|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Skleroterapia "pajaczków"
.
Edytowane przez ANERI86 Czas edycji: 2011-04-08 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Skleroterapia "pajaczków"
Cytat:
Byłam jakiś czas temu na wizycie u flebologa (poprosiłam od razu o zrobienie usg Dopplera). Lekarz powiedział, że w moim przypadku najlepiej zrobić skleroterapię. Ponoć zabieg trwa około 30 min., ale po nim trzeba nosić rajstopy uciskowe przez ok. tydzień. Zabieg trzeba powtórzyć 2, 3 razy. Aa, i najlepiej zrobić sobie ten zabieg jesienią/zimą bądź wczesną wiosną - latem w tych rajstopach można się ugotować ![]() Jestem na etapie umawiania się na zabieg.. i jestem ciekawa efektów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W zasadzie nie wiem o co za bardzo Ci chodzi, czy o sam zabieg, czy o cenę. No wiadomo, ze ceny są różne, często w zależności od tego co się w taki zabieg wlicza. Jeżeli potrzebujesz kogoś kto ci odpowiednio doradzi to mogę podać Ci namiary na kogoś kompetentnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
zrobiłam sobie ostatnio skleroterapię piankową,do żyły można podać jednorazowo tylko 1 ampułkę z tego powodu,że jest to odpowiednia ilość powietrza jaką można podać do krwiobiegu.Minęło 2 tygodnie i mam siniaki na efekt czeka się różnie nawet i do roku.Największy dyskomfort sprawia noszenie pończochy uciskowej,na szczęście tylko w dzień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
I jak efekty po twojej skleroterapii? Ja mam pierwszą 23 maja i się zastawiam czy koło września jeszcze uda mi się wyjechać na jakąś plażę bez wstydu... U mnie wygląda to tak że mam widoczne małe wybrzuszenia na udzie i nieco większe ale też nie jakoś strasznie na łydce - niedrożna cała żyła plus pajączki z przodu na łydce. Wariant optymistyczny - 2 zabiegi, wariant pesymistyczny - nie wiadomo. Podobno wchłanianie tych żył może trwać nawet pół roku. Jak to wygląda u ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
moi drodzy, tez ma ten problem - pajączków po ciążach ma tyle, ze w niektórych miejscach nogi aż sine... natrazie nic jeszcze z tym nie robiłam, bo karmię piersią, ale niedługo chcę wybrać się do specjalisty. moje pytanie - mam nadzieję, ze nie wyda wam się głupie - od jakiego specjalisty zaczać? dermatologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Witam!!! Mam zamiar poddacsie zabiegowi skleroterapii. Czy ktos nie orientuje sie czy po przebytym udarze niedokrwiennym mozgu moga byc jakies przeciwskazania do odbyia tego zabiegu??
Moje zapachy ![]() "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." ![]() Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.