![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() problem z dwoma facetami
hej dziewczyny (oraz nieliczni faceci)
![]() mam problem.. ![]() jestem w związku prawie 4 lata, nie powiem że nie jestem szcześliwa, jest ok, układa się nawet nieźle.. i teraz pytanie- czy można kochać 2 osoby? ![]() pytam bo jakieś 8-9 miesięcy temu zadurzyłam się w pewnym facecie... no właśnie- gdyby to nie trwało tak długo to nie zadawałabym tego pytania tylko uznała to za zwykłą fascynację czy zauroczenie... faceta znam z pociągu, z widzenia... uśmiecha się itd, ale nigdy nie poszedł no i ja też odwagi nie mam... ![]() nie potrafie tego wytłumaczyć ale on cały czas jest w mojej głowie... to już jakaś obsesja... ![]() obecnego tż-ta kocham, tak myśle... nie chce niszczyć tego co zostało zbudowane przez te 4 lata. ale wiem że to co czuje do tego faceta to nie jest zwykłe zauroczenie... co robić? odważyć się i podejść do niego i czekać jak to się rozwinie, jednocześnie nie kończąc związku z tż-tem? nie chce być wobec niego nie fer... no i to takie zamknięte koło...... bo ja o tym facecie nie jestem w stanie zapomnieć.... ![]() pomocy! co zrobiłybyście w takiej sytuacji? ![]() ![]() Edytowane przez vmalav Czas edycji: 2010-12-02 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z dwoma facetami
" ale wiem że to co czuje do tego faceta to nie jest zwykłe zauroczenie..."-
serio? A niby co? Znasz faceta z widzenia, jak z fusów wróżysz sobie coś z tego, że "się uśmiecha", nie wiesz, jaki jest. Pomijam, że w tym, co piszesz, że chcesz spróbować podejść, ale związku jednocześnie nie chcesz kończyć- pokazuje, że odznaczasz się nielojalnością. A to paskudna cecha w związku, współczuję jeszcze obecnemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej go nie kochasz 2 nie chcesz niszczyć, ale pytasz czy do tamtego zagadąc... to jak to jest? chcesz zniszczyć czy nie? jak znasz odpowiedz na to pytanie to będziesz wiedziała co robić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kochasz? Ja kocham swojego chłopaka, i nie wpadło by mi do głowy zawieranie znajomości z jakimś gościem, którego widzę codziennie i który się uśmiecha (a ja go kocham bo to nie jest zwykłe zauroczenie).
Jeśli się kocha, nie myśli się o takich rzeczach. A ewentualne chwilowe zauroczenia odsuwa się od siebie, a nie rozmyśla co by to zrobić w kierunku rozwijania znajomości. Cóż, może Twoja miłość jest jakaś inna... ![]() Ps. jeśli już się zdecydujesz na ewentualne zawieranie nowych znajomości - ZAKOŃCZ to co powinnaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
to zwykle zauroczenie .. przejdzie ci <no chyba ze nie chcesz zeby ci przeszlo>
hmm wydaje mi sie ze nie mozna kochac 2 facetow. Jesli naprawde kochasz swojego tz to daj sobie spokoj z chlopakiem ktorego znasz z widzenia . Jesli jednak wolisz poznac tego nieznajomego to nie oklamuj swojego tz .
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ale JAK można miłością nazywać i porównywać to, co czuje się do do swojego faceta, z który jest się 4 lata (a więc ZNA SIĘ), z przypadkowo spotykanym facetem z pociągu, o którym nie wie się niczego, a który po prostu podoba się??? Gdzie tu miłość?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie ryzykuj związku dla faceta, którego nawet nie znasz!!!
Miałam sytuację, że z jednym facetem byłam, a drugi mnie tak fascynował, że po prostu nie mogłam się oprzeć nowości. Jaki efekt: ten nowy, mimo początkowych motyli w brzuchu, po bliższym poznaniu przestał mnie interesować, a ja wylądowałam na antydepresantach po tym, jak sobie uświadomiłam, że kocham tego pierwszego, ale on mnie już nie chce. I traktuję to, jako nauczkę do końca życia. Także nie popełniaj tego błędu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Myślę że jak podejdziesz, zagadasz, poznasz go to minie fascynacja tajemniczym pięknym nieznajomym i minie zauroczenie..ja bym podeszła
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zauroczenie, bo jest obcy, nie znasz go, nie wiesz jaki jest i dlatego jest pociągający, zagadkowy. Ciekawe jak wiele by stracił po bliższym poznaniu ;P
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Nie można. Być zafascynowanym inną osobą, pożądać - tak, ale nie kochać. Nie tym samym uczuciem, którym darzą się ludzie w długoletnich związkach, płynącym ze wspólnych chwil, poznania siebie w pełni, zrozumienia, stawiania wyżej dobra partnera niż własne.
