko ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gang Iren
|
U mnie podstawowy objaw to brak objawów
![]() No oprócz braku @
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Witam jestem w 13tc, pierwsze po czym wiedziałam że jestem w ciąży to tydzień po dniach płodnych miałam śluz jak biało z odrobina krwi (moja mama twierdziła że to był 1 objaw jej ciąży) i u mnie też się sprawdziło.
-Piersi gorące, pełne z bardzo widocznymi żyłkami prawie od początku do 9tc -Mdłości 6tc-10tc a teraz raz na jakiś czas -Straszne zawroty głowy 6tc-10tc teraz czasami -Senność, zmęczenie 6tc-11tc -Uderzenia gorąca 8tc-nadal -Okropne problemy z cera 8tc-nadal -Ciągniecie w podbrzuszu, uczucie wbijania igły 10,11,12tc raz na jakiś czas ale ustępuje -Ból pleców 11tc- nadal -Zachcianki smakowe 11tc- nadal -Mój tż twierdzi że zrobiłam się strasznie nerwowa i wybuchowa 11tc-nadal -Bezsenność 11,12tc -Świąd brzucha 12tc-nadal -Powoli widoczny brzuszek szczególnie wieczorem Myślę że to wszystko, oczywiście nigdy wszystko naraz mnie nie dopadło tylko czasem to a czasem tamto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na początku:
- brak miesiączki ![]() - bóle jak podczas miesiączki ![]() - skurcze i kłucie brzucha - mdłości - uczucie pełności, opuchlizna - senność i zmęczenie - wrażliwość na zapachy - dziwny posmak w ustach i (dosłownie!) ślinotok - większa ilość wydzieliny z pochwy - częste siusianie ( już przez cały okres ciąży) - płaczliwość i wahania nastroju - pogorszenie się stanu cery i włosów Później: - nadal skurcze i bóle brzucha - bóle pleców - skurcze łydek w nocy - uderzenia gorąca - kropelki siary z piersi - krwotoki z nosa - polepszenie się stanu cery i włosów ![]() i oczywiście ruchy dziecka Na sam koniec: - skurcze brzucha i bóle pleców osiągające apogeum ![]() - powrót mdłości - bóle miednicy i rwa kulszowa ![]() - bezsenność - znów wahania nastroju - ze stanu euforii po uczucie beznadziei i strachu przed zbliżającą się godziną zero i macierzyństwem ![]() Jestem 7 miesięcy po porodzie ![]() Edytowane przez domik86 Czas edycji: 2013-07-04 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.