Cytat:
Zastanowić się, czego Ci brakuje w związku z TŻtem, co jest nie tak między Wami i czy widzisz sens w dalszym związku. Może łączy Was przede wszystkim przyzwyczajenie? Jedno jest pewne, nie jest między Wami dobrze, skoro od wielu miesięcy Twoje myśli zaprząta raczej nieznajomy facet, niż Twój mężczyzna.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
chyba każda z was ma troche racji w tym co piszecie... mam mentlik w głowie, nigdy nie byłam w takiej sytuacji...
![]() i nie- nie jestem gotowa zaryzykować mojego związku, gdyby tak było nie byłabym już z tż-tem. pare rzeczy nie pasuje mi w jego zachowaniu i to w jaki sposób mnie traktuje, ale to już osobny temat... Magdallen zapamiętam ![]() Edytowane przez vmalav Czas edycji: 2010-12-02 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i momo tego dalej jestes ze swoim Tztem ? i oszukiwanie go jest na porzadku dziennym mam rozumiec ? nie no fest... zwiazek konkret ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a nie fer wobec niego jestes juz od kilku miesiecy, wiec nie wiem czemu nagle Cie to ruszylo... juz dawno powinnas dac chlopakowi spokoj, niech sobie znajdzie jakas kobiete, ktora nie bedzie go oszukiwac, oklamywac, bedzie z nim szczera i fer wobec niego, pozatym bedzie go kochala a nie bawila sie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
oboje są w mojej głowie... i to nie tak że ja myśle tylko o tamtym, właśnie myśle też o tż-cie i dlatego wogóle tu napisałam i zadałam to pytanie...
jak kkocham się z tżtem i całuje go to myśle o nim, przecież nie wyobrażam sobie tamtego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
a) spróbować i żałować do końca życia, że jednak zostawiłaś Pana 4 lata dla Pana Chwila b) trwać w związku i się ogarnąć, zacząć o niego dbać, porozmawiać szczerze, chcieć coś naprawić Ważne jest też ile masz lat, bo jeśli rozpoczęłaś związek z Panem 4 lata w wieku 16 lat to pożyj jeszcze trochę i ryzykuj ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez vmalav Czas edycji: 2010-12-02 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
W ogóle Ty się zastanawiasz, czy podchodząc do obcego faceta, będziesz nie fair wobec TŻta, a nie widzisz, że jesteś nie fair, bo myślisz ciągle o tamtym i w ogóle poddajesz się tej fascynacji. Zrezygnuj z jednego i zacznij drugie, albo odpuść sobie gościa z pociągu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Dla was autentycznie rozmowa z obcym facetem, poznanie go i pogadanie raz czy dwa to już zdrada i autorka byłaby tak strasznie nie fair w stosunku do swojego TŻa? :|
![]() |
#19 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kto pisal o zdradzie ? nikt wiec nad interpretacje zostaw dla siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ja tam wole byc z kims kto wie, ze mnie kocha, nie mysli od kilku miesiecy o innej kobiecie, nie planuje czy do niej zagadac czy nie, nie mysli o innej.. a przede wszystkim z kims kto mnie nie oszukuje i mnie szanuje ![]()
31.08.2006 ![]() Góra 23.04.2012 Dół 16.07.2012 24.03.2014 koniec ![]() odwyk Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2010-12-01 o 23:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak autorka oszukuje swojego TŻa? Czy on zapytał czy podoba jej się ktoś inny a ona zaprzeczyła? Nie szanować to ona by go nie szanowała gdyby go z tamtym zdradzała i się wahała dalej ![]() Problem w tym ze ja na jej miejscu nie czekałabym paru miesięcy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
A mi się wydaję, że po prostu brakuję Ci czegoś w obecnym związku. Kochasz, znacie się dobrze, jesteście do siebie przywiązani, ale może brak emocji, nowych przeżyć, lub czegokolwiek innego wywołuje chęć znalezienia tego ideału. Zainteresował się przyjemnym uśmiechem i poczułaś, że może ideał siedzi w tym pociągu a nie w domu, i to ten uśmiech wolałabyś oglądać do końca życia. Wydaję mi się, że czegoś Ci jednak brak i może warto spróbować, zastanów się na ile ważny jest obecny związek i czy to jest ta miłość której szukasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Byłabyś gotowa poświęcić związek dlatego, bo jakiś facet się do ciebie uśmiechnął? Na moje oko masz niskie poczucie własnej wartości skoro taka błahostka jak uśmiech mężczyzny skierowany do ciebie potrafi tak ogromnie namieszać ci w głowie
![]() Zajmij się życiem. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Loko Barroko Czas edycji: 2010-12-02 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli zalozmy, ze twoj tz przychodzi i mowi " Wiesz kochanie 8-9 miesiety temu spotkalem pierwszy raz pewna Kobiete, zauroczylem sie i to trwa nadal i w zwiazku z tym, ze to az tak dlugo trwa sam nie wiem czy Cie kocham, chcialbym ja poznac pogadac i zobaczyc czy aby czasem to uczucie do niej nie jest silniejsze i nie jest fajniejsza od Ciebie a do Ciebie poprostu juz tak nie czuje, chcialbym sie dowiedziec czy warto Cie zostawic i probowac cos z nia, moze sie uda" a Ty mowisz "Dobrze Skarbie, idz pogadaj z nia jak ja zobaczysz i sie przekonaj czy mnie kochasz czy nie i daj znac czy wybrales ja i mnie zostawiasz czy dalej jestesmy razem" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kocha sie z chlopakiem, mowi mu, ze go kocha mowi mu mile slowa nie bedac ich pewna i nie wiedzac czy to aby na pewno prawda... i to jest tez wporzadku ?
![]() |
![]() |
#24 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co miałąbym powiedzieć "Ty draniu! jak śmiesz patrzeć na inne kobiety?! Wynocha!"? Każdy ma oczy i każdemu może się ktoś spodobać niezależnie od miłości do własnej połówki. Pytanie teraz czy osoba ta odetnie się od możliwości widywania tamtej drugiej czy podda się nowemu. Cytat:
![]() Nie może kochać dwóch naraz bo nie może kochać kogoś z kim nie zamieniła słowa-.- co najwyżej podoba jej się wyjątkowo przystojny facet.Więc tamten to jest zwykłe zauroczenie. Nie doczytałam też że autorka ukrywa to przed swoim chłopakiem żeby nie okazał sie sprytniejszy i jej nie zostawił ![]() Tylko ona sama o tym nie wie. Gdyby sobie zdawała sprawę, że to zwykłe zauroczenie to b problem był inny. Ona sobie natomiast wmawia że może kochać tego drugiego przy czym nie może. Cytat:
![]() Po co go ranić jeśli nic nie jest wiadome do końca? Po co mówić nie wiem czy Cię kocham, nie wiem czy chcę z Tobą być. Jeśli się po miesiącu ocknie że kocha i chce to juz może być za późno bo takie słowa często na związek działają wyniszczająco.
![]() |
![]() |
#25 | |||
Zakorzenienie
|
wczesniejszych wiadomosci nie bede komentowac ze wzgledu na to, ze obydwie mamy swoje zdanie jak widac nieco inne wiec nie ma sensu dalej tego ciagnac- ja wyrazilam swoje zdanie, Ty swoje wiec tamto juz omijam- bo bedziemy pewnie sie ciagle powtarzac a nie ma potrzeby
![]() jedynie to skomentuje Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
nie warto poświęcać swojego związku dla jakiegoś obcego faceta o którym nic nie wiesz i nie wiesz jakby było jakbyście się bliżej poznali, zaczeli gadać itd. Ja bym się bardziej skupiła na Twoim obecnym związku. Skoro czujesz, że coś jest nie tak, skoro myślisz non stop o innym facecie to oznacza, że źle się dzieje między Tobą a Twoim Tż-tem. więc może warto się nad tym zastanowić? Co jest tego przyczyną, dlaczego tak się dzieje, może się od siebie oddaliliście za bardzo, może przyzwyczajenie, rutyna? może warto popracować nad tym żeby tak nie było, popracować nad związkiem żeby było lepiej? i albo będzie super między Wami albo okaże się że może nie warto już być razem? i wtedy dopiero jako coś bierz się za innego faceta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie dojrzalas jeszcze do powaznego zwiazku. 4 lata i nagle ktos z widzenia od tylu miesiecy jest w stanie zniszczyc ta Twoja "milosc". Jakbys sie czula, gdyby Twoj facet napalal sie codziennie na kolezanke z pracy i ciagle o niej myslal ALE oczywiscie- kochal Ciebie? Nie zazdroszcze Twojemu facetowi. Mam nadzieje,ze dowie sie o tym przed slubem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem po sobie że jesli się zastanawiasz czy kochasz to po prostu się zastanawiasz czy kochasz, masz wątpliwości. Ja się tak zastanawiałam przez jakieś 2 miesiące ciągle nie byłam pewna,a po tym czasie zdarzyło się coś co mi uświadomiło jak mocno kocham ![]() ![]() Co do jednego się zgodzę, 9 miesięcy to o wiele za długo..
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2010-12-02 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Pierwszego nie kochasz skoro się nad tym zastanawiasz to po pierwsze.
A po drugie, miałam podobną sytuację. Byłam z pewnym facetem, na jednej z imprez poznałam innego, nie mogłam o nim zapomniec, w końcu się do niego odezwałam i okazało się, że to jest to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.